מיותר בהקשר הדתי
או האמוני.
לרפורמים אין סיבה שורשית בפני עצמה למה מלכתחילה להישאר יהודים לא מסיבה תרבותית משפחתית.
לכן אני לא מבין למה הם מנסים למנוע התבוללות?
זה נראה כמו חוג חברתי לאוכלוסיה מסוימת, כמו מועדן גולף, אין בזה רע, פשוט אין לזה קשר לדת כמו שלמשל לקונסרבטיבים יש.
אין סיבה לעלות לתורה אם לא מאמינים בזה.
לפני עשרות שנים אולי, אנשים שחשים צורך להיות חלק מהקהילה כי זה מה שיש, אם מישהי גדלה בקהילה יהודית ומעצבן אותה שרק הגברים עולים לתורה וכו'
וזה כל מה שהיא מכירה וגדלה עליו אז בעתיד היא תהיה בקהילה רפורמית שתתקן לה את החוויה הלא טובה מהעבר.
אבל היום? כשיש מבחר וקהילות גלובליות למה מלכתחילה ללכת למשהו שמבוסס על דברים שאתה לא מאמין בהם, נשמע לי חסר עקביות ומיותר, יש סיבה למה בחו"ל זה מצליח יותר, ולא בגלל הכפיה הדתית בארץ, אלא בגלל שבארה"ב יש כל מיני קהילות של מיעוטים, ושם באמת הכסף זה העיקר בצורה גלויה, אז יהודים מבוססים שמחפשים גם קהילה חמה ומשהו מעבר לחומריות, וכמובן ששם הבדידות יותר מורגשת.
ובנוסף זה תורם גם לרווחה החומרית... תאר לך שכל שבוע יש כינוס של אנשי עסקים יהודים מצליחים

וגם בישראל זה נראה לי רעיון טוב להתקרב אליהם בשביל מי שמחפש להקים עסק ולגייס הון
הקונסרבטיבים הם הכי עקביים מבין כל הזרמים ביהדות, יש להם אמונה, ודרך שעובדת בפני עצמה, והם גם לא הזויים ומנותקים מהחיים, אבל אנשים לא אוהבים היגיון, במיוחד לא חוזרים בתשובה