נו מה אתם אומרים

יאיר*

New member
נו מה אתם אומרים

רב אנס את הבת שלו מגיל 11 ועוד מאיים אז מה לחזור בתשובה חרה

השונמית

New member
אכן חרא!

קודם כל הרשה לי לשבח את תושיתך להכנס לפורום זה, שקלטת כנראה בזוית עיניך, ונצרת את שימושה למקרים מהסוג הזה, על מנת להשליך לנו את הרפש הזה (שאכן יצא מקירבנו) ישר לתוך עינינו. אך אני מבקשת ממך לא להשליך ממקרה זה על כל הדת כולה מהסיבה הבאה: האדם שעשה את המעשים האלה עשה אותם מרצונו הפרטי בלבד, ומה לעשות, בני אדם עושים מעשים שכאלה (על אף שהם חונכו שלא לעשותם בכל התרבות האנושית) ויהודים הם בכלל בני אדם ואפילו הדתיים שבהם! מה שאני טוענת (בשם גדולים ממני,גם) שאין קשר בין הרצון של האדם לסובב אותו, למציאות, לידע שלו, או אפילו לחינוכו. מה שמשתמע מזה שהאדם עושה רק מה שרצונו רוצה. לדוגמה: אדם יכול להיות פרופ` לאונקולוגיה ולעשן שלוש חפיסות סיגריות ליום (כן, אפילו אם זה הוא שמבצע את המחקרים אודות התפתחות מחלות הסרטן כתוצאה מעישון), כיוון שהוא רוצה יותר את ההנאה שבעישון מאשר בריאות. או שאדם יכול לרצות להגיע לירח מחר למרות שהוא יודע שהוא לא יכול. באותו אופן הוא יכול לרצות להתחתן עם מדונה עוד השנה למרות שהיא הודיעה שהיא לא מתכוונת להתחתן בקרוב (סתם בדיתי מליבי-אתם יכולים להרגע ולהמשיך לפנטז) או למשל אני וחברי, שלשנינו יש אותו רקע בדיוק, ולמדנו אותם לימודים בדיוק, ובכל זאת, הוא רוצה בדבר אחד ואני בהיפוכו. ואם תגיד, לא יכול להיות שבן אדם עושה תמיד מה שהוא רוצה ותביא לי דוגמה שלמרות שאדם מסוים רוצה מאוד מאוד מאוד לבגוד באישתו המשעממת והמעצבנת אך הוא לא עושה זאת ,אומר לך שהוא לא עושה זאת משום שהוא רוצה יותר להיות אדם הגון (וסליחה על הפוליטקלי-קורקט). וכך בכל מעשיו של האדם באשר הוא, מעשיו - רצונותיו!

למעלה