נושא?

נושא?

איזה שפה אתם מדברים בבית? ולאלה שלא מדברים עברית בבית,איך אתם מנסים לא לשכוח את השפה ? אצלי בהתחלה היינו מדברים עברית,אבל עכשיו כבר כמעט רק אנגלית. וכדי לא לשכוח,אני נכנסת לאתרים ישראליים וקוראת הרבה בעברית וכמובן כותבת בפורומים.

eynav16

New member
עברית!

ואולי כשנחזור לארץ כדי לא לשכוח פורטוגזית(וזה אחרי שאני יתחיל כבר לדבר
) אני ינסה לדבר עם אנשים שמדברים גם...

עברית...

אחותי היא בת 8 וההורים שלי לא רוצים שהיא תשכח את שפת האם שלה אז, אנחנו מדברים עברית... מדי פעם אנחנו מכניסים מילה או משפט... כמו Mom ועוד... אבל זה היה גם בישראל..

AnnabeI Lee

New member
../images/Emo155.gifעם ההורים בעיקר עברית עם

מילים באנגלית משובצות פה ושם. ועם אחי קצת יותר אנגלית ובמשפטים שלמים, ואם אנחנו ליד חברים שלי או שלו אז רק אנגלית. ועם אחותי משתדלים יותר עברית, כי היא די שוכחת את העברית שלה (או שגרוע מזה, היא חושבת שהגרסא שלי למילים מסויימות היא בעלת משמעות אוניברסלית). אבל שוב, קורים מקרים שבהם העברית פשוט לא מספקת מילים מסויימות ופשוט משחילים מילה לועזית (אבל קורה גם הפוך וחברי הקרובים כבר יודעים מה זה "דווקא" ומה זה "אוף").

lol lypop

New member
אממ

עברית עם ההורים, אנגלית עם אחותי (אבל שכההורים תופסים אותנו מדברות אנגלית הם מתעצבניםאז אנחנו עוברות לעברית) נ"ב- איליה אתה כזה חתיך

kit k@t

New member
Russian

but i am hurdly ever at my moms house, and with my boyfriend i speak english. at first i tried to mumble hebrew to him in my sleep, but that went away when i realized that he doesnt know what im saying. Kat

עברית

אבל לפעמים יוצא שאני מספרת משהו שקרה ומתפלקת לי חצי שיחה באנגלית... אבל זה כי יש דברים שלא מתורגמים כמו שצריך, או שלפעמים אני לא מוצאת את המילים בעברית...

Psychodish

New member
ohh

Hebrew.. but sometimes we mix with Norwegian (bahh) coz there are so many words I forgot and don't understand in Hebrew..hahah

תלוי עם מי

עם מי שיודע עברית אני רוב הזמן מדבר עברית... אבל בסך הכל אני מדבר יותר אנגלית...

אממ

עם אבא באנגלית עם אמא בעברית ועם אחי לפעמים ככה לפעמים ככה.. אבא שלי מדבר רק אנגלית (הוא יודע עברית אבל נגיד שאמא שלי שואלת בעברית הוא יענה באנגלית וככה הם מדברים תמיד. .אמא בעברית והוא באנגלית) אחי מדבר עברית ואני אנגלית.. ובנינו חצי-חצי.. לפעמים עם אמא/אבא איטלקית או פלמית אבל אחי לא יודע.. אז בעיקר כשאני לא רוצה שהוא יבין.

Hielo

New member
אצלנו

ההורים שלי מדברים איתנו בספרדית רוב הזמן ואני ואחים שלי עונים להם בעברית, מדי פעם גם בספרדית. לפעמים גם תוקעים מילה או שתים באנגלית כשאין ברירה. אבל כשיש אורחים שלא יודעים עברית מדברים רק בספרדית. ואם הם לא יודעים ספרדית אז אנגלית.

למעלה