נו איך היה באיגי?

לי אישית לא היה משהו


הבנתי בגדול שהם יצאו בהתרשמות ונראה שהמסר עבר. המנהלים של הפורום של איגי גם היו שם ודברנו גם קצת על אפשרות לפתוח פורום לא-מיניים באיגי. לא נכנסנו לזה לגמרי, רק ציינו כמה זה חשוב ואמרנו שנשמח לדבר על זה אח"כ ולראות מה הכי נכון לעשות. למה לא היה לי משהו? האמת שמכמה סיבות ואני עדיין בחשבון נפש עם עצמי. אחת הסיבות היתה ששאלו לגבי הקשר שלנו לקהילה הגאה. העלתי את הנקודה שלנו, כא-מיניים, מאוד קשה עם המוחצנות המינית כל הקהילה ולכן אנחנו גם לא מרגישים בנוח להיות חלק מהמצעד בת"א. תוך שניות החדר התלקח בטענה שהם חוגגים את עצמם ולא מיניות (או משהו כזה... אני לא רוצה לומר סתם דברים בשמם) שורה תחתונה: הם די חטפו עלי קריזה. עצרנו את זה ואמרנו שזה לא הנושא ולא המקום ועברנו הלאה, אבל זה היה ממש לקראת סוף ההרצאה וראיתי משיחה אח"כ עם חלקם שזה ממש השאיר אליהם חותם ולא חיובי
לא הספקתי לדבר עם גאיה אחרי ההרצאה, אז אין לי מושג באיזו הרגשה היא יצאה.
 
חחחח, האמת שמה שהורס להם את המצעד

זה החלק עם המיניות המוחצנת, שהעיתונות שמה עליו הכי דגש. אני מניחה שזה לא מה שבאמת קורה במצעד, ורובו סולידי. אישית, אני לא מבינה את הקטע הספציפי הזה. המצעד אמור להעביר מסר לקבל אתהשונה, ולא להציג לפני כולם "מה הם יכולים לעשות במיטה". החלק עם הבמה הזזה וכל הרקדנים הערומים כמעט לגמרי, נראה לי ממש לא קשור לכלום ורק פוגע במטרה. שלא לדבר, לא ממש חוקי. כי כמו שאסור לאנשים ללכת עם תחתון וחזייה, או כמעט ערומים לגמרי ברחוב, אז למה כן במצעד?
 
מיניות מוחצנת

המצעד הפך למסחרי. ומיניות זה משהו מוכר. אני מניח שיש הרבה להט"בים שגם להם לא נוח עם המיניות המוחצנת הזו והחגיגה שעשו מהמצעד. (אני מכיר אישית לפחות שניים).
מה שכן, לא הייתי נתלה בעניין שזה לא חוקי. אני חושב שכמו שאנשים לא הולכים ביומיום עם תחפושות כי זה מוזר, הם לא הולכים ביומיום עם תחתונים וחזיה ברחוב כי זה מוזר, אבל זה לא אומר שזה צריך להיות לא חוקי.
 
לא יודעת, אבל נראה לי שעדיין יעצרו

בחורה שהולכת טופלס ברחוב כשעל פטמותיה שתי מדבקות בלבד, לא?
 
תלוי בהקשר

אני מניח שאם מישהו ילך לבוש כמו נפוליאון ויבשר לכל מי שרוצה לשמוע שהוא נפוליאון, בסוף יעצרו אותו וישלחו אותו להסתכלות. לעומת זאת, בפורים כנראה שזה יעבור יותר בסלחנות.

אם בחורה תלך בבגד ים באמצע הרחוב אני מניח שזה יגרור הרמת גבה ואם היא תלך טופלס עם מדבקות זה באמת עלול להסתיים במעצר, לעומת זאת אם היא תלך ככה בים או בפורים או במסגרת של איזה מצעד שבו בחורות הולכות עם פלסטרים זה יעבור יותר בהבנה.

אפרופו, תחשבי על הקיצוניות השנייה, בחורה שהולכת עם בורקה (כיסוי מכף רגל עד ראש) לים.

זה בסך הכל מוסכמות חברתיות שאומרות שבים מקובל ללכת עם בגד ים, ברחוב עם בגדים של רחוב ובארצות מסויימות עם בורקה.
 

orald

New member
בורקה בים?! פריצות!!!

