נותחתי אתמול

נוגי1234

New member
נותחתי אתמול

שלום לכולם. חדשה כאן בפוום. העדפתי כמעט שלא לקרוא לפני כן, כדי לא לקבל רגליים קרות. נותחתי אתמול ע"י ד"ר אבינו בסורוקה (ניתוח חוזר לאחר קיצור קיבה מלפני כ- 25 שנים) וחזרתי די מבולבלת מההנחיות השונות שסתרו את עצמן. אשמח מאד להיעזר בנסיון המצטבר כאן: סיכות - הרופא בביקור (לא ד"ר אבינוח) הינחה על הוצאת הסיכות ביום ה ( 4 ימים לאחר הניתוח. ואילו במכתב השחרור נכתב "בעוד 5ימים עד שבוע" כלומר - לא לפני יום א'. מכיוון שהסיכות מציקות חשוב לי לדעת איזו מההנליות נכונה יותר. כאבים - כואב לי כל הגוף. בטן - כתפיים- גב- הכל. האם ניתן לקחת משככי כאבים בכדור? לא ברור. תזונה- נאמר בע"פ שאחרי יומיים של נוזלים בלבד (כלומר, להבנתי, החל מיום ד) ניתן לעבור לאוכל "דייסתי " יותר- גבינה וכו'. האם זה לא מוקדם יותר? איך יודעים? שתיה- גם לאחר שלוקים קטנים אני חשה בכאב- נורמלי? "ניפוח" הטבעת- נאמר לי להגיע לסורוקה בעוד כחודש- איזה תהליך זה? כואב? מה עושים בו? ובכלל- יהיה בסדר?ממתי ? אני יודעת שזה מאד ארוך בשביל הודעת פתיחה, אבל כל אינפורמציה תסייע לי. תודה מראש, נוגי

טוב אז אני אתחיל

ברוך בואך נוגי ובשעה טובה ומוצלחת על הניתוח. ראשית החלמה מהירה. גם אני נותחתי ע"י ד"ר אבינוח בתחילת חודש יוני שנה זו. לגבי הוראות אכילה תמתיני למנוסים יותר. אצלי האכילה היתה הרבה פחות מהמומלץ ומה שלא מומלץ...אני לא ממליצה. תחפשי תגובות של אופירA. תמצאי שפע של הוראות תזונה. לגבי הסיכות - אני נותחתי ביום ד' וגם לי אמרו להוציא את הסיכות לאחר 4 ימים. בבדיקת האחות בקופת חולים הסתבר כי החתכים אצלי התאחו ואכן הורידו לי סיכות ביום ראשון. כיום, חודש וחצי לאחר הניתוח הצלקות מאוד דקות ועדינות וזה נראה בסך הכל כאילו רבתי עם חתול. לחברתי הורידו גם לאחר 4 ימים ואצלה החתכים לא התאחו והיא נשארה עם צלקות לא נעימות. לא יקרה כלום עם תשארי עם הסיכות עוד יומיים והכי הרבה תשמעי לעצת האחות. הן יודעות לאבחן אם החתכים התאחו או טרם. לגבי הכאבים - כן....כשעוברים ניתוח יש כאבים. הכאבים בכתפיים זה לבטח כמו לכולנו בגלל הגז. אצלי הכאב הזה נעלםתוך 3 ימים. לגבי הבטן...טוב - שם הונחה הטבעת. סימן שאכן הכניסו לך אותה. הכאבים עוברים תוך מס' ימים. לפחות כך היה אצלי. לאחר 10 ימים כבר לא זכרתי שעברתי ניתוח. לא ציינת כאב באיזור החזה ששם הונח פורט. אצלי הכאב הזה היה הכאב המשמעותי ביותר אבל החברים כאן אמרו שזה כאב מוכר ואכן גם הוא נעלם כלא היה. משככי כאבים - אישית, העדפתי להשתמש באופטלגין נוזלי. יכולת הספיגה שלו בגוף מהירה יותר. 50 טיפות = 2 כדורי אופטלין. נסי. אין סיבה לסבול מכאבים. ניפוח הטבעת - אכן ניפוח ראשון לאחר חודש. התהליך אינו כואב בכלל. ד"ר אבינוח אוחז עם שתי אצבעותיו את איזור הפורט ומזריק נוזל לתוכו. למרוט שערות מהגבות כואב הרבה יותר. אני לא הרגשתי את זה אפילו. לאחר ניפוח הטבעת ד"ר אבינוח שולח אותך לשיקוף. שם יתנו לך לשתות מעט מהחומר הלבן והמגעיל הזה ששתינו בבדיקת ושט קיבה ותרסריון ואם תחייכי, הרופא יתן לך ככל הנראה לצלם את הטבעת ואת כל הקונסטילציה שלה מהמסך. לי נתנו. חוויה אמיתית. לאחר מכם תחזרי לד"ר אבינוח וב"ה הוא יגיד לך שהוא תקין וזהו. ביננו, מה כבר יכול להיות כואב לאחר הניתוח והסיכות בבטן? ולשאלתך אם יהיה בסדר - בוודאי שיהיה בסדר. החיים יפים. ולשאלתך ממתי? - ממש ברגע זה. ברגע שתגידי שעכשיו הכל בסדר תראי איך שתרגישי שדברים מסתדרים (-: וזה לא ארוך בכלל בשביל הודעת פתיחה. ידוע שאנו הנשים קשקשניות גדולות. תרגישי בנוח מתי וכמה שתרצי. יש אנשים שאוהבים לקרוא הרבה. אני אישית אפילו מודה לך. זאת כל האינפורמציה שיכולתי לתת לך. מעדיפה לגבי תזונה להשאיר את הבמה למנוסים יותר. נוגי - שיהיה לך בהצלחה ומאחלת לך רפואה שלמה. שרון

