נושה מרומה

makereshet

New member
נושה מרומה

האם מותר ומקובל להגיש תובענה לפס"ד הצהרתי ללא הוכחות? בנאדם חייב לי הרבה כספים. קיבלתי פסק דין ועלי לגבות ממנו את הכספים. שכנים שמכירים אותו לאחר חקירות שעשיתי, סיפרו לי שאותה דירה שרשומה על שם אימו ושאותה אימו קיבלה בירושה מהוריה, היא דירה שנקנתה עבורו בהסכם נאמנות מהוריה לפני מותם. בדקתי בטאבו ואין תיעוד להסכם נאמנות זו והיא רשומה על שם אימו מכוח צו ירושה. לא נרשמה הערת אזהרה על קיומה של נאמנות ועסקת הנאמנות לא דווחה למיסוי מקרקעין. האם בתור נושה שלו, אוכל להגיש תובענה לפס"ד הצהרתי גם מבלי לצרף הוכחות על קיומה של נאמנות כי אין לי מסמכים שמעידים שאכן הדירה שייכת לו, ובו אבקש שבימ"ש יצהיר שהדירה שייכת לו על מנת שאח"כ אוכל להטיל עיקולים ? האם בתור נושה מותר לי ומקובל שאגיש תובענה לפס"ד הצהרתי ללא הוכחות? אם לא יהיה כתב הגנה, אז האם אקבל את הצו המבוקש ?

התשובה שלילית.

דרך הפעולה בה עליך לנקוט היא פתיחת הליכי הוצל"פ ובמסגרתם לנסות ולהוכיח את טענתך בדבר הדירה.

makereshet

New member
כבר פתחתי תיק הוצאה לפועל

יש תיק הוצאה לפועל, כבר פתחתי עם הפסק דין שיש לי. אבל הוא טוען שאין לו שקל אחד וזאת כאשר לי ידוע שהדירה שרשומה ע"ש אימו, היא דירה ששייכת לו עצמו והיא רשומה על שם אימו סך הכל בנאמנות בלבד.

תבקשי לזמן אותו

ואת אמו לחקירה. בכל מקרה יהיה עליך להוכיח את טענתך. לא די בכך שאומרים "ידוע לי ש...".

makereshet

New member
בנסיבות אלה אוכל לומר "ידוע לי" ?

אזמן אותו לחקירה נגדית כשיגיע השלב. וידוע לי שלאחר הגשת תובענה, אני רשאית לזמן אותו לחקירה נגדית ובה להוכיח את טענתי. אבל כדי להגיע לשלב כזה שבו אהיה רשאית לזמן אותו לחקירה, עלי להגיש תובענה ובינתיים אין לי הוכחות. האם בנסיבות אלה, לצורך הגשת התובענה, מספיק אם אכתוב "ידוע לי ש..." ? המון תודה כי את אומרת מה זכויותי הבסיסיות בתור נושה...

לא. ההליך הוא לא באמצעות

"תובענה". ההליך הוא במסגרת תיק ההוצל"פ וגם כאן נדרשות ראיות ולא מספיק לטעון "ידוע לי". מומלץ לך להיות מיוצגת ע"י עו"ד.

makereshet

New member
בשביל להצליח ?

הראיות נדרשות כדי להצליח או שיש קריטריון שצריך לעמוד בו בשביל לטעון דבר כזה ולפתוח בשביל טיעון זה הליך מיוחד שכזה ? מה זה ההליך הזה ? אם ההליך הזה הוא לא תובענה, איך הוא נקרא שם בהוצאה לפועל ?

ההליך נקרא

חקירה של החייב ו/או של צד ג'. ממליצה שוב לפנות לעו"ד. לא נראה לי שזה אפשרי בשבילך לנהל הליך כזה לבד.

למעלה