ידוע לכל שהבורקה תדבק לגופה של האישה אם תירטב, ואז זו תהיה תלבושת צמודה שתבליט ותחשוף את כל חמוקיה! בושה וחרפה, אותך לוואקף!
 

quoll

New member
לי דווקא היה בסדר גמור.

המסר בהחלט הועבר, לפחות בשבילי, זה היה טוב. אין סיבה להרגיש רע! :)

לגבי המצעד אני דווקא יכול להבין אתכם ואת דעתכם.

מה שכן, הייתי רוצה שתקחו חלק בפעילות/ מאבקים של הקהילה במידה וזה רלוונטי מבחינתכם, ושתתמכו במה שלא רלוונטי אליכם.
 
גאיה מאוד פעילה בקהילה הגאה

ותמיכה בקהילה הגאה ובמטרות שלה יש כאן.

כדי לקחת חלק פעיל של ממש מהקהילה, הקהילה צריכה קודם בכלל לקבל אותנו ולהכיר בנו.
היום זה עדיין לא ככה.

שמחתי מאוד לבוא להרצות לכם ואני שמחה שבאיגי לפחות יש קבלה והבנה, אבל לצערי אתם די הסנונית הראשונה ואנחנו עדיין מקבלים המון ריקושטים לא חיוביים מתוך הקהילה.

אני מניחה שבתור התחלה צריך קודם לחבר ולהכיר בין הקהילות.
בזכות גאיה שהתחילה את התהליכים האלה, דברים מתחילים לקרות ואני מקווה שזה יתקדם ככה.
 
אם כי

יכול להיות ששווה לאגד קבוצה שאנשים מהקהילה הא-מיניות יוכלו להצטרף אליה, שתביע תמיכה בקהילה הגאה.

לפני מספר חודשים יצאה פרסומת של הגלולה ליום-שאחרי בארה"ב, שהשתמשה במילה "א-מיניות" באופן לא נכון ומעט מבזה. מובן שהחברה לא התכוונה לעשות זאת בכוונה והדבר נעשה מחוסר יודעין... אך נעשה.
בכל אופן, ארגונים א-מיניים הקימו צעקה על העניין והמון עצומות בנושא עברו ברחבי האינטרנט וברחבי AVEN.
שרה בת' ברוקס - חברה שלי, שפעילה במשך שנים בארגונים להט"ביים בארה"ב - פנתה לחברים שלה מהארגונים וביקשה שהם יביעו תמיכה ציבורית במאבק של הקהילה הא-מינית לשינוי הפרסומת. הארגונים ענו לה שהם מאוד רוצים לעשות זאת, אבל שהם לא יודעים אם א-מיניים בכלל בעד הקהילה הלהט"בית. הם יודעים ששרה בת' תומכת בקהילה הלהט"בית, אפילו באופן אקטיבי, אבל הם לא יודעים מה עמדת שאר הקהילה הא-מינית וקשה להם לתמוך בקהילה שהם לא יודעים שתומכת בהם בחזרה.

אבל לא צריך לחכות עד שאנחנו "צריכים" את הקהילה כדי שתעזור לנו, אפשר מראש להקים ארגון שתומך בעמדות להט"ביות או עמדות של חופש למיניות וללא מיניות, למשל.
ליצור רשימת מיילים של כל מי שמעוניין להשתתף בארגון ולהעביר הצבעות בכל נושא שיעלה כדי שנדע שכולנו מסונכרנים ומעוניינים לתמוך (או לא לתמוך) בנושא הרלוונטי - ואז להוציא הודעה פומבית על כך - בין אם באתר (שסוף כל סוף נקים!) או בין אם באמצעים כמו קבוצת הפייסבוק.

מה דעתכם?
מי שרוצה - שירשום את האימייל שלו! (אפשר גם במסר אישי או ישר לתיבת המייל המצ"ב)
אני יכולה להתחיל לתכלל קבוצה כזו דרך האימייל שלי של [email protected], ובכל פעם שיעלה נושא שאתם מרגישים שצריך להביע בו תמיכה, תוכלו לשלוח לאימייל ונעלה אותו לדיון. אני מתעדכנת אודות רוב הדברים בעולם הלהט"בי...
 
תכו בי בבקשה

כשאני מתחילה להציע המון הצעות מופרכות שאין לי זמן לתפעל באמת -.-
אם מישהו רוצה, הוא מוזמן לקחת את זה על עצמו - לי אין כרגע זמן. אולי בעתיד. אחרי מצעד הגאווה

אבל יש מישהו שמעוניין להקים קבוצה א-מינית בעלת כוח ציבורי לתמיכה / גנות באירועים שרלוונטיים עבורנו?
 

