נו

HairyPoota

New member
זה לא להלשין!

זה מה שאתם לא מבינים... אנשים עושים מה שבא להם למרות שהם יודעים שזה מסוכן,לא חוקי,יהרוס לנו את פורים. שישלמו על מה שהם קוראים לזה כיף!

HairyPoota

New member
שוב חמוד....

אם הם עושים את זה בידיעה שמישו יכול "להשלין" (בשבילך) אז שיענשו...הם יודעים שזה המחיר....

double M

New member
דרורה מנצלת את פורים בצורה צינית

ודי מלוכלכת. באותה מידה היא יכלה להגיד שצריך להלשין על מי שמעשן או שיבטלו את פורים. זה פשוט מטומטם ואני לא מבין איך אנשים רואים את הצעד הזה כצעד הגיוני. זו פשוט חוצפה וסחיטה של תלמידים שרק רוצים להנות בפורים.

YaLdoNet 4 EveR

New member
אנלא רואה את זה כהגיוני

אני פשוט די מפקפקת (די מאוד) בביטול פורים. כאילו, זה חג יהודי גאד דאמט, אפילו לא דרורה תוכל לבטל אותו

CatchMeToo

New member
זאת מדינה דמוקרטית, לא מדינה יהודית

ואין שום קשר לזה שה חג יהודי ולבצפר...

CatchMeToo

New member
זה לא קשור היא קיימת חוקית!

אתה בחיים שלך ראית משהו כלא כחוק (מבחינה דתית) בבצפר שלנו?! נראה לי שלא...

CatchMeToo

New member
גררר...

תנ"ך לא בא ללמד אותך איך להלל את האלוהים ולהטיף לך מוסר. תנ"ך זה כמו היסטוריה, זאת ההיסטוריה של העם שלך ולכן מחובתך ללמוד את זה.. לימודי תנ"ך הם לא מקצוע קודש (לפחות בבתי ספר חילוניים).

../images/Emo45.gif,בגלל שאצלנו היהדות זה לא רק דת

אלא גם לאום,ללמוד תנ"ך זה כמו שאנגלים ילמדו על המלך לואי ה-5...

R a a B

New member
לא בדיוק...

מישהו איי פעם אימת את התנ"ך? (שלא היה חרידי,דתי וכו'..) מישהו פעם אמר "התנ"ך הוא 100% נכון"? אז אי אפשר בדיוק להגיד שהתנ"ך הוא ההיסטוריה של העם שלך. אוליי זה היה סתם מישהו מסטול שהחליט לכתוב ספר מאוד ארוך? יכול להיות לזה הרבה טיעונים.

CatchMeToo

New member
בטח!!!

אתה יודע כמה היסטוריונים קוראים את התנ"ך כדי לחפש תלים אבודים מתקופות קדומות... אתה יודע כמה אנשי רוח ופסיכולוגיה קוראים את התנ"ך כדי לקבל ממנו השראה לחיים...

1חד פעמי

New member
נו באמת...

גם פה? גם פה?... התנ"ך הינו אוסף סיפורים ואגדות שעייני אדם ראו כמו כל הסיפורים המפחידים והצ'יזבטים מסופרים על ערים וכו'.. אגדות וסיפורים עירוניים וגם סיפורים אמיתיים אשר נאגדו לספר אחד אשר הפך לספר אמונה בעקבות כתיבת חוקים וכו'... בתנ"ך אכן קיימים סיפורים על מקומות אמיתיים מהסיבה הפשוטה ניסית פעם לשכנע אדם בדברי שקר בלבד?? חייב לתת לו קצת אמונה כדי שיוכל להמשיך להאמין.. זו דעתי והתנ"ך אינו נושא לויכוח כי איש איש באמונתו יחייה.. וכמו שדניאל אמר אין 100 אחוז..

אתה לוכח את זה לא נכון...

בתנ"ך יש שלב ראשון שמורכב מאגדות כמו בריאת העולם,גן עדן וכו... אח"כ נותנים חוקים והחלק של נביאים וכתובים זה דברים שנכונים הסטורית ומעוותים קצת על מנת להעביר מסר... כל האגדות כולל אלוהים זה הדרך להביא אנשים המטרה היא ליצור עם מתורבת בעל חוקים שנותנים אפשרות להתפתח כחברה והעם הזה קיים כבר יותר מאלפיים שנה לפחות...בלי דברים כמו התנ"ך לא היית מתפתח כי בני אדם לא היו מגיעים לחיות בחברות גדולות שמתפתחות הרבה יותר מהר,לא בטוח שהוא עוד לגיטימי כיום מכיוון שהערכים האלה כבר טבועים באנו...

1חד פעמי

New member
אנלא רואה במה שכתבתי משהו

שסותר את זה אבל אני מסכים איתך בהחלט אז אין סיבה להמשיך!!

למעלה