נזכרתי

• פותח הנושא t32
  • פורסם בתאריך

t32

New member
נזכרתי

אתמול יצאתי לבלות במוזיאון, היה כיף , נפלא לראות כל כך הרבה אנשים במוזיאון, היין זרם כמים (יקבי כרמל סיפקו יין לכל הגלריות המשתתפות) והיתה גם הופעה של עברי לידר באכסדרה(לובי, בסדר, לובי) אחר כך הלכנו לאכול בלחם ארז, היין גם שם היה נפלא ופתאום היה לי פלאש בק מטורף. נזכרתי בשנים הקודמות, בבילויים מטורפים עד אין קץ, בספונטאניות זורמת, באנשים חדשים.... ותהיתי מתי נהייתי כל כך מקובעת ומתגוננת? מתי איבדתי את היכולת לבטוח באנשים? מתי הפסקתי לחייך אוטומטית? מתי נהיה לי כל כך חשוב להיות כמו כולם? מתי התחלתי לשים לב לכל תנועה שלי? כנראה כשמתבגרים מקימים סביב כאלו ביצורים כדי לא להיפגע ונשאבים איכשהו לתוך המירוץ הבורגני והציני. אז אני לא רוצה יותר, נמאס לי לעשות מה ש"צריך" כבר שנים אני מרגשיה שאני מנסה להכנים קוביה לחור של כדור. די. אני חוזרת לעצמי. זה ייקח זמן , והרבה עבודה אבל באופן רשמי מהיום בבוקר אני מחזירה לעצמי את שמחת החיים שאבדה אי שם.

אנילה1

New member
t32 מתי זה קורה כשנעשים מקובעים.

זה קורה כשמפנימים את הביקורת של הסביבה. כשלא נמצאים בקשר עם האני האוטנטי. הילד שבך. כשמה שיגידו האחרים יותר חשוב ממה שאני מרגיש. כשעובדים עבודה משעממת. כשלא מחדשים את המלאי של חברים ותיקים בחדשים. וכשצירך הרבה יין בכדי להסיר את המסכה העבה של ההתאבנות. ילדים לא זקוקים לאכוהול על מנת להרגיש טוב, לצחוק בספונטיות, לבכות עם כל הלב. להרגיש הכל חזק. לדעתי האלכוהול גורם נזק רציני למערכת הרגשות. בגלל תרבות הבארים נוצרת התניה שאם רוצים להרגיש טוב שותים יין, או בירה. כאילו בלי זה אי אפשר להרגיש טוב. חבל שתרבות האלכוהול חדרה אלינו.

meshi4

New member
../images/Emo45.gif בהצלחה.

להסיר מחסומים,ביצורים.........די הזדהיתי עם דברייך. להחליט לחיות עם שמחת חיים זאת החלטה נכונה.

ניאו30

New member
מזדהה כל כך עם ההרגשה הזו ...

וכל השאלות שהעלת כאן-אני יכול בקלות לשאול אותם גם לגביי...וגם לי נמאס (או כמו בשיר הזה - i'm sick and tired from being sick and tired ). לגביי החזרת שמחת חיים,לפחות מהנסיון שלי זה לא משהו שאת אומרת אותו לעצמך והוא בא אלייך...אני לא יכול להכריח את עצמי להרגיש טוב אם אני לא מרגיש טוב,אני לא יכול לחשוב בצורה חיובית אם אני חושב בצורה שלילית, אני לא יכול להגיד שאני מאמין במשהו אם בתוך תוכי ליבי אני לא מאמין בו. מה שאני זקוק לו יותר מהכל,אבל זה רק אצלי,זה לא להגיד לעצמי שאני מרגיש טוב,אלא פשוט להרגיש טוב! נשמע פשטני ואידיוטי קצת אולי,אבל אם מרגישים טוב לא צריכים להגיד לעצמך שאתה מרגיש טוב.אמרתי על להרגיש טוב אבל הכוונה לאותו דבר עם שמחת חיים.זה לא יעזור לי להגיד לי שאני מחזיר לעצמי את שמחת החיים,אם בתוכי אני לא מרגיש אותה,וכשאני ירגיש אותה,אני לא אצטרך להגיד לעצמי את זה,אלא פשוט אתן לרגש לדבר במקומי ו...שוב אני מסתבך עם המילים...אז נעזוב את זה...

meshi4

New member
ניאו.בכל זאת

למילים שאנחנו אומרים לעצמנו יש כוח והשפעה על ההרגשה.כלומר:אני יכולה להרגיש כל כך רע ולהתבוסס בהרגשה הזאת.ויש לי אפשרות לשנות את ההרגשה עי' פעולות חיצוניות.למשל לשמוע מוסיקה קצבית עליזה שבאחת משנה לי את המצב רוח.לשוחח עם חברה טובה.לצאת לפעילות מהנה.

