נו? מה דעתכם על זה?

deathcaster

New member
מלכודת דבש שלכדה גם מישהי אנטי דתית

כמו אריאנה מלמד.

דעתי היא שאין הבדל בין אורתודוקסית, קונסרבטיבית או רפורמית, כולן יהדות עם טוויסט קטן בעלילה.

זו נבלה וזו טרפה.

רפפם

New member
מיותר בהקשר הדתי

או האמוני.
לרפורמים אין סיבה שורשית בפני עצמה למה מלכתחילה להישאר יהודים לא מסיבה תרבותית משפחתית.
לכן אני לא מבין למה הם מנסים למנוע התבוללות?
זה נראה כמו חוג חברתי לאוכלוסיה מסוימת, כמו מועדן גולף, אין בזה רע, פשוט אין לזה קשר לדת כמו שלמשל לקונסרבטיבים יש.

אין סיבה לעלות לתורה אם לא מאמינים בזה.
לפני עשרות שנים אולי, אנשים שחשים צורך להיות חלק מהקהילה כי זה מה שיש, אם מישהי גדלה בקהילה יהודית ומעצבן אותה שרק הגברים עולים לתורה וכו'

וזה כל מה שהיא מכירה וגדלה עליו אז בעתיד היא תהיה בקהילה רפורמית שתתקן לה את החוויה הלא טובה מהעבר.
אבל היום? כשיש מבחר וקהילות גלובליות למה מלכתחילה ללכת למשהו שמבוסס על דברים שאתה לא מאמין בהם, נשמע לי חסר עקביות ומיותר, יש סיבה למה בחו"ל זה מצליח יותר, ולא בגלל הכפיה הדתית בארץ, אלא בגלל שבארה"ב יש כל מיני קהילות של מיעוטים, ושם באמת הכסף זה העיקר בצורה גלויה, אז יהודים מבוססים שמחפשים גם קהילה חמה ומשהו מעבר לחומריות, וכמובן ששם הבדידות יותר מורגשת.
ובנוסף זה תורם גם לרווחה החומרית... תאר לך שכל שבוע יש כינוס של אנשי עסקים יהודים מצליחים:)
וגם בישראל זה נראה לי רעיון טוב להתקרב אליהם בשביל מי שמחפש להקים עסק ולגייס הון

הקונסרבטיבים הם הכי עקביים מבין כל הזרמים ביהדות, יש להם אמונה, ודרך שעובדת בפני עצמה, והם גם לא הזויים ומנותקים מהחיים, אבל אנשים לא אוהבים היגיון, במיוחד לא חוזרים בתשובה

Sophalin

New member
לא מקבל את זה

זה כמו שתשאל למה להטביל נוצרי חילוני או שמאמין בזרם "ליברלי" יותר של הנצרות.
או שתשאל למה לעשות טקסים של תרבות מסויימת בלי "להאמין" בדת של אותה התרבות.
יש הרבה מסורות שאנחנו עושים כי זה מה שמחבר אותנו לקבוצה האתנית שבה אנו חיים והמסורות הן יפות סה"כ...

רפפם

New member
כי יש הבדל בין heritage

שאת זה גם אתאיסטים יכולים לעשות ברמות שונות, כמו איזה ד"ר חילוני שאני יודע שעשה "פדיון הבן" לבן שלו מלבד הברית מילה
אז אם מדובר במשהו תרבותי קהילתי סבבה.
אבל זרם דתי?
אל תשכח שיש גם את הבעיה ביהדות של העם/דת, שלא כמו בנצרות, יהודי רפורמי צריך לשאול את עצמו למה והאם בכלל להמשיך להיות יהודי ואין להם תשובה חד משמעית, מה שמוביל להתבוללות לא רק פיזית אלא גם מעקר את הרוחניות של אותה קבוצה.

לליברלים בנצרות יש את יסודות האמונה של אמונה בישוע והוא סולח, זה המסר העיקרי.
ביהדות הרפורמית זה יותר מורכב, אין ממש קווים אדומים, אין סמכות רוחנית, ובגלל שהיהדות מורכבת מהרבה עיקרים וכתבים וזה מאוד גמיש אז יש את היסודות של המוסר שהם מדגישים "ואהבת לרעך כמוך" ואמונה באלהים שכל אחד יכול לפרש שונה ומעבר לכך כל אחד יכול לבחור
אבל אם אלו העקרונות, אני לא מבין למה לשמור על הקשר ליהדות מלבד צורך תרבותי שיש לאנשים מסוימים, ואם זה צורך תרבותי אז מה הקשר לרבנים?
הרי את רוב הכתבים של היהדות הם בעצם לא מקבלים כ"קדושים" ומחייבים, אז למה לעשות דברים כמו ברית מילה ושמירה על כשרות, או להתאמץ להתחתן עם יהודים אחרים, אלו דברים שיכולים לשנות את החיים של בנאדם עם מי להתחתן או דברים כמו גיור, ואם אתה מוריד את הדברים האלה אז זו תנועה שאין לה עתיד, לא עומדת בפני עצמה

למעלה