דרוש שם

New member
מדוע להכות?

בכל מקרה, אני לא מסכים.
למרות ה"קרבה" המשפחתית. אני לא יכול להיות שייך לקהילה הלהט"בית. והסיבות לכך הם רבות
אתחיל מהפשוט ביותר
קהילת הלהטב. היא כמאמר שמה קהילתם של ההומאים, הלסביות, הטרנסג'נדרס, והביסקסואלים. אינני יודע עם לומר לצערי או מזלי אינני חבר באף אחת מקבוצות אלו...
בשם שלה, הקהילה הלהט"בית היא לא הקהילה שלי, ומכיוון שאיננה הקהילה הזו, אינני מחויב כלפיה באיזשהיא "נאמנות עיוורת" . יותר מזה, ראיתי לא אחת, את הקהילה הלהט"בית הגדולה שותקת, כאשר לנו נעשה אבל עצום (ומקרה האוס הוא דוגמה יפה לכך) .
כולנו ראינו ונתקלנו, אפילו במקומות הכי "ידידותיים" של הקהילה הזו, את החוסר אכפתיות הבולט שלהם לכל מה שהולך איתנו, לעצם קיומנו (ואתם יכולים לראות שבכל פעם שאנחנו, בני הנוער הא-מיניים עלינו באיגי לדיון, אפילו כללי על א-מיניות היו לפחות שתי תגובות שלא מאמינות בקיומנו ושולחות אותנו ליעוץ מיני/נפשי)
 
אין צורך להכות וחבל לי שוב שאת לא רואה את מה

שמול עינייך.

אנחנו קהילה קיימת!
והפורום הזה הוא הבית שלנו!
אין צורך עקרוני באתר בשביל לאגד אותנו ולפעיל אותנו.
אנחנו פה!
מחכים ומצפים למוצא פיך.

אם יש לך משהו לומר/לספר/לבקש - זה המקום!

לאתר, שאני מקווה שיוקם, יש את היתרונות שלו בעיקר בהקשר של סדר מבחינת ידע ומאמרים ובעיקר מבחינת יצירת אתר הכרויות אטרקטיבי יותר מהלוח הנוכחי.
מעבר לזה, אין בו באמת הרבה צורך.
הוא נועד להשלים את הכלים שאין לנו בפורום.
לא לבוא במקום.


לגבי הקהילה הלהטבי"ת:
אחד הדברים שהכי צרמו לי זה המשפט הבא:
"קשה להם לתמוך בקהילה שהם לא יודעים שתומכת בהם בחזרה."
בתור התחלה, אני אתמוך בכל קהילה שתראה לי לנכון המטרה שלה, בלי שום קשר לעובדה אם היא תומכת בי חזרה או לא.
מי שזה המדד שלו לתמיכה, הוא אדם אגואיסט וצר שרואה את עצמו בלבד.
אותי אישית זו גישה דוחה.

מעבר לעובדה הנ"ל, כמה א-מיניים שלא תומכים בקהילה הגאה ובכל מה שציינת את מכירה?
למיטב הכירותי עם הקהילה כאן בארץ, חברי/ות הקהילה הא-מינית בהחלט תומכים בקהילה הגאה ובחופש למיניות וללא מיניות.

שוב, אני באמת לא מצליחה להבין את ההסתכלות שלך על הקילה כאן בארץ, אבל לדעתי את ממעיטה בערכה יותר מידי.

אנחנו כאן עבור הקהילה הגאה מזמן!!!
ולמרות שהם דוחים אותנו, מבטלים אותנו ופוגעים בנו בעצמם, אנחנו עדיין כאן עבורם.
כך שאני אפילו לא חולמת כרגע לקבל מהם תמיכה בהגנה עלינו.
הם אפילו לא מכירים בקיומינו!!

כשדברתי על שיתופי פעולה ברורים ברמת הקהילות, דברתי על זה שצריך להתחיל בהכרה של הקהילה הגאה בקיומנו קודם.
אנחנו לא יכולים להגיע כקהילה ולתהליך של שיתוף פעולה, אם הצד השני לא מכיר בנו!

אולי אני מפספת כאן משהו, אבל תסבירי לי איך זה בדיוק עובד?
אפילו במצעד הגאווה לא ממש רצו אותנו...
 
למעלה