ניאו30

New member
בגלל זה אמרתי שזה רק אצלי...

תראי,אני גם מנסה לאחרונה את עניין החשיבה החיובית.אני קורא בנושא אבל ברגע שאני צריך ליישם את התרגילים האלו עם המילים אני פשוט לא מבין איך עושים את זה...אולי זה דווקא שגם בעיניי למילים יש כוח ועוצמה גדולים.אני יודע שזה עוזר לרוב האנשים,אבל לא מבין למה אני לא יכול לעשות את זה.אני לא מבין איך אתה יכול להגיד לך 30 פעם כל יום דברים שאתה לא מאמין בהם.מה,אני אמור לשקר לעצמי עד שהשקר יהפך לאמת?זאת הכוונה? אם זאת הכוונה ואם זה באמת עובד ככה(התת מודע שלנו) אז אני יכול לנסות להגיד את כל המילים האלו גם כאשר אני לא ממש מאמין בהם,אבל האם באמת בכך מדובר? ... מה שכן הבנתי שעובד גם אצלי אלו הדברים המעשיים יותר,כלומר מעבר למילים,מה שהכי עוזר לי לשנות את המצב רוח זה כשאני עושה דברים כדי לשנות את ההרגשה שלי.אבל אני חושב שמדובר בשני דברים שונים,לא? הראשון מתעסק בדיבורים ובתכניים פנימיים והשני בעשייה וכמו שאמרת בתכנים חיצוניים.המעבר הזה בין המילים למעשים תמיד היה קשה בשבילי,אז אולי אני לא מבין את הקשר הסיבתי בינהם כפי שאחרים מבינים אותו וכפי שהוא באמת קיים,כלומר שאחד משפיע על השני,בדיוק כפי שנפשי משפיע על גופני וההפך.

meshi4

New member
מסכימה איתך

שצריך לבצע פעולות יחד עם המילים.מילים לבדן לא יועילו ולא ישנו. בקשר לחשיבה חיובית או שלילית.יש אפשרות לראות את החלק החסר ואז מרגישים מאוד רע.האפשרות השניה לראות את החלק המלא בחיים שלנו.כל הדברים החיוביים שיש לנו.ולהעריך אותם באמת.אני מוצאת שזה מאוד מקל עלי. דבר נוסף:כשמרגישים רע.ויש מועקה ,עצב או כאב.לא להתכחש ולהתעלם ולומר במילים :"זה כלום אני מרגיש טוב"בודאי שזה לא יעבוד.אלא ל"חבוק" את הכאב .לדבר ,לכתוב,לבכות ולשחרר.ואז לפעול בעשיה לשיפור ההרגשה.

ניאו30

New member
לגביי מה שאמרת...

