והנה החוויות שלנו מליל הסדר.
המסובין לשולחן, אחותי
בעלי
בתי הצעירה
ואני
. השולחן היה ערוך לתפארת, כמו שאני יודעת וכמו שאני אוהבת,(סליחה על הצניעות)
. בעלי הלך לבית כנסת
(אנחנו לא דתיים). בשעה 19.30 הגיעו אחותי
ובתי
לבושות בחולצות לבנות מבד הודי, נראו אביביות להפליא רעננות ומבושמות, בתי החזיקה בידה זר פרחים
מרהיב מפרחי נוריות ועוד פרחי שדה (רק כאלה זרים אני אוהבת, אם תחשבו פעם לשלוח לי שתדעו
). בעלי
ערך את ליל הסדר כמו בכל שנה, ואנחנו השתתפנו כתמיד בקריאת כל מיני קטעים, באמצע צילצל בנינו מארה"ב להגיד חג שמח, עשה סבב מיד ליד ודיבר עם כולם. בשולחן הלכו צחוקים
וזכרונות משנים עברו , ומבית הילדות
שלנו. הגיע שעת הסעודה, הגשתי את האוכל, אחותי
אמרה שהגפילטע , מזמן לא יצאו לי כל כך טובים (הזכרתי לה שגם בפעם הקודמת היא אמרה את זה), הכבד הקצוץ היא אמרה שאיננה יכולה להרגע ממנו, (אותו דבר אמרה בפעם שעברה), המרק, היא שאלה מאיזה בשרים הוא עשוי, כל כך טעים הוא, בקיצור היללה ושיבחה כל מאכל, בתי אמרה שתפ"א היא לא אוכלת אף פעם ,רק אצלי כי אני חותכת אותם לאורך (מין שיגעון שלה, שהוא לא ברור לי), מה אם חותכים לרוחב יש לו טעם אחר ?,. אחר כך עברנו לשבת בסלון, שם הגשתי את הקינוח, היו צחוקים
שכמעט השתננו במכנסיים. מה שרציתי להגיד בזה , זה שלא חשוב כמה אנשים מסבים לשולחן ובאים להתארח, שמח וטוב על הלב יכול גם להיות עם מעט אנשים, הם ישבו עד השעה 11.30 ולא האמינו איך חלף לו הזמן כל כך מהר. לארוחת צהריים הגיעו היום, בתי הנשואה , בתי הרווקה , בעלי ואני. ישבנו וסיפרנו חוויות מאתמול, ואז בתי שלא חגגה אתמול איתנו בלילה, סיפרה בדיוק את מה שסיפר גלבועא, שהעדה הפרסית מכים בבצל בליל הסדר, מישהו מהאורחים בסדר שהם השתתפו אתמול היה פרסי וסיפר. או כמה שצחקתי