נזלת אלרגית לילד

נזלת אלרגית לילד

שלום,
בן 8, תמיד עם נזלת. אין תופעות מעבר לנזלת.
ניסינו תרופה נגד אלרגיה למשך כמה זמן ולא ראינו שיפור.
תקופה מסויימת ניסינו להוריד מוצרי חלב בקר אבל היה לו מאד קשה.
אבל הוא אוכל כמות רגילה של מוצרי חלב ולא מעבר לכך (מעדן אחד ליום + חצי כוס חלב/כמה כפות קוטג').
אני מעוניינת לפנות לרפואה משלימה ולא יודעת לאיזה כוון.
מעדיפה כוון שלא יכפה הורדת מוצרי חלב לגמרי או שינוי תזונה קיצוני.
האם הומאופתיה? צמחי מרפא? IPEC?
איך להחליט מה הכוון שיעזור?

ladybug4NLP

Active member
מליצה טיפול בחדר מלח

החל משבוע שעבר חדרי מלח נכנסו לסל של קופות החולים למי שיש ביטוח משלים כנגד הפניה מרופא משפחה ל-12 טיפולים.
זה נקרא "פיסיותרפיה נשימתית"

הבנתי שיש יותר מרשת של חדרי מלח כך שצריך לברר אם זה כל הרשתות או רק רשת ספציפית.

עברתי עד עכשיו 4 טיפולים ויש שיפור משמעותי - למרות שאני לא יודעת אם זה יחזיק מעמד.

לעניות דעתי להוריד מוצרי חלב זה נכון מאד.
מה זה "היה לו קשה מאד"? הכל עניין של הרגל וסמכות הורית
אחרי הכל אתם מחליטים בבית ומאחר ואתם כבר יודעים שמוצרי חלב לא תרמו לבריאות שלו, בודאי לא תתנו לא משהו שיחריף את המצב (אם כי זה לא תמיד נראה באופן מיידי).

הוא ירצה לשתות קפה, אז תתנו לו?
כנ"ל לגבי מוצרי חלב או כל דבר אחר שאתם מחליטים לגביו

בהצלחה

מאיר72

New member
רפואה סינית בהחלט יכולה לעזור כאן כמו כן

גם IPEC ולמרות שאת נגד שינוי תזונתי, הייתי מוריד/מצמצם לתקופה של חודש את מוצרי החלב, על מנת להרגיע את הנזלת (זה לא יטפל בהתקף האלרגי כיוון שאין לו קשר לכך, אבל את כמות הנזלת זה יוריד).

אשמח לעזור.

IPEC היא התשובה המדייקת

השיטה מאתרת את הגורמים האלרגנים ו/או הרגשיים ונותנת מענה טיפולי שמתאים לילדים.
אינו כואב, פולשני, או גורם חוסר נוחות

בהצלחה

יעל ND

New member
אין טיפול ללא התייחסות לתזונה

אם לא תורידי לו את חלב ומוצריו סביר להניח שסתם תזרקי כסף - בכל שיטה שתפני.
להצלחת כל טיפול ברקע חייבת להיות תזונה נכונה. ותזונה נכונה זה, בין היתר הוצאת חלב ומוצריו מהתפריט - הרי בנך כבר בן 8, כך שגם אין שום סיבה שיצטרך את הנוזל שמוכרים תחת שם "חלב".
עד כמה שינויי תזונה אמורים להיות קיצוניים תלוי רק בדבר אחד: עד כמה תזונתו היום קרובה לנכונה. אם מלבד החלב הוא אוכל בריא - אז צריך רק להוציא את החלב, שממילא מזמן כבר צריך להוציא. אם תצרי לו מוטיבציה - זה בכלל לא יהיה קשה.
את יודעת, אחד הבנים שלי פעם נתן לראות לאיזה ילד את הספר "שוטי חלב". אותו ילד ביקש את הספר לקרא. להפתעת כולם הוא קרא את הספר והפסיק לצרוך חלב - למרות לחץ חברתי ולחץ מצד הוריו.

לחפש טיפול שלא כולל הורדת מוצרי חלב

זה כמו לחפש את השטר של ה50 שקל מתחת לפנס אפילו שהוא נפל במקום אחר.
זה אולי נוח אבל לא מוביל לתוצאה הרצויה.

