נו? מה יש לומר?...

קצת אגרסיבי, אלא אם הגורר יודע בדיוק מה הוא עושה וכנראה שכן, כי נראה לי, אם אינני טועה, שהוא העביר את חבל הגרירה מתחת לספינה ומאחורי הקיל.

8371

New member
הבחור אכן ידע היטב מה הוא עושה

ורון אתה צודק

בהסבר לסרטון רשום שהיא טבעה 10 דקות לאחר

החילוץ בגלל חור בגוף. נראה לי שצריך לבדוק את הגוף לפני שמורידים משרטון.

מספיק שהחול מכיל זיפזיפ,,,,

משיכה כזאת קורעת אותו לגזרים, אפילו גוף ברזל.

zina71955

New member
על פי מה שכתבת לעיל - לא מחזירים אותה למים

אלא לאחר שיש ודאות מלאה שהיא לא תשקע, וכל השאר פרשנויות. אני החזרתי פעם אונייה מהחוף למים (הסיפור בספר הכפפות). נושא מורכב למדי. מה שרואים בסירטון זה רק את שלב הגרירה המטורפת הזו, לא רואים מה שעשו לפני ומה קרה אחרי.

יש מקום להשוואה?....

כאחד שגדל בקריות, הייתי עד ללפחות ארבע מקרים של אניות שממש ישבו על החוף עד כדי כך שיכולת בזמן השפל לגעת בהן בלי להרטיב רגלים. זכור גם מקרה הסטיל בחוף הסעודי. . אבל במקרה הזה, גם צורת המשיכה וגם העצמה,? לא נראים טוב. ברוטליים משהו?! ממקרים שקרו לאחרונה, חולצו היכטות עם מנוף ומשאית. לרוב, ההחלטה והביצוע באחריות הביטוח.

zina71955

New member
מבחינה טכנית/ימית אין מקום להשוואה

מבחינה עקרונית - כן. נושא האוניות שעלו על החוף בקריות בשעתו בסערות החורף מוכר לי, אחד מהם מקרוב מאוד. הבחינה העקרונית אליה התייחסתי קובעת שלעולם אינך מוריד כלי שייט מהחוף אל הים אלא אם תוודא שהוא לא ישקע. אם אינך יכול לוודא זאת המקום הבטוח ביותר בשבילו הוא על החוף. העקרון השני הוא שאין לגרור כלי שייט פגוע בין אם הוא צף או על החוף בלי לוודא שהגרירה לא תביא אותו למצב גרוע יותר. בשני המקרים, החמירו בהרבה מקרים הנזקים, עד אובדן כלי שיט וחיי אדם כאשר הם (הכללים) לא נשמרו.

galeynaama

New member
כאלה גלים היו ביום שבת האחרון ועדיין היו כאלה

שיצאו להפליג, המרחק בין שבירת הגלים לפתח היציאה ממרינה הרצליה היה כ - 10 מטר בהתקפות(מרחק מינימלי) , ועדיין יאכטות יצאו לים. אז לכל ה - "אמיצים" שיצאו כדאי לצפות בסרטון ושיבינו שהסיכון לא כדאי.

למעלה