נו, אז איך התחיל

נו, אז איך התחיל

לו השבוע החדש?? איך הסתדרתם במזג של האוויר הנוראי הזה??? הא??
איףףף הכל אבק, יבש מגעיל בעעעעעעע
פויה

אני כאות מחאה אכלתי היום דלי של גלידה בטעם מוקה, פתחתי את המזגן והקפאתי את כולם ולסיום אכלתי תפוז, כי חשוב לאכול פרי הדר. נה נני ננננ ננה.
איך עבר עליכם היום? הצלחתם להגיע הביתה בשלום?? אני כמעט ולא, הטיסה הייתה ממש קשה ולא ראיתי את קצה הבניינים, אני מקווה שעוד הערב הכל יתפוגג לו.
ועכשיו משהו עם חיוך:
ביום קיץ חם, הבעל יוצא ערום מהמקלחת ואומר לאשתו:
"חם מאוד היום ועליי לכסח את הדשא, מה יגידו השכנים אם אצא לחצר ערום?"
"הם יגידו שהתחתנתי איתך בשביל הכסף!

זוג זקנים בני 80 יושבים על כסא הנדנדה במרפסת ונהנים משמש אחר הצהריים. לפתע, קם הזקן והתחיל ללבוש את הסוודר.
שואלת אותו האישה: "שלוימ'ה, לאן אתה הולך?"
"לרופא", עונה לה שלוימ'ה.
"ומה קרה לך?" שואלת אישתו.
"שום דבר, אני הולך לקבל ויאגרה" הוא מסביר.
האישה קמה ומתחילה ללבוש את הסוודר שלה. "ולאן את הולכת?" מתעניין הבעל.
"גם אני הולכת לרופא" עונה האישה.
"ומה קרה לך?" הוא שואל.
"שום דבר" היא עונה, "אבל אם אתה הולך להשתמש בדבר החלוד הזה, אני הולכת לקבל זריקת אנטי טטנוס..."

מויש'ה יוצא מהבית ורואה בחורה עם שיער גולש וחלק.
חושב לעצמו: יאללה, הלוואי שגם לאישתי היה שיער כזה...
הוא ממשיך ללכת ורואה בחורה עם פנים יפות. מיד הוא חושב לעצמו:
יאללה, הלוואי ולאישתי היו פנים כאלה...
אחר כך הוא רואה בחורה עם גוף יפה - וחושב: יאללה, חבל שלאישתי אין גוף כזה...
בערב, הוא חוזר הביתה ואומר לאישתו: היי שרה'לה, חשבתי עלייך כל היום...

אישה אחת נכנסה הביתה ומוצאת את בעלה ערום, עוטף את האיבר שלו בעיתונים.
"מה אתה עושה?!" היא נחרדת.
"אני עוטף אותו בעיתונים" עונה הבעל.
"אני רואה..." עונה האישה "אבל למה???"
עונה לה הבעל: "שמעתי שהעיתון מנפח דברים..."

2 גברים יושבים במסבאה ומשוחחים.
אומר הראשון: "אני לא יודע מה לעשות. בכל פעם שאני מגיע מאוחר בלילה, אני מכבה את המנוע 100 מ' מהבית, מוריד נעליים, פותח בשקט את הדלת, מתפשט באמבטיה, מזדחל למיטה ובכל זאת אישתי מתעוררת וצועקת שאסביר לה למה אני מגיע מאוחר"
אומר השני: "תעשה כמוני. בכל פעם שאני מגיע מאוחר, אני מחנה מתחת לבית, צופר כמה צפירות חזקות, טורק את הדלת חזק, עושה רעש במדרגות, מדליק את האור שם מוסיקת רקע, קופץ למיטה, נותן פליק על הטוסיק של אישתי ואומר לה:
'שנרביץ אותה עכשיו?' והיא תמיד עושה את עצמה ישנה..."

המשך ערב נעים לכוווולם
רק טוב!!!

שיירשם בפרוטוקול

שאני בכבודי ובעצמי, חזרתי מהעבודה והיה לי יום ארוך ומתיש איףףףף ואפח'ד אבל אפ'חד לא שאל לשלומי

הולכת לצוף בגיגית

שיהיה ערב טוב לכוווולם.
רק טוב!!!

