נזילה ממרזב

נזילה ממרזב

שלום לחברי הפורום, אשמח לעצה ובעיקר מידע..
בפינת חדר השינה, בנקודה בה עובר מרזב (גיבריט, הוכנס ביציקת עמוד) יש רטיבות בעת ירידת גשם, כחצי מטר מעל הרצפה.
הזמנתי איש מקצוע שאמר שיש לשפוך חומר מיוחד אל תוך המרזב כשהוא פקוק, כך שייספג לחריצים ולרוקן אחרי שעתיים וזה יפתור את הבעיה. עלות החומר כ- 2000 עד 2500 ש"ח.
לפני שאני שולחת אותו למשימה באין ברירה - אשמח לקצת מידע - מישהו מכיר חומר כזה ויודע להפנות אותי לשמו כדי שאוכל לבדוק מחיר? למישהו יש המלצה לכיווני בדיקה נוספים שחשוב להתייחס אליהם לפני ההכרעה שאכן זו הבעיה?
אציין שאיש האיטום הסתכל על הקיר מבפנים והמרזב מבחוץ, אך לא בתוך המרזב (האם זה רלוונטי?).
אשמח למידע..
בתודה,
ענת

נזילה ממרזב

שלום ענת אלון ,
ישנן מס' דרכים לפתור נזילה ממרזב (צינור גיבריט). אך לפני כן , חשוב לוודא שאכן הנזילה הינה מהמרזב. העובדה שהנזילה נראית לעין במקום שהוא כחצי מטר מגובה הרצפה וקרוב למרזב העובר בתוך יציקת בטון , אינה בהכרח מעידה שהנזילה היא מהמרזב במקום הקרוב לנזילה. במקרים רבים נזילה יכולה להתרחש במקום מסוים ולצאת רחוק ממנו במקום אחר בקיר.
על כן אני ממליץ ראשית לקחת צינור מים , להכניס אותו לתוך המרזב ולפתוח את הברז. לתת למים לזרום בתוך הצינור (מבלי להרטיב אזורים חיצוניים למרזב , מבלי להרטיב את פתחי המרזב). אם המים חודרים , אז ברור שהבעיה היא במרזב ואז ניתן לצאת לרך עם פתרון של "איטום פנימי".
ניתן לאטום את המרזב מבפנים באמצעות ציוד יעודי המוחדר אל פנים המרזב ומתנפח בתוכו להדבקת טלאי פנימי.
לחילופין ניתן גם להחדיר צינור שרשורי גמיש אל תוך המרזב הקיים, (אך פתרון זה פחות מומלץ).
חומרים נוזליים להחדרה למרזב ובאמצעותם לבצע איטום פנימי יכולים להיות יעילים אך ורק אם פנים המרזב אינו רעוע (וחלקו הפנימי עשוי חלקים רופפים) וכן אם החור ממנו ישנה חדירת מים ינו גדול מדי. החומר הנוזלי יודע לאטום לאורך טווח פגמים מילימטריים בלבד.
על איזה חומר ספציפי הומלץ לך?
בהצלחה

תודה על הפירוט. לא נאמר לי שם החומר. אשמח אם תציין שמות

כיוון שלא אמרו לי באיזה חומר מדובר שאלתי כאן כדי ללמוד יותר.
אכן - גם הבדיקה הייתה כללית מדי - תודה על העצות - בהחלט רעיון טוב להתחיל מבדיקה עם צינור כשיבש בחוץ - כך אפשר לדעת שבאמת יש נזילה מתוך המרזב. אנסה זאת!
באופן כללי - בהנחה שאכן הבעיה במרזב - מי איש המקצוע המתאים יותר - אינסטלטור או איש איטום? (או שניהם..)
תודה!

מחדדת את השאלה: מישהו מכיר חומר כזה? בעל מקצוע הנכון?

