נזקי ההשמנה

polegra

New member
נזקי ההשמנה

בימים האחרונים אני בהרבה בדיקות ומגלה כמה שההשמנה שלי היא לא בריאה אני לא אכנס עכשיו ללמה וכו... אבל ב3 ימים ראיתי 2 רופאים פעמיים בדיקות דם בדיקת שתן וזו רק ההתחלה כל מה שאני שומעת מהרופאים מהאחיות זה כמה שהמשקל שלי מסכן אותי עכשיו אפילו בבדיקות דם לא מצאו וריד אז לקחו לי מקדמת היד וזה לא הספיק למלא את כל המבחנות יצאתי כמו מסננת ועם כתמים כחולים שעוד יראו ימים רבים וזה בגלל השומן כל צעד מלווה בקוצר נשימה הברך הימנית חזרה להציק ובכלל פתאום אני מודעת לנזק הזה לנזק שקיים לנזק שיהיה חושבת על העתיד וזה מפחיד אז הורדתי עכשיו 5 קילו בשבועיים וגם זה לא טוב צריכה לחזור לדיאטה מאוזנת לתקופה הקרובה לא להעלות ולא לרדת ככה אמר הרופא להשתדל לא להעלות כל מי שאני מתייעצת איתו מתחום הרפואה פשוט לא מבין את חוסר האחריות שלי מסתכלים עלי בפנים חתומות אבל בעניים שלהם רואה את המחשבה של..לו רק לא היית כזאת שמנה והם צודקים הפעם מורידה את הכובע בפניהם הם פשוט צודקים יש דברים שנעשים בלי תכנון ובלי מחשבה יתרה יש דברים שפשוט קורים ובוקר אחד את קמה ומבינה אלוהים רק תעשה שלא אהיה כזאת שמנה לא רוצה להיות שמנה לא מבחינה חברתית לא מבחינת מראה אפילו ויתרתי על הספורט שכל כך אהבתי תעשה שלא אהיה כל כך שמנה כי אני רוצה פשוט להיות בריאה לא רוצה לסכן את העתיד הוא חשוב לי רוצה אותו כפי שלא רציתי דבר מעולם פעם ראשונה שאני לא שמה את התשוקות שלי במקום הראשון שמה דברים אחרים חשובים יותר חושבת על חתונה על משפחה ואלוהים עם כל מה שקורה אני מבינה את הטעות של להיות כל כך שמנה תמיד שכנעתי את עצמי שיש עוד זמן ולרוב לא ראיתי עד כמהההה אני שמנה מסתכלת על בגדים ותמונות שלי מפעם כשלבשתי מכנס 40-42 והייתי בטוחה שאני הכי שמנה בעולם וכולם אמרו לי שאני שמנה ואני האמנתי ובחרתי להשמין יותר כי מה זה משנה??? והיום... היום אני באמת הכי שמנה היום אני מידה 52 וזו מידה לא בריאה נכון חשוב ללכת בדרך של קבלה ואהבה אבל וזה אבל גדול אסור לקבל את השומן כעובדה קיימת יש משקלים שהוא פשוט לא בריא מישום מה הדחקתי את העובדה הזו יותר מידי שמן כן לא גיליתי את אמריקה אבל כבר כמה ימים אני חיה עם המשקל בתודעה מחשבת סיכונים מכירה במציאות ומגלה שהייתי שאננה בגיל 29 ושוקלת הרבה יותר מידי אני מצחילה להבין שאסור לי להיות כזאת שמנה טלי

