נזלת כרונית

איש אnד

New member
נזלת כרונית

כתבתי כאן לפני חודש וחצי על בעיה שיש לי ולמען האמת שמעתי כמה דעות שהמליצו לי להפסיק לשתות חלב (קפה) ולבדוק מה קורה עם הליחה. שאלתי היא, כמעורר ליחה, האם מדובר בהימנעות מחלב ומוצריו? האם יש מוצרי חלב שלא נחשבים מעוררי ליחה? והכי חשוב, התפריט שלי כולל 2 פרוסות לחם מרוחות בחמאה כל בוקר. האם חמאה נחשבת כמוצר חלב או שהיא בסדר בגלל שהיא בעצם שומן?

nadaval56

New member
מוצרי חלב

ככל שהמוצר הוא יותר חלב - הוא מעורר יותר ליחה - פחות או יותר בסדר הזה - חלב גבינה קוטג' גבינה צהובה זה לא מדע מדוייק, אבל מנסיון זה עובד.

nadaval56

New member
חמאה

לדעתי, החמאה איפה שהוא באיזור של הגבינה צהובה, אם כי אמרתי כבר שזה לא ממש מדע מדוייק.

0 אור 0

New member
התשובה שלי

אני לא ממש מבינה בהמנעות ממוצרי חלב, כי אישית המנטרה הזו של מוצרי חלב גורמים לליחה לא פועלת עלי . אבל מנסיוני בהתאמת תזונה אישית, הכי טוב זה לרדת לתזונה הכי מינימלית ובסיסית. לחיות אתה כמה זמן ולראות שהמצב הבריאותי אכן משתפר, ואז בהדרגה להוסיף כל פעם מוצר אחד ולראות אם יש השפעה לרעה.

hal767

New member
נזלת כרונית

אכן מוצרי החלב לסוגייהם, כולם ללא יוצא מהכלל, יכולים להיות גורם לתופעה. אבל יכולים, בנוסף לאלה, להיות גם גורמים רבים אחרים, תזונתיים וגם אחרים. נזלת כרונית אינה מחלה, אלא ריפוי. באמצעות הנזלת הגוף מפריש החוצה חומרי פסולת מזיקים, ומונע בכך נזקים הידועים בשם "מחלות". סילוק גורמי הבעיה יהווה את הפתרון הנכון. תזונה גרועה, חשיפה לזהומים מהאוויר (עשן סיגריה, חומרי ניקוי, חומרים כימיים שונים וכד'), תרופות לסוגייהן ועוד הם מגורמי הבעיה. דרך הריפוי הטבעוני במקרים כאלה היא לסלק את גורמי הבעיה ולנקות את הגוף באמצעות תזונה טבעית מתאימה ותחזוקה נכונה של הגוף.

חמאה

בילדותי היה לי אסטמה והונחיתי לא לאכול מוצרי חלב פר לחמאה. אז אני מניחה שחמאה פחות מזיקה. ולא היתה בעיה עם חלב עיזים ומוצריו.

hal767

New member
חלב עיזים אינו יותר טוב מחלב פרה

אבל סימפטומטית הוא מייצר פחות תגובות אלרגיות. מעבר לזאת יש לו את כל המגרעות שיש לחלב פרה.

למעלה