נושא

נושא

תוכן ההודעה סתאם. זה מה שקורה כשנהיים משועממים. על מה רציתי לכתוב? על כלום. או יותר נכון על כלום בתוך ראש. או בעצם על אנשים שיש להם כלום בתוך הראש. אתם מכירים את האנשים האלה שזה פשוט שקוף שהם לא חושבים על כלום אף פעם? ז``א הם בחיים לא עצרו וחשבו על משהו יותר מורכב מ``אוי שחכתי את המפתחות במכונית`` או משהו כזה. איפה הבעיה? אצלם? הם פשוט אטומים וחסרי כל אכפתיות או יצר סקרני מינימלי? אולי אצלנו? אנחנו פשוט לא מכירים אותם? אולי במערכת עצמה? אולי אנחנו טועים בעצמינו בזה שאנחנו חושבים יותר מידי על דברים לא רלוונטים? אם ככה, אז אני עכשיו בעצם מבזבז את הזמן שלי, פועל נגד המערכת, חטרן! טוב גם ככה אני מת מעייפות (אם לא שמתם לב מההתחלה), כך שאני אסיים ואלך לי לישון, בראש ריק ממחשבה, בתמימות ילדותית ואושר פנימי מצוץ מהאצבע. לילה טוב! פושע.

חלולים

יש אנשים שאתה מסתכל עליהם, ורואה בהם ממש עולם שלם (לפעמים אפילו גלקסיה). מצד שני יש אנשים שהסתמיות שלהם יכולה לשגע. מישהו חכם כינה את זה פעם ``הקלות הבלתי נסבלת של החיים.`` אנשים שלא רק שלא מקדישים מחשבה אחת מסכנה לשאלות מעבר ל``מה אני אעשה ביום שישי בערב``, אלא שפשוט לא אכפת להם. הסביבה, העולם, הדבר הזה שנקרא ``חיים``. תחשבו על זה, כמה פעמים היה נדמה לנו שהחברים שלנו כבר לא יכולים להפתיע אותנו, והם הפתיעו? (ולא, אני לא מדברת על מסיבת הפתעה ביומולדת...) כמה פעמים ראינו אנשים סתמיים, ריקים מתוכן, ופשוט חלפנו על פניהם, בלי להרגיש איזושהי נוכחות מצידם? זה משהו שלא ניתן להסביר, זו תחושה: לפעמים מסתכלים על מישהו ופשוט מרחמים עליו שהחיים שלו כל כך ריקים, ויותר מכך שהוא אפילו לא מבין כמה הם ריקים. ואולי עדיף פשוט להיות כזה, ולא לדעת כלום? הרי אם אנחנו לא יודעים עד כמה אנחנו לא יודעים, זה אמור לא להפריע לנו, לא?... (תקראו את המשפט האחרון שוב, הוא לא כזה מסובך כמו שהוא נראה.) בכל אופן, אני, לצערי, בזה לשטחיות. אין דבר שיותר מעורר בוז מאדם ריק. דולצינאה, ממש לא ריקנית היום...

או כמו ש..

או כמו שסוקרטס אמר: ``כל מה שאני יודע על הדבר עד עכשיו, הוא כמה שאינני יודע עליו``. גאוני פשוט גאוני. ודוגמה קצרה מישהי מהכיתה שלי בתגובתה על הספר של הפיתגמים מחכמת יוון: למה יש לך את הספר הזה בכלל?!?! סתם ספר של חרשנים.. גאוני פשוט גאוני נילי נ.ב- הבנתם שהערה הגאונית על הדבר השני היתה בציניות, נכון? יופי

ציניות, אחחחח....