לא יודעת אם השומן בריא או לא

לאחר שאני מגלה כי הסוכר אצלי גבוה ואני כעת הורדתי סוכר מהאוכל היום יומי אני מבינה אותך , פתאום בגיל 30 <29
> דברים נראים אחרת עם הגיל השומן הורס , ואת מוצאת עצמיך חסרת אונים מול רופאים. צריך לזכור לרופא הכי קל להאשים שומן במחלות , אנו שוכחים שיש תורשה וחיים מלאים לפני שבאנו לעולם. גם אותי הרופאה השמנה הפחידה אני יצאתי ממנה בוכה בלב מרוב פחד כעת אני עם רגליים על הקרקע למרות ששבוע הבא אני צריכה לחזור אליה לא מעלימה עין אבל לוקחת דברים בפרופורציה נכונה. אם שומן לא כל כך בריא אז למה היא שמנה כל כך ? אם את רוצה לרזות תרזי מהסיבות הנכונות מהמקום הלא נוח מהקושי ולא כברירת מחדל. את אחראית על גופך , את הבלעדית על החיים שלך אל תגררי עצמיך למקום שלא טוב לך לרופאים יש אחריות וחובה להעיר לנו . קחי עצמיך בידיים ותתחילי לקחת אחריות , לשנות את מה שלא טוב לך. לשפר ולנסות להיות חזקה יותר את הרי חזקה יודעת מה את רוצה החלטית ומקסימה חיוך שלך והעולם נמס ,,,, תביאי חיוך החיים יפים אל תתני לרופאים להחליט עבורך.

lizush

New member
בהצלחה טלי

אם את מרגישה לא טוב בגלל השומן, ומרגישה חולה וכואבת, אז זה בדיוק מה שצריך לעשות, רק חשוב לא בסבל ואולי אם אפשר לחייך תוך כדי.. בהצלחה

מיקיס

New member
מבינה מאוד לליבך...תמשיכי לקרוא.

אני בגילך, ואני יודעת בדיוק מה עובר עלייך. גם אני הייתי עד לא ממש מזמן במצבך. בדיעבד, אני רואה את זה כחוסר אחריות כלפי עצמי, כעשיית דוקא וכפיצוי. אני מתארת לעצמי כמה את סובלת, ומי כמוני יודעת כמה קשה תהליך ההרזיה ( קל וחומר השמירה ). אז אין מה לעשות, החיים מתהפכים, לומדים להתאפק, מלמדים את עצמנו לשלוט, מפנקים ומפצים את עצמנו בדברים אחרים... אני לא מעבירה עלייך ביקורת, חלילה, אבל התפיסה של: "אני גם ככה שמנה, אז מה זה בר משנה" זה בפירוש מנגנון הגנה קלוקל... לדוגמא: מה זה משנה, גם ככה נמות בסוף, אז למה לי לא לגנוב, לרצוח, לפשוע, להרוס, להחריב, לסכסך? תעזבי את ה"לא בריא", הרבה דברים לא בריאים בעולמנו. אני מדברת כאן על אחריות כלפי עצמך. אם את מרגישה טוב עם עצמך, שימי פס ותזרמי, אבל זה מפריע לך...זה מציק לך...תעשי עם זה משהו למען עצמך. מוכנה ורוצה לתמוך בך ולתת לך טיפים... מיקי ( 55 ק"ג פחות, חיים אחרים, אך לעולם "שמנה בראש"... )

Rtitan

New member
מדי פעם אני קורא כאן...

לזכר ימים עברו. הייתי אדם שמן מאד - 140 ק"ג בערך ונראיתי הר אדם. יום אחד כשחזרתי הביתה, הגשתי כאב נורא בגב התחתון... בדיקות הראו שיש אבן בכיליה - אבל יותר גרוע - נמצא סוכר בשתן. כלומר סכרת, ואפילו חזקה למדי. אינני מדבר על לחץ דם גבוה, כולסטרול, כבד שומני, קושי ללכת, לרוץ והזעה זוועתית במיוחד בקיץ ועוד... התחלתי דיאטה שבמהלכה הורדתי לבסוף 60 ק"ג. מדהים - אין לי שום מילה אחרת מלבד מדהים לראות איך הגוף יודע לתקן את עצמו תוך זמן קצר יחסית, אם מאפשרים לו. הסכרת נעלמה כלא היתה.הכולסטרול - מעולה, הכבד - מצויין, הולך ורץ, כמעט לא מזיע גם בימים הכי חמים בקיץ ואפםילו הפכתי לאחד שכל הזמן קר לו. ולחץ הדם - אפילו קצת נמוך מדי, או לפי הרופאה שלי "אתה יכול לשתות כמה קפה שאתה רוצה, ושים קצת מלח על האוכל..." אז מניסיון אישי - זה רק אור אדום בוהק שנדלק לך - הגוף שלך מבקש עזרה. עיזרי לו - הוא כבר יידע לתקן את עצמו בצורה מדהימה.