ניקו 45

New member
מעוליםםםם
אחד אחד

בהחלט הבחירות שלך העלו חיוך רחבבבב ביותר .

ואני לחלוטין לא מתרגש מהאובך שירד על ארץ כנען .
הן אני בן המדבר ואובך הוא "לחם חוקי" .

ואני ... הייתי אתמול בביקור אורבני בעירך .
ושם על הגבול הדק בין אלנבי לרוטשילד אכלתי עם היורש לבית רומנוב :
בוקר של בוקרים- franks&beans
שתי ביצי עין על תבשיל טקסני עם נקניקיות פרנקפורטר, קבנוס, בצל מטוגן ושעועית. מוגש עם בירה קרה.

ועד שהאובך יתפוגג לו אלך להכין לעצמי ארוחת בוקר רומנית .
4 ביצי עין על מצע של פטריות מטוגנות על מצע בצל ושום .
סלט רומני מקורי על בסיס חצילים וירק העונה .

שיהיה לנו יום של ברכה וטוב

אממממממ החביתה הזו נשמעת לי טעימה יאמיייייייייי
אני מקווה שנהנת ובילית טוב עם יורש העצר, איזה כייף שהיה לכם זמן לעצור הכל ולעשות חיים

רק טוב!!!

ומשהו קטן עם חיוך לערב הזה

סאיב עריקאת טען שהוא בן יריחו שנכבשה ע״י יהושע בן נון.
מישהו העיר נכון, שמכיוון שהשורדת היחידה מהקרב של יהושע ביריחו הייתה רחב,
יש 2 אפשרויות לגבי עריקאת: או שהוא שקרן או שהוא בן זונה...

שיהיה ערב נעים לכוווולם
רק טוב!!!

itaf10

New member
איך לא חשבנו על זה קודם?

"וַיַּחֲרִימוּ, אֶת-כָּל-אֲשֶׁר בָּעִיר, מֵאִישׁ וְעַד-אִשָּׁה, מִנַּעַר וְעַד-זָקֵן, וְעַד שׁוֹר וָשֶׂה וַחֲמוֹר, לְפִי-חָרֶב.

...וְאֶת-רָחָב הַזּוֹנָה וְאֶת-בֵּית אָבִיהָ וְאֶת-כָּל-אֲשֶׁר-לָהּ, הֶחֱיָה יְהוֹשֻׁעַ, וַתֵּשֶׁב בְּקֶרֶב יִשְׂרָאֵל, עַד הַיּוֹם הַזֶּה."

(יהושע ו')
קראתי שוב ושוב, עם ניקוד וגם עם כל הטעמים, את סיפור הכיבוש של יהושע שאתה מצטט.

לא נעים להזכיר, אבל כך נהגו פעם כובשים.

כן, הם השמידו שם את כולם מזקן ועד טף, עד שה וחמור לפי חרב.

את העיר שרפו והרסו ואף קללה מפורסמת הטילו עליה.

רק משפחה אחת ניצלה, רחב הזונה ובני משפחתה...

אין לי מה להוסיף, שהרי התנ"ך ידוע בדרכו החכמה לקצר את סיפוריו ורק אומר לך סאיב ידידי,

שאני לא הייתי מעלה כאלו נשכחות...מי זקנתך הורתך ומאיזה בית יצאת

ניקו 45

New member
בהחלט !!!

קמים 7 דקות קודם .
לא מספיק עדיין ....

קמים 12 דקות קודם .
וכן הלאה וכן הלאה ....

פשששששששששששש

אתה ממש מולטי חכם
לפי זה גם את השעתיים שאני מנמנת לי לפעמים, בזה הרגע לקחת לי, באמת תודה

רק טוב!!!

ניקו 45

New member
אהההה לא עזרתי לך ?

אז לכי לשיעור קצר ולא ממש רשה של ....