"היה לו מאוד קשה" - אני מניחה שגם עם האלרגיה והנזלת לא ממש קל לו ונעים.
מה שכן - אפשר להקל עליו גם על ידי אלטרנטיבות שאינן חלביות כמו למשל מעדן על בסיס סויה או חומר צמחי אחר, חלב סויה/ אורז/ שיבולת שועל/ שקדים .... מה שטעים לו ושהוא אינו רגיש אליו (יש סוגים שונים ויצרנים שונים, וגם אפשר להכין בבית די בקלות - משהו מכל המבחר הזה בטח יתאים לו).
וגם גיוון התזונה על ידי מזונות שאינם מתחפשים לרעל (לאדם) המכונה חלב פרה: ממרחים אחרים במקום הגבינה (טחינה/ אבוקדו....) ובאופן כללי הגדלת המגוון של סוגי המזון הנאכלים בבית.

כל טיפול שתקבלו ויש אפשרות לעזור צריך להיות נוסף לזה, ולא במקום ובמטרה לאפשר להמשיך בהתנהגות זו שהיא מזיקה.

"מעדיפה כיוון שלא יכפה הורדת מוצרי חלב או שינוי תזונה..." = לא רוצה לטפל בגורם לבעיה אלא רק בסימפטום.
אם זה מה שאת באמת רוצה, אז בשביל זה המציאו את הרפואה המערבית. ברפואה המשלימה השאיפה היא לשינוי עמוק יותר שיביא לפתרון אמיתי של הבעיה ולא רק להשתיק את הסימפטומים בעוד הנזק ממשיך להתקיים ולהצטבר בגוף ללא מענה.

חשוב שתדעי שמוצרי חלב מזיקים מאוד לבריאות בהרבה רבדים ולהרבה מערכות חיוניות בגוף, ושגם למי שלא חווה סימפטומים כמו נזלת מוטב להתרחק מחלב ומוצריו.

הרבה בריאות,
כנרת.

roni44441

New member
מוצרי חלב אינם גורמים לליחה

מדובר במיתוס שהופרך כבר באינספור מחקרים כפי שניתן לראות בסרטון שצירפתי. בנוסף החלב מאוד בריא לילדים, גם לחיזוק העצמות וגם לתהליך הגדילה ולכן הוא מומלץ על ידי כל ארגוני הבריאות המובילים בעולם כולל משרד הבריאות

0 אור 0

New member
לגבי מוצרי החלב יש לי שאלה פשוטה

האם באותה תקופה שהורדתם את מוצרי החלב מצבו השתפר??
אני ממליצה שתבדקו למה הילד רגיש , אם זה לא למוצרי חלב אז אין הכרח להורידם (אם כי יהיו שיאמרו אחרת בלי קשר לנזלת). אם הוא כן רגיש למוצרי חלב, אז יהיה לו הרבה יותר קל לבצע שינוי תזונתי ולהרגיש טוב מאשר לאכול מעדן ולהרגיש רע.
השינוי לא צריך להיות לרעה - לא רק להוריד את המעדנים והקוטג' שהוא אוהב ולהאיר אותו עם הקישוא וקציצת ירק שהוא לא אוהב, אלא לתת לו דברים טעימים שבריאים לו וגם מפנקים.
פה ושם במהלך החיים היו לי כמה וכמה חברים טבעונאים (RAW FOOD) ותאמיני לי שמעדנים כמו שאוכלים אצלם, טעימים ומפנקים גם לילדים.

טאוֹ

New member
שאלה פשוטה - ומצוינת

מצטרף להמלצה על הוספת דברים טעימים, בריאים ומפנקים - יש שפע מידע באתרים טבעוניים, וגם כאן בפורום אני וכותבים אחרים נשמח לחשוב ביחד ולהעלות רעיונות.

רק כדוגמה: הקיץ כבר כאן ובזמן האחרון אני מכין דרך קבע "גלידה": מקפיא במשך לילה שני סוגי פרי חתוכים לקוביות (הערב זה היה מלון ואפרסק), מרסק בבלנדר, מוסיף מעט סילאן ולפעמים גם תבלין או שניים, והרי לכם סורבה משגע. בעבר הייתי מוסיף יוגורט, כדי להחליק עוד יותר את המרקם ולחזק את תחושת הגלידה; כיום איני רואה בכך צורך של ממש, ה"גלידה" טעימה להפליא גם ככה.

פשוט אין גבול לכמה דברים פשוטים יכולים להיות טעימים, ולהפך.

אם רוצים להפוך את הסורבה לגלידת שמנת אפשר להוסיף גם אגוזים (מלך/ קשיו/ פקאן...), במקום סילאן אפשר להמתיק גם עם תמרים לא מעובדים - ולטחון יחד עד לעיסה חלקה.
(אם הבלנדר חלש אז מומלץ להשרות אותם במים לפני למשך מס' שעות/ לילה כדי שהם יתרככו, כנ"ל התמרים).