הבעיה היא שלפעמים כשיש רע,ולא חשוב הכמות אלא האיכות כמו שאומרים, הוא גם מסתיר לנו את הטוב,ולכן אנחנו לא יכולים לראות את הטוב. לא שאנחנו לא רוצים,פשוט לא יכולים...צריך להיות במקום הזה כדי להבין את ההרגשה הזו,כי אני יודע ושמעתי את זה כל כך הרבה פעמים-"אין דבר כזה בחיים לא יכול,יש לא רוצה..."(הרי כבר בטירונות "מלמדים" את זה...). אני אישית,לא כל כך מאמין במשפט הזה,אבל ברור שיש הרבה אנשים שמאמינים בו בכל ליבם.אני מניח שכל אחד היה מתישהו במקום הזה,אבל את צריכה גם לזכור שלא כולנו דומים בכוחות שלנו,יש חזקים יותר ויש חזקים פחות,וממה שנראה לי העניין של חשיבה חיובית "מתאים" יותר,סליחה על המילה,לאנשים שבאופי שלהם הם יותר חזקים,ולכן הם גם יכולים להאמין במשהו אפילו אם הם לא רואים אותו.אני לא רואה את עצמי כבן אדם כזה,אני נשבר די מהר,אפילו מאבד תקווה לעיתים קרובות,מתייאש כשדברים לא הולכים או מסתדרים כפי שרוצים או חושבים,לא עומד בלחץ וכדומה,ולכן אני חושב שחשיבה חיובית שאתה מרגיש שאתה כופה אותה על עצמך היא לא מתאימה לי,אבל ברור שכל אחד הוא שונה וכל אחד צריך לפעול ע"פ מה שנראה לו שמתאים. אני גם יכול לספר לך לגביי,אפילו אם זה קצת קשה להאמין לאור רוב הודעותיי,שאני בן אדם אופטימי מטבעי(כן,כן!),ותמיד הייתי נעזר במחשבות חיוביות לגביי(לא משפטים חוזרים כמו בספרים אבל באופן כללי לגביי תקווה לשינוי שתגיע אליי בעתיד),אבל בשנה האחרונה אחרי כל מיני דברים שקרו לי,אחרי שבאמת דיברתי,כתבתי,בכיתי ושחררתי,כפי שציינת,פתאום כבר לא יכולתי להמשיך בחשיבה החיובית הזו ובאופטימיות שתמיד הייתה לי.את כתבת לא להתכחש לכאב,אבל זה בדיוק מה שהרגשתי שעשיתי עם המחשבות החיוביות-האופטימיות.רק לאחרונה,כשהתחלתי באמת לעשות כל מיני דברים ולשפר את המצב שלי,רק אז הרגשתי את השינוי שמתחיל להגיע אליי,אבל לא מדובר בשינוי דרמטי עד כה.כמו שכתבתי פה פעם,כל החיים שלי הזנחתי את הבריאות הגופנית והנפשית שלי,ורק שהתחלתי לטפל בדברים האלו אני מרגיש שאני סוףסוף עושה משהו למען השינוי ולא רק מדבר על הצורך שלי בו.רק מתוך העשייה הגיעה התחלת ההרגשה הטובה(ובדרך כלל המאוד לא יציבה ונוטה להשתנות).את יודעת שלגביי חלק מהבעיות הגופניות שלי אני תמיד חשבתי שהם בלתי פתירות? אני רציני,ככה חשבתי כי הייתי סגור בתוך העולם שלי ולא שמעתי מה שיש לעולם להציע.ועכשיו,אני כבר מעל חודש מטופל בטיפול בדיקור ופתאום אני מרגיש שיפור.אמנם זה לא ריפוי מלא כפי שאני מקווה יקרה לי פעם,אבל את יודעת איזו הרגשה טובה הייתה לי בשבועות האחרונים כשפתאום הסימפטומים שתמיד חשבתי ילוו אותי כל החיים נעלמים להם לאט לאט? זו הרגשה מדהימה! והגעתי לזה רק ע"י עשייה,לא ע"י אמירות חיוביות כאלו או אחרות.אותו דבר לגביי הטיפול הפסיכולוגי,שאף פעם לא עברתי,למרות שהרבה זמן ידעתי שאני זקוק לו כדי לצאת מהמצב שלי,וגם עכשיו אני לא בטוח עדיין לגביי סוג הטיפול שאני צריך לעבור ואיזה מהם יתאים לי,אבל שבוע הבא אני סוףסוף מתחיל את הדרך שלי לגלות את זה בעצמי,בהתחלה זה יהיה נסיון,ומשם אני אלך לפי הרגשתי...אבל לא הגעתי לשם ע"י מחשבות חיוביות או אופטימיות,כי אני מרגיש שכבר איבדתי את היכולת הזו שהייתה לי פעם.הגעתי לשם משום שלא הייתה לי ברירה,משום שאחרת כבר לא הייתי מחזיק מעמד בעולם הזה ונעלם ממנו,כמה שקשה לי להגיד את זה.אני לא יודע מתי זה היה קורה אילולא הייתי עושה כל מיני דברים,אבל זה היה קורה מתישהו ואני בטוח שהיה מגיע הרגע שפשוט לא הייתי יכול יותר להחזיק מעמד.בגלל זה תמיד היה חשוב לי לקבל תמיכה מעשית,בגלל זה תמיד האמנתי בידידות של אנשים אמיתיים במציאות ולא כאלו וירטואלים,יהיו המילים שלהם טובות ככל שיהיו.שום דבר שיגידו לי לא משתווה למה שאני חווה בעצמי,שום מחשבות חיוביות שאני יאמר לעצמי לא ישתוו לחוויות חיוביות שאני יעבור וכן הלאה... טוב,נראה לי שוב הגזמתי והקצנתי את הדברים... תראי,יש לי לפעמים הודעות כאלו שאני שופך מחשבות שעוברות לי בראש בלי חשבון וללא קשר למה שנאמר לי,ונראה לי שזה עוד מקרה כזה.אני מקווה שתקבלי זאת בהבנה.בכל מקרה,אני שוב יחזור שאני מדבר רק עליי.איך אומרים "כל לקיחת אחריות על תוכן הנאמר רק על חשבון זה שלוקח אותם..."(בטח גם לא אמרתי את זה נכון,אבל הכוונה בטח ברורה-שמדובר רק במחשבות שלי וברור שכל אחד יש לו מחשבות שונות הנובעות מהאופי שלו,מהעבר שלו,מהטראומות שלו,מהחוויות שלו וכדומה...).