אופירA

New member
מנהל
שלום נוגי

אם אין דלקת בעור, אל תלכי להוציא את הסיכות לפני 5 ימים אחרי הניתוח, ותישמעי להוראות האחיות בקשר לצלקות (יתכן שהן לא יוציאו לך הכל אלא רק חלק, סמכי עליהן). ההוראה 5-7 ימים היא הנכונה. בכל מקרה שרואים בעיה בצלקות (דלקת, אלרגיה לסיכות, עור שעולה מעל הסיכות) - לפנות מיידית לאחות שתראה את זה. אפשר לבלוע אופטלגין נוזלי. תזונה - לא נכון. אחרי יומיים של נוזלים בלבד, אפשר לאכול מעדנים חלקים אבל לא גבינה. גבינה ואוכל דייסתי רק אחרי 4 ימים לפחות. הכאב אחרי השתייה נורמלי. הכל יעבור תוך כשבוע. כשתנופח הטבעת יתחיל תהליך ההגבלה. יתכן שבפעמים הראשונות עדיין לא תרגישי הגבלה, בהמשך תרגישי. המשקל ירד כשתהיה הגבלה וכמויות האוכל יקטנו. תשאלי פה כל מה שאת צריכה, אל תהססי להטריד. תקראי הרבה. לברוח מהמידע זה להפסיד איכות חיים. פה יש מידע שמאפשר לך לדעת איך להתנהל עם הטבעת, באופן שלא מדריכים אותך במרפאה בה נותחת.

נוגי1234

New member
תודה רבה ועוד כמה שאלות

מולטי ויטמין - קניתי משהו שהרוקחת המליצה - פוליויט- והציעה לחורר ולמצוץ. בלתי בליע לחלוטין.. יש משהו אחר שניתן לבלוע? תזונה- אני מניחה ששאלה זו נענתה עשרות פעמים. האם יש מאמר/לינק מפורט בנושא (מה מותר ומתי) שניתן להפנות אליו? האם אפשר להבין מהתשובה שעד הניפוח הראשוני אין כלל הגבלה? אם כך - מדוע לא ניתן לבלוע כמוסות (ויטמינים, נגד כאבים וכו') שוב תודה על ההיענות המהירה והנעימה.

