נו

מסתבר

New member
עכשיו כשאני חושב על זה...

אין גם הפרדה דתית. זאת מדינה יהודית דמוקרטית, שילוב דפוק ביותר ומאוד בעייתי לאדם שאינו יהודי מותר להיות פה? נישואים אזרחיים קיימים? נישואים ללא הרבנות, שזה בכלל נושא בעייתי... אני מאמין שגם קיים חוק לגבי ברית מילה, אבל אנלא משוכנע בקיצור, הפרדה אין בשום דרך, מעשית או חוקית

זה המדינה היהודית היחידה בעולם ולכן

אם לא נאה לך(אגב זה פסדר גמור אם לא,זכותך)לך לארה"ב,בעצם לא שם יותר גרוע...לך לצרפת,בריטניה,אוסטרליהשבדיה וכו...

מסתבר

New member
אפילו הרצל הגבר חזה מדינה עם הפרדה

בין הדת, הוא גם חזה את חלוקת י-ם וגם את המדינה, אבל אני גולש אם כבר אני אלך לאנשהו, אז וינה, איפשו בקנדה, לונדון ואמסטרדם נראות אפשרויות טובות. לא מתאפשר כלכלית והעובדה שאני עוד לא בן 16. המממ... לדעתי זה יגרום (זה לא... אבל שטויות) למצב שכל המדינה תהיה מורכבת משומרי מסורת ויותר קיצוניים והיצריונות של המדינה פחות או יותר תיעלם, כרגע זה דיכוי של החילוניים, ואני חושב שבמדינה דמוקרטית לא אמור להיות מצב כזה.

יש הבדל בין הפרדה דתית לבין מה שאתה

אומר לגבי הקשיים של לא יהודיים... הפרדה בין דת למדינה זה טוב...אגב המתנחלים לא עושים כפייה דתית נכון הם לא ממש יצירתיים אבל צריך גם כאלה הם נותנים איזון,זה ש"ס שעושים את הכפייה הדתית... מה שדברת לגבי הקשיים של לא יהודיים-טוב שכך אתה צריך לשמור על האופי היהודי של המדינה,זה מדינה יהודית וככה היא מוגדרת...

מסתבר

New member
הדס אמר שיש הפרדה דתית, הראיתי שלא

אני לא יתחיל להתווכח עכשיו אל מה עדיף, כי זה העדפה אישית של כל אחד

CatchMeToo

New member
מה הפרדה דתית?! לא אמרתי כזה דבר..

יש במדינה שלנו חופש לאדם החילוני בכל בחינה שהיא, כמו שיש לכל אדם מערבי אחר בעולם הזה! הדת היהודית לא כופת עלייך כמעט כלום במדינה הזאת, חוץ מאולי אוטובוסים (שיש תחליפים), ואולי אולי כבישים קטנים בתוך ערים... שזה גם לפי דעתי צריך להשתנות.

אני ממש לא מסכים איתך בעניין.

אם בשכונות שעיקר אוכלוסייתן דתי אז זכותם של התושבים לסגור את הכבישים בשבת מכיוון שאם יעברו שם מכוניות זה יפגע ברגשותיהן. חלק מהדמוקרטיה זה להתחשב באחרים. נורדיה למשל סוגרת עכשיו את השער ליד הבית אבות לאנשים מחוץ לישוב. זה אותו דבר.

CatchMeToo

New member
בסדר אבל זה לא קשור לויכוח...

אני חושב שלא צריך ואתה חושב שצריך, זהו אין מה להתווכח פה...

אבל אני לא מבין מה הסיבה שלך

לחשוב שלא צריך?! אם זה פוגע ברגשות הדתיים זכותם להחליט שבשכונתם לא יעברו מכוניות בשבת. לפעמים אנשים סתם חושבים שכל דבר שהדתיים עושים זה כפייה דתית...

CatchMeToo

New member
עזוב זה דעה, זה לא קטע של מי שצודק.

כי אני חושב שזה צריך להיות או ככה או ככה לא באמצע...

CatchMeToo

New member
גבר את מדבר שטויות...

בטח שלאנשים לא יהודים מותר לחיות פה! אתה יכול ללכת ולהתחן בקפריסין והמדינה תכיר בך כאיש נשוי! אין חוק לברית מילה!

HairyPoota

New member
עזוב גבר...

זה גונן וחי....מה איכפת לך?! אין דבר יותר יפה מלראות שני אימוהים רבים על כפיה דתית...

מסתבר

New member
מותר לאנשים לא יהודים לחיות פה?

אז למה העובדים הזרים הם לא חוקיים? ואנלא מכיר עוד מדינה דמוקרטית שאתה צריך לטוס לחו"ל כדי להתחתן נישואים אזרחיים. וגם גירושין, רק דרך הרבנות.

גלתו

New member
העובדים הזרים לא חוקיים פה

מהסיבה הפשוטה שהם עלו לארץ בצורה בלתי חוקית - בלי רשיונות אנד שיט. יש הרבה עובדים זרים שעלו כמו שצריך ויושבים פה בארץ בכיף ובסבבה. אין למדינה בעיה עם אנשים לא יהודים - עובדה שיושבים פה גם מוסלמים וגם נוצרים. אבל כן יש לה בעיה עם אנשים לא חוקיים שעולים לארץ ותופסים מקומות עבודה שגם ככה לא קיימים במיוחד... (ולא אמרתי שזו הדיעה שלי בנושא, דרך אגב)

1חד פעמי

New member
וואי הבטחתי שאני לא יהיה פה אבל אני

בכל זאת מבלה כאן זמן מה.. טוב יפים שלי הדס במיוחד.. חוק מדינת ישראל חופף לחוקים הדתיים כל חוק גם צריך לעבור אישור של הרבנות והרבנות גם מוציאה חוקים!! אסור לפתוח חנויות בתשעה באב!!! יש איסור כניסה עם רכב במקומות מסויימים בימי שבת וחג.. והידעתם אסור לכם לגדל חזיר בבית!! יש עוד רבים מן החוקים אני לא זוכר הרבה אממ.. חו האפוטרופסיוט חייב אישור של רבנות וכו וכו.. בקיצור מדינת ישראל חופפת לחוקי דת .. לא הבנתי את הקשר לנפצים ת'אמת...

למעלה