נו

stkachov

New member
נו

אז ספרו חוויות מהמפגש... כמה אנשים הייתם? כמה היו מגמגמים מתוכם? שוקי האם העלת את עניין הקלינאים?

shuky63

New member
היו 10 משתתפים 8 מתוכם מגמגמים

השתים האחרות היו חברות של אחת המשתתפות כך שלא היו קלינאי תקשורת. דיברנו על קלינאי התקשורת.שחררנו קצת קיטור,אבל זה לא היה דיון מעשי.סוף סוף זה היה ערב חברתי לא? המחלוקת בהסתכלות על טיפול בגימגום היא האם לראות אותו ככדור אקמול או ניתוח פלסטי,כלומר האם הוא רק אמור לתחזק את השטף לתקופה מסוימת וצריך לקחת אותו כמו כדור אקמול כל החיים כשהגימגום חוזר,אבל אז הוא צריך להיות זול כמו כדור אקמול. האפשרות השניה היא לראות בו ניתוח פלסטי יקר שאמור להביא אותך ממצב של גימגום למצב של שטף.הבעיה שההצלחה לא כמו בניתוח הפלסטי לא תלויה במנתח אלא במנותח.כך לפחות חושבים די הרבה מגמגמים. תארו לעצמכם מנתח פלסטי ששנה אחרי שישר לך את האף האף התעקם שוב והוא אומר לך: זה בגללך זה לא תלוי בי.מישהו היה מקבל זאת?

light blue

New member
ההשוואה שלך לא נכונה

אין מה לעשות שלגימגום בניגוד להרבה מחלות אחרות אין ניתוח רדיקלי שמשנה את התמונה (כריתת אפנדציט, הוצאת גידול ועוד), והדיבור זקוק לתחזוקה. (איך אפשר להשוות את זה לניתוח פלסטי, אם כבר הייתי משווה את זה להשמנה, וגם זה לא בטוח השוואה מדויקת. גם אקמול לגמגום נכון לעכשיו אין, אולי נשמע על זה משהו בהרצאה על התרופות לגמגום, בכל מקרה גם ההשוואה הזאת לא במקום. לי מעולם אף אחד לא הבטיח שאני אפשיק לגמגם, ונכון שאם מישהו מבטיח כזה דבר אז הוא על סף הנוכל. בכל מקרה, למטופל עצמו יש אחריות רבה בסוגי הטיפולים הקיימים כיום, ומרבית המטופלים לא מספיק אחראים ולא עושים את מקסימום לשימור השטף. ואני ממש לא חושב ש-10,000 ש"ח זה הרבה כסף בשביל שיפור (אפילו קל) של השטף.

למעלה