נו, אז איך היה היום???

IlanShacham

New member
נו, אז איך היה היום???

אני תפסתי את הגב אתמול במהלך עבודות יזומות בגן של הבן שלי, ובגלל זה הייתי מושבת מפעילות היום

SeanZoR

New member
אני מאוד נהנתי

עד כה הניווט הכי טוב שהשתתפתי בו (טוב אבל הרזומה שלי לא ממש מפואר) כשהגעתי לנק' 5 (מסלול בינוני) אחרי הסינגל הארוך גיליתי שהמצפן (מצפן טוב) וכרטיס הניקוב שלי הלכו לאיבוד. רבע שעה לקח לי לטפס למעלה עד לנק' 4 ובדרך מצאתי את הכרטיס (תודות לאלמוני שהשחיל אותו על עץ גלוי וברור) אבל את המצפן , גם לאחר חיפושים רבים ואפילו רוכב אחד שראה אותו וידע להגיד לי שהוא מתחת לעץ אחרי השיחים שם, לא מצאתי. וכעבור שעה חזרתי לנק' 5 , החלטתי לא לסיים את הניווט וחזרתי לכיוון הסיום (כמובן שגם בדרך היו עליות) ודווקא הייתי רגוע ושמח
תודה :)

הייתי עם בני שגב בן 8

עשינו את המסלול הקצר, פחות שתי הנקודות הרחוקות, בהחלטה לא להתאמץ יותר מדי. מצאנו את הנקודות שרצינו, היה כיף ונבוא בעתיד.

מעוניין בהתייחסותכם

הי היום לקחתי את בני הצעיר שגב בן השמונה לניווט מגידו. כדי שישאר טעם של עוד, ושהתכשיט לא יסרב בפעם הבאה, הניווט הקצר קוצר עוד יותר כדי שלא יהיה קשה מדי. הנקודות שקוצצו הן השתיים הרחוקות 4,5 . את שאר הנקודות קטפנו בהצלחה. מצ"ב המסלול שביצענו. למען אחכים, אני מעוניין בהתייחסותכם לבחירת הנתיב. הדרך הארוכה מנקודה 2 ל 3 עקב שיקול של פריסת העליה לאורך הדרך במקום התמודדות עם שיפוע חזק לקראת נקודה 3 אם מגיעים מצפון. האם נכון ? הערות / הארות נוספות ? שי

IlanShacham

New member
בחרת לגמרי לא רע

הנה מה שאני הייתי עושה שונה: מ 2 ל 3 הייתי רוכב לאורך הגדר. מבחינת טיפוס זה די דומה למה שבחרת - הרוב בטיפוס די מתון וקצת שיפוע חזק, אבל המרחק הכללי קטן יותר והציר קת יותר קל לניווט (עובר בפחות צמתים בדרך - כל צומת זה פוטנציאל לעצירה ווידוי השביל הנכון במפה...) מ 6 ל 7 הייתי בוחר בציר העליון - הוא גם קצת יותר קצר וגם הטיפוס יותר מתון (הציר שלך זורם עד שמגיע לעליה קורעת). מקווה שבפעם הבאה גם אני אגיע ונתראה בשטח... אילן

Erez Shalev

New member
מסכים עם אילן. אבל...

מ-6 ל-7: לא ברור לי למה לא חזרת למעלה ומשם דרך מספר צמתים היית מגיע יפה ל-7, כמעט ללא עליות. מ-2 ל-3: אני בחרתי ציר דומה לשלך, אבל קצת יותר צפונה. לדעתי, כאשר יש עליה - זה הזמן להסתכל במפה ולתכנן את הציר קדימה. ככלל, היו לגים מעניינים בארוך: מ-6 ל-7, מ-9 ל-10. אני אשתדל להעלות אותם בסוף השבוע.

Erez Shalev

New member
הנה אילתור קטן על המפה של שי:

שני הלגים מצוירים באדום דק, והמסלול שלי מצויר בנקודות כחולות. מ-6 ל-7: דרומה עד לשביל הראשי, מערבה עד לעיקול, להמשיך מערבה ולעלות בעליונת תלולה (אין ברירה), משם ההמשך הוא קל. לדעתי זה הציר האופטימלי. מ-9 ל-10: בתחילה רציתי לעלות ממזרח, אבל לאחר 100 מטרים של רכיבה החלטתי לעלות מדרום. השלמתי את ההקפה של השלוחה וירדתי לנחל. העליה לנקודה היתה קשה, אבל זה כבר לא שינה. בדיעבד, השור המנצח סיפר שהוא עלה ממזרח, כך שכנראה יכולתי לנווט טוב יותר.

לקחים

הערותיכם לגבי 6->7 מקובלות בהחלט. לגבי 2->3 אני לא בטוח. שאלה: בהנחה שהניווט מבוצע באזור שאינו מוכר, יש משמעות בדרך חזור להכרה עם השטח, שנוצרת בדרך הלוך. אם כך, בניווט שהינו מאורך (הנקודות מפוזרות בצורה מאורכת, לא מעגלית) בצורתו הכללית, אולי כדאי לתכנן מראש גם את המסלול חזרה באופן שגם ההלוך וגם החזור יבוצעו על ציר ראשי ממנו תהיינה יציאות קצרות אל הנקודות. באופן זה, החזרה תתבצע על נתיב כללי מוכר. מה דעתכם ?

IlanShacham

New member
כמובן שיש משמעות

וזה חלק מהשיקולים, אם כי לדעתי לא חלק גדול. יש לזה משמעות יותר גדולה במקרים של חול ובוץ - שבהם תמיד לרכב על דרך שכבר רכבנו ואנחנו יודעים שהיא נוחה לרכיבה ולא בוצית/חולית מדי.

אחרי 5 ימים אפשר לספר איך היה

אז ככה: אחרתי בשתי דקות לזינוק, אבל בגלל שהחלטתי מראש לעשות את המסלול הקצר בסבבה, לא תיקנתי את הזמן. בדרך לנקודה 1, ראיתי לפני אבא ובן (משפחת חימוביץ זה אתם?), החלטתי שאם הם יכולים לרכוב בעליה אז גם אני...(תודה על העזרה המנטלית בתחילת הדרך
) פתאום מהצד שמעתי רחש מוזר בסבך, הצצה לאחור גילתה לי שני צבאים שחצו את הדרך. הניווט עצמו היה מאוד זורם ונחמד, חוץ מקטע אחד שעקפו אותי אופנועים והשאירו עלי שכבת אבק וטעות בניווט בגלל יציאה מריכוז. הקטע הכי כיפי היה לגלות את הנקודה שלפני הסיום (דרך אגב היתה שם מצבה לא ממופת) ולרכוב דרך היער לסיום.

ולגבי המסלול

המסלול שלי דומה לגרסת ארז שלו. נתונים טכניים: מהירות ממוצעת- 8.7 קמ"ש מרחק: 9.5~ מהירות מקסימלים רק 36 קמ"ש (*רק* כי כשרכבתי על כביש עוקף מחצבה הייתי בטוחה שאני יותר מהירה) תוצאה 82 דקות זמן גלגל 62 דקות (תירוצים: איחרתי לזינוק, עצרתי למלא מים בבקבוקים והכושר שלי לא משהו
)

למעלה