נחוש לממש רעיון!

raz248

New member
נחוש לממש רעיון!

היי... לפני כמה זמן הכה רעיון ליצור מוצר אלקטרוני, ואני רוצה לבנות אותו! עכשיו, מה אני רוצה ממכם? הכוונה. אני למדתי בבית הספר כבר שפת C ו-visual basic אבל לפי מה שהבנתי הידע הזה לא מספיק לעשות מוצר שכזה. איזה שפה כדי לי ללמוד כדי שאני אוכל ליצור את המוצר? אם יש שאלות אני אשמח לענות...

oriman778

New member
תקנה כרטיס מוכן

בתחום המערכות המשובצות עובדים עם מערכות יקרות. ראה מערכת הפעלה VxWorks. המחיר מתחיל מכאלף דולר. וזה בלי חומרה. אני מניח שאתה צריך משהו זול ופשוט. נסה לעבוד עם רכיב ותיק, אמין ולא יקר... 8051 http://www.pjrc.com בחנות שלהם תמצא קיט מוכן במחיר של כ 80 דולר בהצלחה !!!

oriman778

New member
עוד משהו

עם הקיט של חברת PJRC אתה יכול לעבוד מול החומרה בשפת C.

vdsp

New member
כמה תכנתים צריך בשביל להחליף נורה ?

והתשובה לשאלה המקורית היא VHDL או VERILOG, אבל זה לא נראה לי רלוונטי.

oriman778

New member
לא רלוונטי בשבילו

מדוע שיהיה עליו לתכנן מעגלים ולכתוב בשפת חומרה? קונטרולר בהחלט יספיק לו. יהיה אתגר מעניין והכי חשוב יאפשר לו לבצע את המשימה. בהצלחה.

raz248

New member
הלכתי לאיבוד....

אחד הדברים שאני רוצה לעשות במוצר שלי הוא צייר (כמו שיש בחלונות). כלומר, ע"י לחיצה על שטח מסויים יהיה נקודה, וע"י גרירה יהיה לי קו. עם איזו תוכנה אני יכול לעבוד כדי לממש משהו כזה?

עידו פ

New member
עבודה מול רכיבים חיצוניים

אם מדובר על מוצר אלקטרוני המתחבר למחשב (נניח דרך כניסת COM או USB), עליך להשתמש בסביבת פיתוח שמאפשרת עבודה מול ה-API של וינדוס בכל הקשור לתקשורת (I/O מול רכיבי חומרה). שפות כגון ++C עובדות טוב מאוד מול ה-API של וינדוס, לעבוד ב-VB זה גם אפשרי, אבל קצת יותר מסובך בגלל המחסור בפוינטרים (win32 api של וינדוס עובד הרבה עם פוינטרים), אבל מצד שני, אם מדובר ברכיב סריאלי, יש ל-VB רכיבים נוחים מאוד לתקשורת סריאלית.

raz248

New member
אתה יכול יותר להסביר?

מצטער על הבורות, אבל אני ממש לא מתמצא בדברים האלו. לגבי C++, האם השפה שונה בהרבה משפת C? כדי לי לנסות ללמוד את השפה הזאת? ואם המוצר מתחבר למחשב.... כן, אבל לא הרבה. האם אני יכול לעשות חלק נפרד במוצר כאשר הוא מתחבר למחשב?

עידו פ

New member
-->

שפת ++C היא שפה יותר חדשה מ-C ויש לה הרבה יותר יכולות מ-C. הסינטקס עצמו הוא כמעט זהה. תכנות ב-++C הוא הרבה יותר נפוץ מתכנות ב-C ולמי שמעוניין לפתח בשפות דור שלישי, מומלץ לעבור ל-++C. אני לא הצלחתי להבין מה המוצר - האם זה מכשיר אלקטרוני שאתה בונה או שזה מחשב בסגנון tablet pc כמו שהזכירו כאן. אם מדובר במכשיר אלקטרוני, מן הסתם תצטרך ללמוד לפתח לרכיבי חומרה, ובזה אני ממש לא מבין.

raz248

New member
מישהו? איך בונים צייר?

עם איזו תוכנה לעבוד? באיזה שפה לכתוב את התוכנה? יש למישהו את קוד המקור שאני אוכל ללמוד ממנו? בבקשה אנשים!

vdsp

New member
צייר

מבקשים מאבא/אמא 12,000 ש"ח, לוקחים אותם לחנות מחשבים ומבקשים מהמוכר tablet PC.

raz248

New member
לא התכוונתי לצייר כזה...

התכוונתי לצייר שיש במחשב.... אבל הצייר יצטרך לעבוד בפלטפורמות שונות (כמו מחשב כף יד או משהו דומה...)

למעלה