LATIN GIRL77

New member
היי נוגי, ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

שרון נתנה לך פה תשובה ארוכה ומפורטת
אין שום סיבה לסבול כאבים, גם אני כמו שרון שתיתי אופטלגין נוזלי שעזר פלאים, סבלתי כאבים חזקים בכתפיים ובאיזור הפורט, יומיים אחר הניתוח כבר עברו רוב הכאבים, אבל יש אנשים שמדווחים על כמה ימים. לגבי התזונה - יומיים נשמע לי קצר מדי, יודעת שאחרי 4 ימים אפשר לעבור לכלכלה רכה, עדיף לדעתי "להתאפק" ולחכות את הזמן הנ"ל. תרגישי נוח לכתוב כול מה שעובר לך בראש, בשביל זה קיים הפורום, בהצלחה!!!

נוגי1234

New member
הלו"ז...

ביום א בבוקר עברתי את הניתוח . בערב שתיתי. אתמול - רק מים , מיץ וצרק צלור. היום - כנ"ל מה הלאה מבחינת מה להוסיף- הם היום בערב/מחר ניתן להוסיף מעדן? או רק ביום ה'? אשמח מאד לרשימה בתאם לימים הקרוביםפשוט מרוב סתירות (בבי"ח -לא כאן..) אני קצת מבולבלת. שוב המון המון תודה!

אופירA

New member
מנהל
תשובות לשאלותייך

ביום השלישי (היום) אפשר לשתות משקאות חלב - אקטימל, רוויון, נס קפה, שוקו, חלב נקי. וכמובן כל שאר המשקאות והמרקים הצלולים המסוננים. אם הכל בסדר ומרגישים רעב רב, אפשר היום בערב/מחר להוסיף מעדן חלק (כמה שפחות סמיך ובלי פירות). אפשר לאכול ג'לי וקרטיבים. לא לשכוח לשתות מספיק - לפחות ליטר וחצי ביום. יש גישות שונות לתזונה לאחר הניתוח, אז אם את הולכת עפ"י גישה מסוימת, זה בסדר. ניסית לבלוע מולטי ויטמין? מה הכוונה "בלתי בליע לחלוטין"? אין צורך כרגע במולטיויטמין. בתוך 3 שבועות תתחילי לאכול רגיל לחלוטין, ואת המולטיויטמין צריך (מומלץ, לא חובה) רק לאחר שמתחילה הגבלה וכמויות האוכל פוחתות ונהיות קטנטנות. ואז עלולים להיות חוסרים תזונתיים. תזונה בחודש הראשון לאחר הניתוח: שבוע ראשון נוזלים בלבד (שאפשר לקצר ל-4 ימים, אם הכל בסדר). אפשר גם משקאות חלב ומעדן חלק. שבוע שני כלכלה רכה (פירה תפוחי אדמה, ירקות מבושלים מעוכים, ממרחים - חומוס, טחינה, ממרח טונה, ממרח אבוקדו, ממרח ביצים קשות, ממרח חצילים וכו'. פריכיות, פתית, דייסות חלב (סולת, קורנפלור, קוואקר, דייסת אורז), ירקות חיים - יש לאכול כל ירק בנפרד ולהרגיש איך התגובה, ולקראת סוף השבוע הזה אפשר גם פסטה או קוסקוס מבושלים רך רך ומעוכים. שבוע שלישי כלכלה רכה + קציצות דג וקציצות בשר/עוף. אפשר לאכול גם אורז מבושל רך רך. שבוע רביעי, מתחילים לאכול מכל שאר המאכלים, כל מאכל בנפרד כדי להרגיש איך הוא עובר. לחם ושניצל מנסים דבר אחרון, אחרי שהכל עבר בסדר. עד הניפוח הראשוני אין כלל הגבלה. בשבוע הראשון, כשהקיבה עוד פצועה, וההוראה היא תזונת נוזלים, כעיקרון אפשר לבלוע כדורים קטנים, אבל רצוי לצרוך תרופות בצורת נוזל (כמו משכך הכאבים). אחרי שהקיבה מבריאה ואוכלים כלכלה רכה, אין מניעה לבלוע כל גודל של כדור וכמוסה. מי אמר לך שלא ניתן לבלוע?