בתיאבון

nofaritrit

New member
נכון זה להיט הגלידות האלו

מלון_סילאן נענע ולימון
תאנים טריות קפואות עם אגוזי מקדמיה וקצת תות קפוא והמתקה כלשהי.
מנגו ואגבה או תמרים.
ואפילו גלידת שוקולד..בננות קפאות שוקולתד מריר באיכות טובה ואבקת קקאו משובחת עם סילאן ..
ועכשיו בן זוגי הכין סורבה שזיפים מהשזיפים על העץ שלנו..
בקיצור טעים לאללה..

הוא לא הצליח להחזיק מעמד זמן מספיק ארוך

ניסינו ביחד מעדני סויה אבל תוך כמה ימים הוא ביקש מאד לחזור למעדנים הרגילים (למרות שהסויה באמת טעימים בעיני).
זה היה די מזמן. אולי צריך לנסות שוב.

0 אור 0

New member
האמת היא שכדי לבדוק רגישות על ידי הורדה

עדיף לא להוריד מאכל אחד אלא לעשות מה שנקרא דיאטת אלימינציה - כלומר לעבור לתזונה הכי בסיסית ופשוטה, שלא כוללת שום דבר אשר ידוע כגורם רגישות או אלרגני,
אחרי שמתמידים בתזונה כזו זמן מה אפשר להתחיל להוסיף בהדרגה כל פעם מוצר אחד.
המשמעות של מה שאמרתי היא שהורדת מעדני חלב לטובת מעדני סויה לאו דוקא משפרת את התוזנה. ככלל, אם תסתכלי מה כתוב בפירוט התזונתי על מעדני הסויה תגלי שהם בלשון המעטה לא הדבר הכי בריא בעולם. אם הילד שלך לא רגיש לחלב אז לדעתי האישית יוגורט עדיף.
מכיוון שקשה מאד לזהות רגישויות דרך דיאטת אלימינציה, אפשר לנסות שיטה כמו IPEC/קינסיולוגיה שתאבחן רגישויות, ולעשות את זה אל אצל מטפל "חד פעמי" אלא מטפל שגם יסייע לך בהדברות עם הילד ומציאת התזונה וכלים טיפוליים אחרים שמתאימים לו כדי להתגבר על הבעיות הבריאויות שלו.

michaelgor

New member
חשוב לזכור באיזה תקופה אנחנו חיים

מזון שלנו מלא אלרגנים אפילו אם נשמור על תזונה נכונה. חומר הדברה בפירות וירקות, אנטיביוטיקה בבשר ועוד. כל זה פוגע במערכת חיסון וילדים הכי רגישים לזה.
אנחנו כהורים חייבים ללמד ילדים להתמודד עם נזלות כרוניים. יש כמה פעולות בסיסיות שאני ממליץ למטופלים שלי.
1. לאורר חדר שינה. חדר שינה חייב להיות מאוור היטב. אפשר להשתמש בתרסיסים משמנים אטרים לצורך חיטוי חיידקים בחדר. גם אפשר בזמן שינה לעשות הפצת שמנים בחדר ע"י מבערים מיוחדים.
2. לבדוק האם בזמן שינה ילד מקבל מספיק אויר צח.
3. האם בזמן שינה לא קר ולא חם. זאת אומרת אסור שילד יזיע מחום או יתקרר
4. למנוע מזון עם כמות גדולה של סוכרים - משקאות, סוכריות, ארטיקים וכל הדברים "הטובים" אחרים
5. כדאי לבדוק כפות רגליים של הילד. הרבה פעמים לילדים יש רגישות לרצפה קרה ואם הולכים יחפים גוף מתקרר

בהצלחה

0 אור 0

New member
הערות להמלצות

מיכאל שלום,
המלצותיך נכונות וטובות באופן כללי אך יש לשים לב לדגשים מסויימים :
סעיף 1 המלצת להשתמש בשמנים אתריים - נכון , אבל כדאי להזהר בשמנים אתריים כאשר מדובר בילד. השמנים רק בהתאמה לילד ולגיל, וגם אז לא רצוי להשתמש בשמנים באופן רצוף ושוטף ובזמן שהילד נמצא בחדר כל לילה

michaelgor

New member
צודקת

הייתי חייב לרשום איזה שמנים מותר. אז כך:
אורן סיבירי
אקליפטוס גלובולוס
לבנדר

לשמנים אלו אין בעיה להתשמש באופן קבוע. אפשר יחד ואפשר כל אחד לחוד

למעלה