אני שונא ציניות, לא כזו כמו מה שאת אמרת, זה עוד נסבל, אלא ציניות שאי אפשר לקלוט שזה ציניות. זה סתאם, פשוט הטעיה שמבלבלת את כולם וגורמת לאי קליטה של המסר. גם אני משתמש בסוג הזה של ציניות לפעמים, אבל עם קצת כישרון משחק אפשר להעביר את המסר. בכלל, יש מספר סוגים של צינים- צינים אינטלקטואלים וצינים שחקנים. הצינים האינטלקטואלים הם אלה שפשוט אומרים את המשפט הציני ללא רגש ומצפים מכולם מסביב להבין שזה ציניות , יענו מתנשאים כאלה שחושבים שכולם מסוגלים להבין בלי בעיה, ויש את הצינים ש``משחקים`` את המשפט הציני, כאילו דמות מסויימת אחרת אומרת אותה, בד``כ עם איזה מבטא שונה או יותר טוב, חיקוי מושלם של קול מעצבן. ויש את הכי טובים, שאני כמובן נמנה בהם עד כמה שאפשר, שיודעים להגיד את המשפט בלי לשנות קול או דמות, אבל בכזה רגש שפשוט אי אפשר לטעות. לדוגמא: אני ועוד אחד לקחנו טרמפ עם אבא של ילד אחר מהכיתה הביית אחרי הבי``ס, אז אנחנו מחכים שלושתינו ואבא שלו לא בא. אז כבר מתחילים עם הדאחקות והציניות, ואז בא לי הארה. בקול הכי משכנע ותמים בעולם אמרתי לו: ``אל תדאג רון, בטוח אבא שלך אוהב אותך...`` כולנו נשפכנו על הרצפה מצחוק, הוא אפילו חסך ממני את הכאפה מלאת הרגשות הנחיתות שהוא תמיד מנחית עלי במקרים כאלה... חברים טובים, אבל קהל טוב, טוב יותר. פושע.

כמה אתה מכיר?

אהבתי, כרגיל, את מה שכתבת.. ציניות- או שזה מיותר לחלוטין או שזה קורע מצחיק.. כמה אינטלקטואלים ציניים אתה כבר מכיר, פושע? נילי

כולם כאלה ,כמעט

מצטער שעניתי בשביל הפושעשון. אבל כמעט כל אנשים איטלגנטים נוטים להיות צינים במידנה הזו. לא בגלל שהם חכמים, צינית וחוכמה יכולים ללכת ביחד אבל לא כזרזים אחד של השני. הסיבה שאנשים אינטלקטואלים הם ציניים היא כי אנשים אינטלטואלים הם אנשים מנותקים וחסומים בדרך כלל, חיים אינטלקטואלים הם חים של פחות רגש , ולפי מחקר שפורסם בשנת 98 ואתם יודעים כמה אני אוהב מחקרים, אנשים אינטלקטואלים נשואים מזדיינים פחות. מה לעשות שציניות היא בעצם ביתם של אלה שלא נותנים בראש ושל בחורות שלא מקבלות, והאינטלקטואלים הם חלק מכך הם שנדבקו בכך. הם בחרו באורך החיים הציני המגעיל. למה אני בעצם כותב את זה? אין לי מושג, אולי כדי להעלות לי את מנספר ההודעות המדלדל. אוהב אותך פושע.

תודה, אהבתך מתקבלת בחום

וזה לא בציניות, טוב אולי כן, לא יודע. עוד מחשבה מוזרה: יש כאלה שכותבים משפטים חסרי ביטחון כמו זה שמופיע בתחילת ההודעה, כי באמת הם לא יודעים מה הם רוצים. האם יש כאלה שכותבים משפטים כאלה רק כדי ``להראות`` שאינם יודעים מה רוצים?! ז``א כותבים משפטים לא חד-משמעיים רק בגלל שזה נתפס כמין התנערות מרצינות וזה גורם להם להראות חמודים? סתאם מחשבה... בכל מקרה, כשאמרתי ציניות אינטלקטואלית התכוונתי לאו דוקא לאינטלקטואלים אמיתיים, אלא אל אלה שפשוט אומרים דברים צינים באותה לשון דיבור רגילה, ולא אכפת להם אם מבינים שהם צינים או לא. אולי תיאור לא נכון... פשע, או פושע? לא משנה (איזה חמוד אני)

אתה אכן חמוד

ויום אחד כוסית חכמה תתחיל איתך ותגיד לך כל חמש דקות שאתה חמוד. ושאתה מצחיק אותה. ושאתה עושה לה טוב בחיים. ושהיא מאושרת. ושהיא ``רוצה זין`` רק ממך.(מצטער על הציטוט המלוכלך אבל ככה הוא נאמר) והיא תאמר את האמת כי אתם פתוחים איש לרעהו. והציניות תיעלם. לי זה קרה. אתה בדרך.

כוסית חכמה?

וואי תכיר לי אותה בנאדם... פעם עברה במוחי המחשבה שבעצם אין דבר כזה כוסית חכמה לפחות לא בישראל... אולי כי אנחנו חיים במדינה שבה לבורות יש כוח חזק יותר מלחכמה, וכל הכוסיות טובעות בים הבורות ברגע שהן יוצאות מהבית (כי סה``ב עליהן מופעל הכי הרבה כוח). סתאם שילוב של פילוסופיה עם מכניקה ניוטונית. (זה בדיחה) חה חה חה... לילה טוב שיהיה לכם (בינתיים) פושע.

למעלה