כiכב ijפל

New member
../images/Emo41.gif כל מה שכתבת...

אני קוראת ואני מתקשה להבין כי זה כאילו אני רשמתי את זה,מבינה? רק שאני יותר צעירה ממך וזה כבר יותר חמור אין לי מילות קסם רק לומר כמה שאני מבינה ועוברת אותו הדבר ויודעת כמה זה קשה וכמה מפחיד..

premotion

New member
בהצלחה!

המון ספורט ! טריגר כבר יש לך - חיים בריאים ! טיפה מוטיבציה ! ספורט זה באמת כייף!! שיהיה לך בהצלחה =]

dify

New member
התירוץ הכי קל

סדר הגודל של המידות והמשקל שלי הוא בערך כמו שלך אני גם בערך בת גילך (אני מניחה שאת בת 29 אבל אולי אני טועה בהבנה) (רק לגבי גובה לא התייחסת פה, אבל במידות של בגדים אנחנו בערך אותו דבר). ואני לא מבינה, תסלחי לי, על מה את מדברת. בעיות רפואיות? דווקא לאחרונה עשיתי בדיקות כלליות (בגלל שיש לי כוונה להיכנס להריון ורציתי לבדוק שהכל תקין לפני שאני מתחילה את המשימה) ולמרות עודף המשקל הכל אצלי תקין, בטווחים הנורמלים, לחץ הדם שלי אידיאלי, הכל, טפו טפו טפו, בסדר גמור. אז האם עודף משקל בהכרח אומר משהו על מצב רפואי?... אני מכירה הרבה יותר אנשים שסובלים מבעיות רפואיות כתוצאה מאימונים לא נכונים, מכל מיני התנהגויות מזיקות אחרות. אבל בעיקר רוב החברות שלי הרזות שסובלות מבעיות כתוצאה מכל מיני צורות ספורט שהן עוסקות בהן ובמשך הזמן הסבו להן בעיות... על זה אני לא רואה פוסט כואב... את לא אוהבת את איך שאת נראית? את חושבת שזה הזנחה? את חושבת שזה עושה לך בעיות חברתיות? סבבה... זה לא קשור לבעיות רפואיות! גם כשיש בעיות רפואיות הרבה פעמים יותר קל להאשים את המשקל מאשר למצוא את השורש האמיתי לבעיה. זה הפתרון הקל של הרופאים- משאירים את זה ביד החולה- לרדת במשקל, האשמה. הגניקולוגית שלי פעם פתרה אותי ב"זה בגלל עודף משקל" העובדה ששנה שלמה סבלתי מדלקות בדרכי השתן... אבל איכשהו כשהחלפתי את בן הזוג שהיה לי בשנה הזו, המחלה עברה כלא היתה... אז אולי אם הייתי רזה הרופאה היתה טורחת לבדוק באמת מה הסיבה במקום ללכת על המוצא הקל (עבורה).... את יודעת מה הכי מעצבן אותי במכתב שלך? את מחזקת את התפיסה החברתית כאילו השמנה זה לא בריא... ודיאטות רצח כן? ואימוני כושר מוגזמים כן? ושתיית אלכוהול ביציאות של סופי שבוע (הכי מקובל בעולם) זה כן? ועישון (שהרבה מאד צעירים מעשנים) זה כן? ועבודה בלחץ גבוה כדי לפתח קריירה זה כן? הכי קל להאשים את המשקל אבל תכלס יש מלא התנהגויות אנושיות מזיקות פי כמה ואת לא רואה המונים שיורדים עליהם כמו שיורדים על משקל. אז בבקשה אל תנפנפו לי בתירוץ הבריאותי... אני בת 30, אני שמנה ואני בריאה. אני באה ממשפחה שבה סבתא שמנה וסבא רזה וספורטיבי. סבא מת לפני 20 שנה משבץ וסבתא חיה עד היום. אבא שלי איש שמן בן 55... אין לו שום בעיות רפואיות יוצאות דופן לגילו בעוד יש מלא אנשים שחוטפים התקפי לב בגיל הזה (אולי כי למרות הדימוי מי שחוטף התקף לב זה יותר הטיפוס הלחוץ מאשר הטיפוס השמן....) את יודעת מה את מזכירה לי? יש לי חברה שמנה שמתאמנת במכון כושר היא כבר שנה רביעית במכון התחילה משלוש פעמים בשבוע ועכשיו היא הולכת חמש פעמים היא מסוגלת לעשות 2 שיעורי ספיניניג ברצף בלי להרגיש היא הבן אדם הכי בריא שאת מכירה. מאד מקפידה על איכות האוכל שהיא אוכלת, על המרכיבים. ועדיין אנשים מסוגלים להסתכל עליה ועל איזו רזונת שמעולם לא אכלה נכון ולא עשתה כושר ולחשוב שחברה שלי לא מסוגלת לרוץ מרתון, והרזה, רק בגלל שהיא רזה בטח בריאה ובכושר. טיפשים! אני רוצה לספר לך סוד ענקי אם תרזי אולי זה ישפר לך את הדימוי העצמי שלך בעיני עצמך ואולי תרגישי יותר לגיטימציה עם עצמך לדברים אבל זה לא ישנה שום דבר מהותי באדם שאת זה לא ישנה איזה עובדת את תהיי זה לא ישנה איזה בת זוג את יכולה להיות זה לא ישנה איזה חברה את לחברים שלך אז אם לא טוב לך עם עצמך, אני הייתי מתחילה מלעבוד על זה, כי את הדברים האלו הרבה יותר קשה לשנות, החיצוניות זה רק משהו חולף. ואם את עונה לי עכשיו "אבל זה ישפר את הביטחון העצמי שלי וזה כל מה שחשוב" אז אולי שווה קודם לעבוד על הביטחון העצמי ואולי זה ישנה לך את המשקל... ולא להיפך...

