נחיתה במצדה

נחיתה במצדה

אני רוצה לטוס עם 172 ולנחות במצדה ביום ראשון הקרוב.
המפעיל אמר שהמנחת פתוח רק בסופי שבוע...
היתקשרתי למודיעין טייס אמרו לי שלא ידוע להם למה סגור...
היתקשרתי שוב למפעיל שאמר שמסיבות כלכליות לא משתלם לו לבוא באמצע השבוע בשביל אגרת נחיתה של 100שח ואם אני בכל זאת רוצה אז הוא מוכן עבור 500שח...
ככה זה עובד?
יש מה לעשות חוץ מלשלם 500?

רן בג

New member
לחץ על הנהלת האגודה שלכם...

...שיקדמו את תקנת "נחיתה ללא מפעיל" שיזם גיל ארנון לפני ארבע שנים ברת"א ומאומה לא זז מאז..
&nbsp
בינינו...אזמי"ם יכולים לנחות ללא מפעיל ...למה GA לא? (כמו בכל מדינה מתוקנת).

רוחות חדשות ברת"א, מקבלים תשובה עם חיוך!

ראש רת"א איש נעים הליכות, ונראה לי שכל התשובות שיתן, ינתנו בחיוך ובהרגשה נעימה, אך ספק אם יהיו חיוביות.
נסעתי עם מישהו לטייבה, ובדרך ביקרנו במנחת תנובות. ראיתי שם על הקרקע מטוס GA. לאחר ברורים עם גורמים ברת"א, אכן אושר לי שהמטוס קיבל את אישורם לנחיתה שם.
כמובן, שגם אני רציתי לנחות ולהמריא שם. המסלול 650 מטר, ונראה לי שאצליח להמריא ולנחות באורך הזה.
אבל התשובה שקיבלתי ברת"א היא לא, לא יאשרו. כמובן עם חיוך.
זה לא משהו שאלך להלחם עליו בבית משפט, חבל על הזמן שלי, אך לו הייתי מבקש סיוע בית המשפט, מעניין כיצד רת"א הייתה מסבירה לשופט את הסרוב?

רן בג

New member
אישורי נחיתה ל-GA במנחתי אז''מ .

אישורים אלה היו יוזמה וביצוע של ינקלה שקד כאשר אני ברקע כראש תחום אז''מ. הדבר התחיל ובוצע לפני כארבע שנים ולא היה ( ומניח שלא יהיה) לו המשך.

nshay7

New member
היו ימים

היו ימים שברת"א היו יותר אנשים חיוביים. (בזמנך למשל) לצערינו כיום ישנם, אבל בודדים !
ימי "חירייה" חזרו לרת"א לצערינו.

מנחת מצדה עבר להפעלה חדשה לפני מספר שנים

תחת ההפעלה הקודמת, לא הייתה שום בעיה להגיע למנחת בכל זמן, אבל במדינת ישראל, כמו במדינת ישראל - פונקציונר רצה את זכות ההצנחה במנחת, זרקו את המפעיל הקודם ועכשיו "לא מתחשק לו" להגיע באמצע השבוע.
אותו מפעיל מחזיק גם ברישיון ההפעלה במנחת יוטבתה. שם הוא "כיסה" את המסלול במכוניות, ואינו מאפשר נחיתה.
יש רק מילה אחת להגדיר את המצב הזה - ביזיון.

בלוץ

New member
זיכיון המנחת שייך למועצה האיזורית תמר.

אני מניח שבחוזה עם המפעיל ישנם התניות למיניהם,סעיפים שהמפעיל חייב לעמוד בהם.כולנו מתגעגעים לימי חביב העליזים,למנחת שוקק חיים.ריב מטופש בין חביב לראש המועצה גרם למצב העגום דהיום.
יתכן שפניה של נציגי האגודות : G.A. ו L.S.A. לדב ליטבינוף,ראש המועצה תשנה את המצב.לי יש דלת פתוחה אליו ויכול לארגן מיפגש.כל ניסיונותי לפשר בינו לבין חביב כשלו .יתכן שמעמץ מרוכז של כולנו יעזור.נכון להיום,אין שם פעילות גם בסופי שבוע.אינני מבין מה ההיתעקשות להחזיק ברישיון הפעלה על מקום מת.

בפעם האחרונה שניסיתי לנחות שם לפני חודש

אמר לי אדון מפעיל שאין לי מה לבוא ושיש פעילות חיל אוויר במנחת.
בדקתי נוטאם והנוטאם אמר שהסגירה רק מהצהריים.
התקשרתי למודיעין טיס לברר ואמרו לי שאכן נוטאם מהצהריים ואין בעיה לנחות שם בשעה שאני מבקש (בוקר).
התקשרתי שוב לאדון מפעיל ואמרתי לו את הדברים והוא התעצבן וצעק עלי שמודיעין טיס לו קובע ושהוא מחליט מי ינחת ומתי.
יענו שריף. (מוזיקת הטוב הרע והמכוער מתנגנת לי באוזן).
אז אני לא נוחת שם יותר והאדון מפעיל שיצעק על אחרים לא עלי.
געגועים עזים לחביב!

umbo

New member
סתם שאלה....

אתה טס מעל ים המלח ו"פתאום" חוטף הרעלת קיבה מה זה חריפה וצריך מיד להתפנות, המקום הקרוב לנחות הוא מצדה, בלי תאום בלי התראה מראש רק עם הודעה לבקרה שלא תעלם להם מהמסך סתם כך - אסור לנחות כדי למנוע סיכון המשך הטיסה, צריך לשלם למישהו, אפשר להמריא בעבור זעם... מה הדין ?

המדריך שלי לימד אותי בזמנו

לומר שאתה חייב לנחות עקב "צרכים פיזיולוגים"...
הוא אמר שזה תמיד עובד.

פעם נחתתי עקב "צרכים פיזיולוגיים" בעין יהב,

והמפעיל של עין יהב ראה אותי והלשין למינהל. נקראתי לבירור אצל מי שהיה אז ממונה על המנחתים (לא זוכר את שמו) והענין נגמר בזה שהוזהרתי... והנימוק היה "אם אינך בטוח שתוכל לסיים את הטיסה המתוכננת אז על תטוס". שיא הדביליות. אבל זה היה מזמן... היום אולי מנשבות רוחות אחרות ברת"א.

למעלה