בהמשך לתגובתו של ל"ב - עכשיו אני יודעת מה תהליך הבדיקה הנכון ואפשרויות התיקון.
עדיין נותרו שאלות פתוחות מבחינתי:
אשמח אם מישהו יכול לפרט שם או שמות של חומרים שעושים מה שתיארתי.
בנוסף - מיהו בעל המקצוע הנכון לבדיקה ותיקון - איש איטום או אינסטלציה?
תודה!

גלמיש1

New member
איש המקצוע המתאים יכול להיות אינסטלטור או איש איטום

אבל חייב להיות ישר ואמין וגם חושב יצירתית. או במילים אחרות - סוג של בלש.
כי האופציות למקור הבעיה יכולות להיות רבות ושונות. החל מבעית איטום סביב פתח הניקוז בגג (ואז המים יחלחלו דרך הקיר או לאורך הצינור, או ימצאו את דרכם למחוזות אחרים לגמרי...) או סדק בצינור המרזב, או רטיבות מהרצפה שעולה דרך הביטון של הצינור....
באמת שמכאן אי אפשר לדעת.
&nbsp
לגבי חומרי אטימה מבפנים - אני לא מכירה.
לגבי השחלת צינור פנימי - אם הבעיה היא כשל בצינור המרזב, אז זה פתרון אפשרי. שימי לב שלא תיווצר בעיה בנקודת היציאה בגג. החיבור של השרשורי לצינור הנקז, והאיטום מסביב, חייבים להיות מושלמים.
&nbsp
הנה סיפור מהארכיון הפרטי שלי - אצלנו בבית, כשנתיים מתום הבניה, הופיעה בעיה דומה עם רטיבות בקיר באיזור של המרזב. הענין שהרטיבות לא הופיעה עם כל יום גשום, אלא רק כשהיתה קרה או כמות גשם היסטרית.
הקבלן חיכה לקיץ, עלה לגג ואטם שוב סביב פתח הניקוז. בחורף הבא זה הופיע שוב.
בהמשך הגיעו אנשי מקצוע שונים, בדקו, כל אחד ביצע משהו, ולא הועילו במאום.
בסופו של דבר בעקבות חשד שעלה במוחי, הזמנתי פועל לפרק את קרניז הגבס שהיה בתוך החדר בין הקיר לתקרה, ואז הסתבר שהקבלן שהתקין אותו כשבנה את הבית, קדח 2 ברגים הישר לתוך צינור המרזב. מדובר בסדקים דקים (כי הברגים עוד היו בתוכם) ולכן המים חלחלו דרכם רק כשהיתה קרה, ומים נדבקו לצינור, או כשהיתה עלית מים רצינית בתוך הצינור בגלל גשמים רבים. איטום הסדקים עם חומרים "מתאימים" פתר את הבעיה רק לזמן מה, כתמי לחות במקום חזרו להופיע אחרי שנה שנתיים, גם אם לא ממש רטיבות כמו קודם.
בסופו של דבר, אחרי 14 שנים, נמאס לי וביטלתי את המרזב הפנימי, והוצאתי אחד חיצוני לקיר, מכוסה ומוסווה כחלק מהקיר. ובא לציון גואל.
&nbsp
&nbsp

omar15

New member
אם חצי מטר מעל הריצפה ובאזור המרזב אז הרטיבות מסדק במרזב

עצמו..אני לא בעד דמוי (פתרון זה) צריך לשפוך בטון ולסגור ולאטום ולבטל מרזב זה ולדאוג לתחליף -או לחצוב בקיר ליד העמוד ולעשות מרזב אחר
או לבצע מידה (חול ומלט) ולעשות(לשנות) השיפוע ממרזב זה לאחר
אם תלכי על הדמוי פתרון שהצגת כאן תפסידי את הכסף שאת משקיעה והבעיה תחמיר ויהיה ותתפשט הרטיבות
אני יודע שיש כאלה שיתנגדו ..אבל לכל אחד ראיתו לעניין

תודה לכולם.