דיי שיפסיקו להפחיד אותך

אני לא מציעה להיות שאננים ולא להיתייחס לגמרי למה שאומרים כל הרופאים וכל המינים לכאורה. אבל אבל אבל גדול מאוד אני רוצה לישאול אותך האם רק השמנים חולים? האם אין אנשים רזים שהם חולים בכל המחלות שמייחסים אותן רק לשמנים ? אז אני רוצה להגיד לך שאני מכירה מאוד מקרוב אנשים כאלה רזים וחולים ולעומתם שמנים מאוד שאין להם שום בעיות בריאותיות מה שגורם לכל הרופאים להיתעצבן כי זה נוגד את התזה שלהם.וכן אני אחת מהן תודה לאל שמנה ועם זאת שום בדיקת דם לא הראתה ערכים לא טובים. אז טלי בלי לחץ זה רק יביא לרגרסיה ולאכילה כפייתית כפי שהיצלחתי להכיר את עצמי ועוד שמנים שבסביבתי. אז כן לאכול נכון , כן לעשות מעט ספורט ובהדרגה ולחכות בסבלנות לרגע שזה ייראה על המשקל. חבל מאוד שתיכנסי ללחץ בגלל רופאים דפוקים ומלחיצים כאלה שפגשת. ותפסיקי לראות שחורת זה אף פעם לא עזר לאף אחד. אז טלי תוכלי להיכנס לבלוג שלי ולהיתרשם מהדרך אשמח לראות עוד אנשים אצלי בבלוג

שירנילה

New member
נכון.. אך אפשר להיתמודד.. :))