meshi4

New member
בסופו של דבר כל

אחד עושה מה שמתאים ונכון לו.כל אחד מוצא לו את ה"פטנטים" שעוזרים לו.אתה צודק שאנשים הם שונים באופי ובחוזק הנפשי.ומה שנכון לי אולי לא נכון לאחר. התפעלתי מהמודעות שלך לקשיים שלך ,ומהרצון והנחישות לשפר את מצבך.להילחם ולמצוא את הדרכים שמתאימות לך.זה בודאי עדיף מחוסר מודעות והשלמה עם המצב. ישר כוח והיה חזק.

אנילה1

New member
ניאו נכון מה שאתה אומר בגדול

אבל לפעמים אם עושים משהו שונה, אז בהתחלה זה נשמע מלאכותי אבל כעבור זמן מה זה הופך להיות חלק ממך. הגוף מאמץ להרגלים חדשים תוך 3 שבועות. זה כמו בכושר. מתחילים בלי חשק, והחשק יגיע במשך האימון.

רן בת

New member
ניאו רוצה רק להגיד לך

שהדיבור העצמי הזה, ה"מנטרה" שאתה מתנסה בה היא נפלאה ועובדת פלאים. אני ניסיתי אותה לפני כמה שנים, ונכון שבהתחלה זה היה מוזר לי לחלוטין, אבל בהמשך הזמן פשוט התחלתי להאמין במנטרה שאמרתי לעצמי ודי מהר גם הסביבה החלה להגיב בחיוב לשינויים שחלו בי בעקבות המנטרה. אז תמשיך לנסות עוד קצת ולדעתי זה יתחיל לעבוד.

זה אכן עובד

הענין הוא שזה לא נוסחת פלא ,והכי חשוב שתאמין ברצון שלך להשתנות. כשקראתי את הספר של רובין שארמה "מי יבכה כשתמות" נתקלתי בפרק שעוסק בשינון עצמי של מה שאתה רוצה שיקרה לך, וגם מקריאה בספרים קודמים של לואיז היי ,לואיס פרוטו, סילבה ועוד, ידעתי שזה עובד. הייתי אדם שנוטה לכעוס במהירות רבה אפשר להאשים בכך את הגנים הג'ינג'יים שלי,ואו את הסביבה המפנקת בילדותי שאיפשרה לי לקבל כל מה שרציתי. כמתבגרת וכאישה חוויתי חוויות לא נעימות של אובדן ושכול שכנראה העצימו בי את תחושת הקורבן,והכעס וההתפרצות היו שם נרדף לאופיי. אני חייבת לומר לך שמזה חודשיים שלושה, אני אדם רגוע יותר , הודות למנטרות שאני ממש בכח מכניסה למוחי. נכון, אני עדיין מתפרצת פה ושם, אבל כשה קורה לי יש לכך סיבה טובה ..(והאמת זה קורה לי ממש פחות ופחות) אז נכון שזה בהתחלה דבילי, אבל תדמיין לעצמך איזה בןאדם אתה רוצה להיות, כתוב משפט\ים חיוביים בזמן הווה ובכל רגע שמוחך פנוי שנן אותם והאמן! עליי זה השפיע!

