נחיתת ILS

נחיתת ILS

יש לי בעיה לנחות באמצעות ILS חוץ מהשיעור ILS אני לא מצליח לקלוט את ה ILS מנתב"ג, צריך לכוון את התדר של ה ILS ? ואם כן אז איך ? FS2004

רן 56

New member
לא לכל מסלול יש משואת ILS

אתה צריך לכוון את תדר ה ILS ב NAV1. תדר ILS של 12 בנתב"ג הוא 110.3. תוריד ממ VATIL את הדפיות של בן גוריון ורשומים שם כל התדרים. רן.

ואיך אפשר למצוא תדרים אחרים ?

הכוונה היא של שדות תעופה שונים בעולם ? יש במשחק אפשרות לקבל את התדר של ה ILS ?

JuveFan

New member
אתה צריך להכנס לפרטים של השדה

ואז בין כל הפרטים יש לך את רשימת המסלולים, כל מיני פרטים כמו האורך והכיוון וגם את תדר ה-ILS שלהם (במידה ואכן יש).

איך נכנסים לפרטים של השדה ?

אתה מתכוון למסך שבו בוחרים שדה תעופה ? שם אני רואה רק את שמות המסלולים שקיימים והחניות ולא את אורך המסלול והתדרים... לאיזה מסך פרטים התכוונת ? ב 2004 כמובן...

avi8tor

New member
לא. לא במסך בחירת השדה, אלא...

במסך שנמצא תחת התפריט>MAP<WORLD מקבלים מפה מוגדלת של האיזור שבו נמצא המטוס. ניתן לבצע ZOOM פנימה והחוצה כרגיל, אבל אם תלך עם העכבר ותצביע על אחד האייקונים שעל המפה (VOR, NDB או ILS), תקבל את הכוונים ואת התדרים המדוייקים בתוך חלונית קטנה שתיפתח. תשומת לב שבזום קטן מדי, אם תצביע על נקודה כלשהיא, וסביב הנקודה הנ"ל קיימים מספר אובייקטים, הרי לא תקבל מייד את חלונית הפרטים, אלא חלונית שתדרוש ממך לבחור לאיזה אובייקט בדיוק אתה מתכוון בהצביעך על הנקודה הנ"ל, ולאחר שתבחר אותו, אז תקבל את חלונית הפרטים. מסיבה זו כתבתי שכדאי לבצע ZOOM פנימה, ורק אח"כ להצביע.

avi8tor

New member
והכי חשוב לא אמרו לך. הטווח ו...

זווית הקליטה. ILS אינו מתפקד כמו כל VOR.לא מספיק לשים את התדר שלו על המכשיר. טווח הקליטה שלו הרבה יותר קטן מהטווח שבו קולטים VOR, וכמו כן, חשובה הזווית שבה אתה נמצא יחסית למכשיר, כי הוא משדר כוונית. לא חשובים הפרטים הטכניים המדויקים, חשוב שתהיה בכוון ההנמכה (שהיא גם הכוון המדוייק של המסלול שעליו אתה הולך לנחות), ובטווח נורמלי מהמכשיר. מה בדיוק הפרמטרים שהוכנסו ב FS2004 איני יודע, אבל מהחיים ניתן בכללי להגיד שתיכנס למשפך הנדרש, +/- עד 40-50 מעלות, ובטווח 10-15 מייל, תקבל קליטה. בטח תקבל FULL DEFLECTION, אבל תקבל קליטה.

למעלה