שלום לכותבים, אני נערה רזה. אך יודעת אני, על מספר נזקים של ההשמנה...והם נזקים, מאוד כבירים לגופנו. דוגמאות.. 1.הלב, לליבכם, קשה לספק את מנת החמצן, זה לא עובר בקלות, וכמו כן, עורקים נחסמים ביתר קלות..לצערי!! 2.ברכיים, זה שוחק את הסחוסים, זה הורס אותם!! זה גורם לבעיות הליכה.. מקשה על ההליכה.. כואב.. מפריע!! 3.ת מ י ד ! אבל תמיד, חם לכם יותר... מכיון שהגופ צריך לעבוד בפוווול טיים ג'וב.. לעומת אדם רזה, שיש פחות שטח של עור שהגופ צריך לקרר.. 4.לחצים על מקומות לא נכונים בגופ, קושי היסתגלות.. 5.מחלת הסוכרת הקשה, והלא מועילה לאפ אדם!! לצערי, לא פשוט לרדת במשקל, אך ניתן, באם אין מחלה שמונעת מאיתנו, "פשוט" צריך לירצות, להחליט, וללכת על משהו מאוזן. כי, מה שירד מהר, אל דאגה!! ייחזור, מהר מאוד, ועם חשש.. לכפול...! יש לאכול מסודר, ולא לאכול כל היום. לעשות 5 ארוחות ביום... המוני הצלחות למנסים!! שימרו על עצמכם!! שמן זה יפה, אך במידה הנכונה, בזמן שזה לא מזיק!! כשזה מתחיל להזיק, או עלול לסכן... צריך להוריד... :)) ניכתב ע"י נערה רזה, מאז ולתמיד..... בתקווה לכך... כי, כך החיים יותר קלים... :))

שיבושם לך

אבל מה אגיד לך א. עיצבנת אותי ב. היכעסת אותי ג. חירפנת אותי וכל זה תישאלי למה? כל זה כי למשפט האחרון שכתבת יש ריח של יהירות ועוד משהו : זה לא שאנחנו לא יודעים מה עושים זה לא שאנחנו לא מבינים שיש סיכונים וכו' אבל בואי נגיד ככה: יש גם סיכון בלחצות כביש עם כל הזהירות שתינקטי , יש סיכון בלגור היום בצפון, יש סיכון בלגור בישראל, יש סיכון לגור בעולם כמו שלנו אבל עוד יותר יש סיכון שאחת כמוך מטיפה לנו ומנסה ללמד אותנו איך ומה לעשות במצבנו האומלל סוו קולד. ואם היית קוראת את מה שכתבה טלי ומה שעניתי לה היית מבינה יותר שאין זה תמיד עניין של רצון ועם זאת מי שמחליטה לעשות את הצעד לרדת במשקל צריכה לעשות זאת מתוך הבנה וידיעה ברורה שהחיפזון מן השטן. מה שאני מאחלת לך בכנות , אבל ממש בשיא הכנות שלא תדעי צער מסוג כזה לעולם. ושתמשיכי עד קץ הימים להיות רזה ...

lb22

New member
עשית טעות ...

שרשמת על : 1. כוח רצון - לא מקבלים את זה כ"כ יפה פה את המשפט : צריך רק כוח רצון. 2. השורה האחרונה שלך אותה בכלל לא יקבלו פה.... ותאמת? יש משהו בהודעה שלך שנובע מהתנשאות....אבל בטח תגידי שלא התכוונת וכו'.. אז נחסוך לך את זה , יכול להיות שלא התכוונת אבל כך זה משתמע רק שתדעי את זה להבא.