ניאו30

New member
שירשרת את זה לרן-בת אבל

אני מניח שהתכוונת אליי. אני קורא עכשיו את לואיס היי "אתה יכול לרפא את חייך".בשלב זה אני עדיין בשלב הקריאה הראשוני והנסיון להפנים את כל המנטרות,אבל אלו המחשבות אצלי שעלו כאשר קראתי עליהם אצלה.אני פשוט לא מבין איך אפשר להגיד לעצמך משהו שאתה לא מאמין בו,אבל אם זה עובד לכל כך הרבה אנשים בעולם(וגם בפורום...),אז כנראה שיש דברים בגו.אולי זה חלק מהלמידה שלי-לא להתקע בדפוסים של העבר ולנסות דברים יותר חדשים.בכל מקרה,אחרי הקריאה הראשונית,אני מתכוון לקרוא שנית והפעם תוך כדי ביצוע המטלות,ואולי אז זה יותר ייכנס לראש שלי.איך אמרו לנו פעם "מה שלא נכנס דרך הראש,נכנס דרך הרגליים...",לא ממש הפתגם הכי מתאים אבל בכיוון לפחות...ואני מקווה שבאמת שכשאני יעשה את זה,אם אני יצליח להתגבר על כל המחשבות שפירטתי כאן,אני באמת יראה את השיפור המיוחל בכל הנוגע לחשיבה חיובית המביאה חוויות חיוביות.תודה לך על דברייך...

ניאו30

New member
לזה בדיוק התכוונתי שאומרים

בקשר לזה...הקטע של המלאכותיות שיש בזה מאוד קשה לי.יכול להיות שבאמת אני מרגיש ככה בגלל שאני רק מתחיל לקרוא ולדעת על הנושא הזה,וייתכן שזה ישתנה אצלי מתישהו.הלואי! בכל מקרה,שמח שזה עבד בשבילך...לזה התכוונתי שזה עובד אצל הרבה אנשים,אבל זה לא מתאים לכולם,אבל אולי בכל זאת זה יצליח לחלחל גם אליי.

../images/Emo13.gifשרשרתי אליך וזה יצא אחרת..

בכל אופן, אני אפילו ממליצה על הספר של רובין שארמה יותר, כי הוא כותב באופן ישיר ומובן יותר ומבלי להכניס את היקום ואמא שלו לענין..
הספר הכי ברור ותמציתי שלו לטעמי"מי יבכה כשתמות" אבל גם "קח אחריות על חייך" של לואיס פרוטו מצוין!

אנילה1

New member
יש משפטים שאומרים אותם ומייד

מרגישים טוב. היכן מרגישים? בבטן. זה המקום שאנחנו מרגישים בו. יש משפטים שעושה לי טוב כשאני חושבת עליהם, או אומרת אותם בליבי. אני משתפרת מיום ליום. הכל בסדר. היקום דואג לי. הכל בסדר. האיזור העדין בבטן נרגע. כשאתם קוראים את המשפטים האלה, האם גם לכם הם עושים טוב?