רציתי מידע על החומר שהוצע וכנראה הוא לא מאד מוכר, אבל אני מבינה משלל התגובות שכנראה הוא לא פתרון סביר.
למען האמת - קשה לי מאד להאמין שזה לא המרזב, אבל ייתכן שפשוט בעיה בהלחמה או חור משמעותי ואז הפתרון באמת לא מתאים.
אני מודה שאני נרתעת כרגע מפתרונות שכוללים ויתור על המרזב והוצאתו החוצה - אולי היה נכון ורצוי לתכנן כך אבל המשמעות כרגע היא פירוק האיטום בגג ושינוי שבטוח יהיה יקר ומורכב מאשר "רק" תיקון של המרזב. ימים יגידו אם טעיתי...
לגבי הבדיקה - אנסה לחזור לאיש האיטום (שנחשב טוב באזור והרבה נעזרו בו) ואבקש בדיקה יותר מקיפה ומגוון פתרונות. נראה אם יסכים וגם אנסה לבקש המלצה לאינסטלטור כדי שעוד איש מקצוע יראה את הבעיה.
שוב - תודה על העצות.

החומר המדובר

שוב שלום ענת אלון ,
חומרים שייתכן והוצעו לך עשויים להיות בין השאר :
* "היפרדסמו LV " של חברת "פולידן"
* "PIPE SEALING" (סוג של מסטיק ביטומני) של חברת "פולידן"
* "K.B FLEX" של חברת "אוראנטק גטור" , המשווקת את מוצרי לטיקריט בארץ.
* "TIXOPHALTE" - החומר של חברת SHELL ההולנדית והמשווק בין השאר ע"י מיקו פתרונות מקצועיים לבנייה.

על כל פנים , כפי שציינו כולם , רצוי לפני שפועלים לאיטום פנים צינור הגיבריט לוודא את מקור הנזילה. מבלי לוודא באמצעות הרטבה יזומה , כל ההמלצות והחומרים הם בגדר הימור.

בהצלחה

מידע חדש - החומר המדובר - פוליאתילן 100

התקשר אליי היום איש האיטום.
להגנתו ייאמר ש"תפסתי אותו" כשבא לטפל במשהו אחר.
הוא אמר שיבדוק בצורה מסודרת את המרזב לפני שיעשה כל פעולה, ושהחומר שדיבר עליו הוא פוליאתילן 100, אבל יש הרבה חומרים מתאימים בשוק (כפי שהבנתי גם מכם).
אדווח התקדמות אם ייראה שיש עוד איך להועיל כאן :)
שוב תודה,
ענת.

פוליאתילן 100

שלום ענת ,
פוליאתילן 100 איננו חומר לאיטום! פוליאתילן 100 (PE100) הינו סוג של צינור.
סתם ככה , יש לי תחושה שמשהו שם לא "בכיוון"...אולי כדאי לך לקחת חוו"ד נוספת.
לתשומת לבך.
בהצלחה

פוליאוריטן 100

שלום ענת ,
טוב, זה כבר הרבה יותר הגיוני. ובכל זאת , לשלם אלפי שקלים כדי להשתמש בחומר שמיועד להיות מיושם על תשתית צמנטית או אקרילית ושמסוגל לאטום סדקים של עד 2 מ"מ בלבד , זה הימור של ממש. כלומר ייתכן שיש בצינור חור/סדק שאינו ניתן לאיטום באמצעות החומר הנוזלי המוצע.
ממליץ מאוד לבצע בדיקות ההרטבה בשלבים על מנת לאשש שאכן הנזילה מגיעה מתוך הצינור.
נו , שיהיה בהצלחה.

אבי519

New member
בקיצור הוא רוצה לשפוך לתוך הצינור קצת פוליגג =פוליאוריטן 100

בתקווה שזה יאטום את החור מבפנים ולקחת ממך מחיר מופקע והזוי לחלוטין.

למעלה