נדהמת כל פעם מחדש

מהרצון פה ( של חלק מהמשתתפים, לא כולם!) לטאטא את הבריאות מתחת לשולחן. יהיה לי הכי פשוט לומר לך, שהבעיות הרפואיות לא נוצרו בגלל השמנת היתר. הרי כולנו מכירים רזים שחולים. אין לנו מונופול על מחלות הגוף. כן, יש גם לתורשה חלק נכבד בסיפור. בל נשכח שחלק מההשמנה שלנו נובע ממתנת ה DNA, שהורינו הורישו לנו. לכל אלה, שמצייצים באמירות של " הינה אני בריא,סימן ש.." מצטערת אנשים. החיים כנראה טיפה יותר קשים. אנחנו השמנים מנסים להשלות את עצמנו. מי מאיתנו נהנה לחוש את הכבדות שאחרי זלילה ללא גבולות? מי נהנה להתעורר בבוקר מותש מעייפות, כי השינה אינה רציפה, נכון בגלל שאנחנו שמנים. שלא לדבר על הקימות הליליות לשירותים...אה נכון, לך זה לא קורה. ההשמנה שלנו היא זרז להזדקנות הגוף ורק בגלל שאנחנו מעמיסים על הגוף שלנו פיזית, אנחנו נמצאים במסע אלונקות שלא נגמר. אין התחלה למסלול ואין סיום. אנחנו חיים במסלול האלונוקות. פולגרה, כן, המסקנה שלך נכונה, אנחנו השמנים משחקים ברולטה רוסית, כל זמן שאנחנו ממשיכים לוותר ולהתעלם מצרכי הגוף שלנו. עד שהגוף לא מניף את דגל הכאב הפיזי ותשובות המעבדה הלא תקינות, אנחנו מעדיפים להעלים עין. אנחנו השמנים, מעדיפים להאמין שלי זה לא יקרה. לי ולך זה כבר קרה. המנורה נדלקה והאזעקה משמיעה הדים למרחקים. כל זה גוף. אבל אנחנו לא שמנות כל כך רק כי אנחנו אוהבות לאכול. אנחנו שמנות כי חונכנו לזלזל בעצמנו. חונכנו להשתמש בגוף שלנו כשק אגרוף כלפינו וכלפי העולם. הלוואי שהיה פתרון קליל בשבילנו לירידה במשקל. הלוואי שצמד המילים: ממחר דיאטה, היה כל כך בנאלי. הלוואי שהרשמה למכון כושר היה באמת מאפשר שינוי מהותי בדרך חיים. קיבינימט הסזיפיות והחוזר חלילה. הן נחלתנו. מאחלת לך לעשות לעצמך את הטוב ביותר מתוך מודעות ואהבה לעצמך.

roxie

New member
מבינה אותך כל כך

במיוחד כי אני מתמודדת עם בעיה דומה לאחרונה עליתי במשקל באופן שמזיק לי ומכאיב לי בעיקר כאבי גב שפוגעים בתפקוד היום יומי ומקשים עליי אני חושבת שברגע שנפגעת הבריאות והתפקוד, לקבל את השומן כעובדה קיימת -זו הזנחה עצמית. מאחלת לך בהצלחה והרבה בריאות רחלי

כל כך מכירה את זה...

ואת צודקת בכל מילה שלך. והרופאים צודקים. בעיקר עכשיו כשאת מרגישה שזה לא טוב.. את חייבת לעשות את זה בייבי. זו כבר בריאות. לא משחקים של מקובלות או חברים או לא משנה מה, וגם לא מחשבה עצמית. זוהי בריאות חשובה! קבלי ממני אלפי
ים ו
והמון ח'ח על מה שלא תעשי ועל מה שתעשי. :) בהמון
~לינע~

../images/Emo24.gif גדול

טלי, כל כך מבינה אותך. וכן כל מילה שלך נכונה. מצד אחד גם אני חייבת להוריד במשקל. כן, מפריע לי בריאותית, גם אם הפגיעה לא באה ישירות מההשמנה. אבל עודף המשקל רק מקשה על ההחלמה. הלוואי שהיה לי מטה קסמים, שבשנייה אחת היה מוחק לי את האכילה הרגשית והיה מאפשר לי לרדת ו/או לאכול מאוזן בראייה הכי ראליסטית שאפשר. אבל אין לי. בינתיים שולחת לך חיבוק גדול והמון אנרגיות חיוביות להמשך הצעידה בדרך אל האושר. לימור

למעלה