ניהול זמן

מאמרים
מאמרים נוספים:
חיפוש עבודה
ראיון עבודה
להצליח בעבודה
התמודדות עם אבטלה
גזור והדבק על הקיר
עבודה - סיפור אנושי
למעסיק
עבודה שבלב
מיון וגיוס עובדים
הדרכה ארגונית
הערכת ביצועי עובדים
מוטיבציה בעבודה
גמישות ארגונית
הכוון תעסוקתי
מיומנויות ניהול
לחצים בעבודה
משבר קריירה
חשיבה ניהולית
קריירה שלי
כלי עבודה
תרבות נופש ופנאי
ניהול זמן - 29 כללים שכדאי לדעת
לא אחת אנו צריכים לעשות מספר דברים בו זמנית, נכנסות פתאום דרישות חדשות ולא צפויות ואנו נתבעים לבצע את הדברים מיד והכי טוב שאפשר. אז מה עושים, איך מתמודדים?
עסוקים ככל שנהייה , בתפקידים הבכירים והלחוצים ביותר , יכולתנו לנהל את הזמן ביעילות ובתבונה תלויה בנו ; באיזה מידה אנו מאורגנים כראוי ועד כמה אנו יודעים לנהל את זמננו בצורה יעילה וחכמה.

האמרה "שמי שיש לו זמן-יש לו זמן להכל ומי שאין לו זמן -אין לו זמן לכלום" בהחלט נכונה בהקשר זה. ניתן לעבוד בהספק גבוה וביעילות במידה ונשמור על כללים מסוימים שיהפכו להרגל אישי וחלק משיטת העבודה שלנו.
להלן 29 כללים מטכניקה שנקראת "ניהול זמן" שמומלץ לאמץ, אם לא את כולן לפחות את חלקן:

1 - עשו רשימה של מטלות שעומדות על הפרק וציינו סדר עדיפויות מהחשוב ביותר לחשוב פחות. מומלץ לעשות רשימה כזו כל בוקר לפני שמתחילים לעבוד. "השקעה" קטנה זאת בתחילת יום תיתרום לנו רבות לעשות סדר בראש , להתרכז בעיקר ולא בטפל ולהרגיש פחות לחוצים. הנושאים לטיפול מופיעים לפנינו שחור על גבי לבן ולא נמצאים באיזה שהוא מקום בחלל מוחנו ומהווים מקור למתח וטירדה מיותרים, ועלולים להפחית את יעילותנו.
2 - קבעו מועדי סיום ריאליים לכל אחת מהמטלות. במידה ומדובר במטלה גדולה כמו הכנת מאזן שנתי, סקר שכר לעובדים וכדומה חלקו כל מטלה כזו ליחידות קטנות תוך קביעת מועד סיום לכל אחד מהם. חלוקה מטלה גדולה למטלות משנה שנעשות במרווחי זמן ריאליים, יוצרת תחושת מסוגלות והופכת את המשימה המאיימת כאתגר שניתן לעמוד בו.
3 - אין לערבב ניירת ללא סדר ולהעמיס את השולחן בניירת, זה רק "מבלגן" את המחשבה. יש לקרוא כל נייר באופן שיטתי, לפעול בהתאם לתייק , לזרוק וכן הלאה. אי סדר בשולחן העבודה יוצר אי סדר במחשבה ותחושה שיש אין סוף מטלות שרובצות על גבנו ומחכות לטיפול. כאשר נעשה סדר בניירות נגלה פתאום שחלקם הגדול כבר לא רלוונטי וניתן להשליך אותו לפח האשפה, חלקן דורש טיפול קל ומהיר. לאחר סידור כזה נימצא שאנו מתפנים להתעסק במטלות העיקריות .
4 - לאחר שהגעתם להחלטה שכחו אותה ועברו לנושא הבא. אין טעם לבזבז זמן ואנרגיה בלחשוב אם ההחלטה הייתה טובה אם לאו. לפני הביצוע יש לבדוק את העובדות ביסודיות ולפעול בהתאם. אולם, לאחר הביצוע אין טעם לחשבונות נפש וייסורים מיותרים. כולנו עלולים לטעות מדי פעם , אולם אין בכך לרפות את ידנו , או כדי לגרום לנו לפעול בהססנות ובחוסר נחישות. מוטב לעשות ולטעות מידי פעם מאשר למרוח את הזמן על התלבטויות שלא יובילו אותנו לשום מקום.
5 - יש לדבוק כל פעם במשימה אחת ולסיים אותה. ולא לחשוב על משימות אחרות . לדוגמה, אם אנחנו מראיינים כרגע לא להכניס שיחות טלפון, יש להתרכז בראיון ולהיות עם המרואיין. המשימות לא תסתיימנה אף פעם ואין טעם בלחשוב מה פספסנו כרגע ומה היינו צריכים לעשות. המטרה היא להיות כאן ועכשיו בכל משימה.
6- שימוש בתוכנה לניהול סדר יום עשויה ליעל את תיכנון הזמן שלנו. באמצעותם נוכל לתזמן פגישות עם גורמים שונים בארגון, לנהל משימות לפי לוחות זמנים שקבענו, לקבל התראות קוליות על מועדי פגישות שלפנינו ועוד. מי שהתחיל לעבוד עם תוכנה כזו מגלה שהוא לא יכול בלעדיה .
7 - לכל אחד מאתנו שעון ביולוגי שפועל בצורה שונה מחברו. בדרך כלל רוב האנשים חשים רעננים וצלולים יותר בשעות הבוקר . שימו לב איזה משעות היום הם שעות השיא שלנו ועשו בהם את המשימות החשובות. השתמשו בנקודת השפל לפעולות רוטיניות ופחות חשובות. לדוגמא בבוקר כשרעננים מתקשרים ללקוחות, בצהרים בשעת "הנפילה הגדולה" מתייקים.
8 - קבעו סדרי עדיפויות לטלפונים, מכתבים, ו EMAIL וטפלו בחשובים ביותר קודם. מי שעובד עם אימיילים מגלה שמדובר במקור לחץ ושמקשה על ניהול הזמן. מדי פעם מופנה הקשב שלנו לדואר האלקטרוני הנכנס. כדאי להימנע מנוהג זה ולא לטפל בכל מייל בודד שמגיע, אלא לקבוע שאחת למספר שעות נטפל בכמות גדולה של מיילים שהיגיעה. כאשר ביתר הזמן נתעסק במטלות אחרות לא פחות חשובות.
9- היותנו זמינים באופן קבוע לשיחות בטלפונים סלולריים עלולה לפגוע ביכולתנו לנהל את זמננו כראוי. מה לעשות כאשר אנו נמצאים בפגישה ופתאום הטלפון הנייד מתקשר? פשוט נכבה את המכשיר עד שהפגישה תסתיים, כך מלוא הקשב יהיה מופנה לנושאים שבדיון. המתקשרים יכולים לחכות עד שהדיון יסתיים והם יעריכו אתכם יותר כאשר תחזרו אליהם כשמלוא תשומת הלב מופנה אליהם.
10- עומס מטלות גורם לנו, לא אחת, להזניח את המימד הבין אישי שבעבודה. אנו רוצים להספיק כמה שיותר ולכן במקום להתקשר, או לפגוש את הלקוח, או העמית לעבודה שפנה אלינו אנו שולחים מייל קצר למי שפנה. זיכרו, אין תחליף למפגש או שיחה בלתי אמצעית דרכה אנו לומדים טוב יותר את הבעיה ונותנים לה פתרון הולם יותר. קשר אנושי ובלתי אמצעי למרות שהוא אורך יותר זמן ממענה בכתב יתרום לעבודה איכותית.
11 - יש לשמור על זמני פגישות קצרים וענייניים ולא לאפשר להם לגלוש. קבעו מועד סיום לפגישות אלה ועמדו בהם. גלישה קטנה בכל פעם יוצרת דחייה של משימות שמחכות בתור ובסופו של דבר יוצרת פיגור גדול בלוח הזמנים.
12- השכמה מוקדמת ופעילות כבר בשעות הבוקר המוקדמות תסייע לנו לארגן את סדר יומנו כראוי ומסייעת לתחושה של שליטה בזמן ופיגור מיותר בלוחות הזמנים . זה הזמן לעבור על סדר היום ולארגן אותו, לסדר את שולחן העבודה, לסדר את הניירת שעל שולחן העבודה, לקרוא מיילים ולהתכונן לבאות בתוך רעננות וריכוז מקסימליים.
13- בלוח הזמנים שלכם שבצו מועדים בהם אין לכם מטלות מיוחדות. פסקי הזמן האלה חשובים לשם תכנון לטווח ארוך ושיפור תהליכי עבודה. מדובר בפסק זמן יצירתי שמסייע לחשוב על פתרונות חלופיים ודרכי עבודה הולמים יותר.
14- חשוב לאכול נכון ובזמנים קבועים . אכילה בזמנים קבועים עוזרת לנו למלא את המצברים כראוי . אכילה צריכה להיות מתונה תוך שאנו מתרכזים במזוננו ולא עסוקים החשיבה מה לא עשינו ומה עוד אנו אמורים לעשות . תחושת שובע מתון ללא מתיחות ועצבנות יתרה שנלווים למצב רעב וצמא תסייע לניהול סדר יום תקין ומאוזן.
15 - לא לשכוח חברים- עם כל העומס שמצטבר וטרדות שונות שמשונות שיש לנו בעבודה להזניח את הפאן החברתי . ידועה האמרה ש"מי שאין זמן לחברים כאשר יהיה לו זמן לא יהיו לו חברים". גם בעתות לחץ, חשוב להרים טלפון להתעניין בשלום חברנו ולקבוע פגישות כדי שלא נישכח שמעבר לעבודה יש גם עולם חברתי שחבל לאבד אותו .
16- גם בזמנים הלחוצים ביותר אין להזניח את המשפחה. המשפחה הינה מקור כוחנו והבסיס ממנו אנו יוצאים לעבודת יומנו. לכן מומלץ שניקבע זמנים קבועים במהלך היום בהם ניצור קשר ונגלה מעורבות בכל הקורה בחוג המשפחה.
17- הקפידו לשמור על סדר יום קבוע. קיבעו, לדוגמא, שבתחילת היום הנכם מרוכזים בעבודת ניירת, לאחר מכן קובעים זמן לפגישות, וכן הלאה. סדר יום קבוע יסייע לכם לעמוד במשימות שליפנכם ביתר יעילות, מבלי ליצור חללים גדולים מידי בין משימה למשימה .
18 - קחו חופשה מידי פעם. החופשה עושה ניפלאות בכל הנוגע לקבלת פרופורציות בחיים. מדובר בזמן איכות שאם נדע לנצלו כראוי, אזי נמלא את המצברים ונגיע לעבודה מאוזנים יותר ומסוגלים לנהל את זמננו ביתר יעילות.