2יהודית5

New member
לאופיר שלום

אני אחרי ניתוח טבעת אחרי שבועיים הייתי מתוסכלת שבועים כי לא ידעתי מה לאכול עד שראייתי שכתבתה כך לאכוול מתי שרשמתי לך מה אאוכלים לי לא רשמתה את התפריט אך לאכול ברגע מסויים שאלתי את עצמי בשביל מה עשיתי אתהניתוח הזה עים אנחנו צרכיים לאכול כך עד אחשו ירדתי 6 קלו בשבועיים מיואשת

pomelit

New member
אני לא בטוחה שהבנתי את ההודעה

אם ירדת 6 קילו בשבועיים, למה את כל כך מאוכזבת? שבועיים אחרי הניתוח זה זמן קצר מאוד. אופירה מנתה כאן הרבה מאוד מאכלים. מנותח טרי (כמוך למשל) צריך לאכול רק מעט מהם בכל פעם, וגם מעט מבחינת הכמות. הגוף שלך עבר טראומה לא פשוטה, תני לו ולעצמך זמן להתרגל לאוכל מחדש. בינתיים את יורדת במשקל, וזו בסופו של דבר היתה המטרה
זה מאוד קשה. צריך להתרגל לאכול מעט ולאט ויש עוד כאבים. עוד שבועיים בערך כבר תרגישי יותר טוב.

אופירA

New member
מנהל
שלום יהודית

אולי תסבירי בדיוק מה את שואלת. הבנתי שהיית מתוסכלת שבועיים. מה שכתבתי רשום בדפים שמקבל כל מנותח מהמנתח שלו. אני לא יודעת למה לא ידעת מה לאכול, ולמה לא שאלת אותנו אם לא ידעת. מה את רוצה לדעת עכשיו? האם עכשיו את יודעת איך לאכול? ממה את מיואשת? 6 קילו בשבועיים זה המון. אני ירדתי 6 קילו ב-5 חודשים.

נוגי1234

New member
אגב, כמה הארות

הבנתי מהדיאטנית של בית החולים שמומלץ בחום לא לשתות חלב ניגר (נקי) משום שהוא קשה מאד לעיכול- למעט קצת בקפה. באשר לדייסות - הבנתי שבשלב הראשון רק סולת (אולי האחרים סיביים מדי?) ובאשר לפתית - אם הבנתי נכון, יש להקפיד על פתית פשוטה, בלי סיבים תזונתיים. מקווה שגם אני תרמתי קצת

אופירA

New member
מנהל
פתית פשוטה בלי סיבים תזונתיים. נכון.

סולת וקורנפלור לא סיביים. שיבולת שועל ואורז יותר קשים, לכן כדאי להתחיל קודם עם הקלים. חלב בשוקו, בקפה, עם מים וסוכר, אפשר. מה שהדיאטנית אמרה נכון לגבי אנשים רבים, ולא נכון לגבי אנשים אחרים. כך שיש במקרה זה דעות שונות, ותעשי מה שמתאים לך.

נוגי1234

New member
ירדתי למטה

אני מעלה את ההודעה שלי קצת יותר למעלה. אולי מישהי/ מישהו יוכלו לסייע בבלבול ובהזדמנות זו- צרק צלור = מרק צלול (הנרקוזה כנראה עוד משפיעה..

למעלה