shushu10

New member
T32, כל כך טוב ויפה שנזכרת

גם תארת בצורה מקסימה ובתמצית את סוד החיים . 'היה לנו כף והיינו ספונטניים אבל למדנו שהתגובות מסביב לא היו תמיד אוהדות ומפרגנות, ואולי גם חובטות לא מעט ואז פשוט קפלנו את הלבוש הקליל ולבשנו קסדה ומגן. אז איך אפשר לחזור לשם? לתמימות הפשוטה, לנתינה וקבלה בלי "חשבונאות".כל אחד יכול להמציא לו את הכלים כדי להפוך עצב לשמחה, דכאון לעליצות. אצלי למשל לא יעזור אם אומר בקול או בשקט - אני בסדר, יהיה בסדר.. זה קצת ישעמם אותי ואני צריכה להפעיל את הדמיון, ולשתף את החושים, ריח, מראה, מישוש ואפילו טעם וכל זאת - כדי להרגיש יותר טוב או נגיד - אחרת! לעשות מהפך רגשי, חשיבתי, פיזי. מכיון שאני אוהבת לתת דוגמאות מהחיים - אספר לכם ידידי הטובים, כיצד אני הופכת "סבל" פיזי לנעימות דווקא. מי לא שמע על "גלי חום" ? זה קורה בגיל המעבר. איך מתגברים בעזרת הדמיון ? ברגע שיש לי גל חום כזה אני מיד מפסיקה כל פעילות, יושבת ממש בשקט מוחלט, ללא תזוזה, ומכניסה את עצמי לתוך הים הקריר, אבל ממש לעומק. משתדלת לחוש את קרירות המים, את צבעם הכחלחל, את רכות הגלים ומניחה להם להוביל אותי לאי שם.. לא יאומן - הזיעה אומנם שוטפת את הפנים, אך ההרגשה כל כך קלילה וטובה. אחרי דקה הכל חוזר לקדמותו בכיף. אפשר גם אחרת, בשונה, - לקטר, להרגיש חום נוראי, לכעוס על כל התופעה הזאת, לרחם על עצמי כמה אני סובלת, להזדקק לכדורים ודי!!!! איך מתפטרים מזה? ובכלל - איך עוצרים את הזקנה הזאת? נורא ואיום ממש!! אז זוהי דוגמא לפתרון בעיות פיזיות. אגב כשיש כאבים אני גם לוקחת נשימות עמוקות ומביאה את עצמי ליער, או לגינה, משהו בטבע.. (בדמיון כמובן). ואז הכל נראה ומרגיש אחרת לחלוטין. ומה בקטע הרגשי, מנטלי, רוחני? כשתוקפת הרגשה של עצבות, מועקה, דכדוך, יאוש - מיד אני מחפשת מחשבה טובה אשר תסיח את דעתי מהמצב. קודם כל לא לאפשר כניסה והתחפרות במחשבות שליליות. לנקז אותן החוצה על הסף. להחליף מיד במשהו טוב. לא חושבת שזו עשייה מלאכותית - כל דבר שיכול לעזור - מבורך וגם מחויב המציאות. אם זה רקוד, השמעת מוסיקה עליזה, תנועה וכל עשייה שיכולה לנטרל את הצורך להיות נמוך או מה שעשוי לרומם את הרוח. אין זה קל אך אפשר לתרגל כל פעם בתרגולים קטניםולעשות זאת מיד. לא לחכות שניה. ברגע שמרגישים שמשהו לא טוב מזדחל פנימה, אם מישהו אמר לי משהו פוגע, מעליב, - לא לקחת את זה רחוק, להמשיך לעשות או לשוחח על משהו אחר ולהחליט - נחשוב על זה אח"כ בנחת, נבדוק מה קרה ולמה. בד"כ אח"כ זה נראה ממש אחרת, הרבה פחות עוקץ ומכאיב. אפשר גם תמיד לחשוב מה היה הצורך של אותו אדם לפגוע בנו, אולי יש לו בעיה מטרידה, אולי הוא לא למד לתת כבוד לזולת, ואז ניתן לחוש חמלה אליו. אגב - חמלה אינה רחמים. וזה גם לא בא מהסתכלות מלעלה למטרה על השני אלא דווקא בגובה העיניים. גם לבוס לא נחמד יש לעתים בעיות בבית והוא זורק אותן דווקא במקום העבודה. לסלוח לו בלבנו. כך לומדים לא להפגע בעצמה רבה אלא ליפול ברכות על הרגליים ולא על הראש. לסיכום אומר - כל אחד יכול להמציא לו דרכים להאחז בהן, וכל המקדים הרי זה משובח. אפשר להתחיל להתנסות מיידית בכל דבר הכי קטן, כשחשים איזה כרסום מזמין לנו "צרות". אשמח לשמוע תגובות או כל מיני "תרגילי עזר" מהסל הפרטי שלכם.

אנילה1

New member
שושו, אהבתי את הדוגמא על גלי החום

אני מאמצת אותה. אני חושבת שאצטרך לשהות בעומק הים כל היום וכל הלילה.

למעלה