הנקודות הבאות עוסקות במימד הפסיכולוגי שקשור לניהול זמן. יצירת הלך נפשי טוב ומאוזן משפרת את יכולתנו לנהל את זמננו כראוי:
19- חכמי האינטילגנציה הרגשית גילו לנו שמתן דרור לרגשות כמו כעס לא יוביל בהכרח לתחושת רווחה אלא דווקא יעצים תחושות שליליות נוספות -במעין גלגל קסמים. שליטה ברגשות כמו כעס, שינאה וחרדה,יסייעו לנו ליצירת מצב נפשי מאוזן בו נוכל לתכנן את זמננו ביתר יעילות.
20- היו אסרטיביים ואל תתביישו להביע את דעתכם מול לוח זמנים לא הגיוני או לחוץ מידי שנקבע לך. חוסר אסרטיביות יגרום לגודש הולך וגובר במטלות ואי עמידה בלוחות הזמנים. מסתבר, באופן פרדוקסלי, שהשתדלות יתר מביאה לתוצאות הפוכות ממה שרצינו להשיג.
21- למד לסלוח לעצמך. כפי שרבי נחמן מברסלב אומר: לכל אדם יש נקודות טובות וחזקות שעליו לשמוח בהן ולזכור אותן. אל תיתן לטעויות שעשית להשתלט עליך . תחושות אשם לא תורמות לדימוי העצמי שלנו תפגע ביכולתנו להיות מכווני מטרה ותפגע גם בתכנון הזמן שלנו.
22- פעלו לשיפור מתמיד בתכנון ובניהול הזמן שלכם. מדובר &nb

למעלה