נושא שנתי.....?

yuvalberger

New member
נושא שנתי.....?

לאחר שדיברתי עם הלל (היור"ית הנכבדה)השבוע היא העלתה את העניין של נושא שנתי והעניין שאנחנו צריכים להעלות רעיונות .... אז חשבתי להתחיל וכל מי שחושב שזה נוגע וחשוב שיוסיף דעתו..... אני חושב שהנושא שנץי של נוער תלם צריך לעסוק השנה ב"תנועת נוער תלם... מהי?" כי אני אישית לפחות מרגיש שאני עושה כל מיני דברים בתנועה שאני לא בטוח לגמרי למה אני עושה אותם. חוץ מהעובדה שהם מהנים ואני חושב שאם זה יהיה הנושא השנתי נוכל להבין יותר טוב מי אנחנו מה אנחנו לאן אנחנו ואולי כל מיני סימני שאלה די גדולים שצפו אצלי לפחות יעלמו ובמקומם יבואו תשובות אמיתיות. ועוד רעיון שעלה לי לראש זה "נוער תל"ם ויהדות" או "נוער תל"ם ויהדות רפורמית" כי אומנם במבט ראשוני זה נשמע טיפה אידיוטי ושטוח אבל אני חושב שאנחנו באמת צריכים לשבת ללמוד ולהבין מה באמת אנחנו בתוך הדת הגדולה הזאת שנקראת יהדות ומה אנחנו בתוך הזרם התנועה הגדולה והמדהימה הזו שנקראת התנועה הרפורמית.! וזהו! אוהב את כולם ממש הרבה ומתגעגע עוד יותר! שבת שלום! יובל תראו זה קרמבו

לגבי הרעיונות שהצעת

נוער תל"ם- מהי זה הנושא השנתי מלפני שנתיים (כשאני הייתי בכיתה י'), ואם כל הנכונות בעובדה שזה נושא ענק ושצריך אולי להתעמק בו יותר- חבל לדשדש באותו נושא בהפרש זמן כל כך קטן, על כן אני מציע שנתמקד יותר בנושאים ספיציפיים הנוגעים לנוער תל"ם. לגבי הנושאים- "נוער תל''ם ויהדות" ו"נוע תל''ם ויהדות רפורמית", אלה שני שנכנסים לכל נושא שלנו, הם לא עומדים בפני עצמם, כי הם המהות של התנועה שלנו, זה כמו שהצופים יבחרו נושא שנתי "צופים וצופיות"- ברצינות, לאן אתה רוצה להגיע עם נושא כזה, הרי כל נושא שנבחר יהיה באופן זה או אחר "נוער תל''ם ויהדות (רפורמית)". אני מציע שלושה נושאים שלדעתי יותר ממוקדים וחשוב לדון בהם- הראשון- נושא השבת- מהי שבת של נוער תל"ם, איך אנחנו מציינים אותה, מה מבדיל אותה לבין ימות אחרים ובכלל מה מבדיל אצלינו בין קודש לחול. השני- תפילה- לדון מחדש במשמעות ומבנה המעמד שכולנו גדלנו והתחנכנו לאורו, לבחון שוב את הסידור שלנו (ואולי לחדש תוך כדי כך את וועדת הסידור), להכיר את הגלגולים שעבר סידור התפילה כדי שנוכל באמת לייחד את הנושא הזה בנוער תל"ם. השלישי- ציונות ונוער תל"ם, מהי ציונות כיום, איך אנחנו מגדירים את עצמנו כתנועה ציונית וכו'. סתם דוג' לדילמה שיכולה לעלות בנושא הזה- איך אנחנו מתייחסים ליהודי התפוצות.

Tiki Torch

New member
עוד רעיון שמשום מה מתפספס אצלנו

יש נושא מאוד חשוב שמשום מה בכל שנותיי הארוכות בנוער תל"ם כמעט שלא נגעו בו-אלוהים או לפחות הקשר שלנו אליו. אני מציע ש'אלוהים והקשר של התנועה כלפיו' יהיה הנושא שנתי שלנו,זה נושא שאותי אישית מרתק במיוחד ואני לא ממש מבין איך עוד לא נגענו בו בצורה שהיא לא עקיפה לחלוטין כמו שהיא הייתה עד עכשיו.

Tiki Torch

New member
כשהפרקטיקה של זה היא לא ממומשת

או לפחות לא מספיק בעיני אז אני מאמין שצריך לפחות להעלות לפרק את הנושא שהעלתי כנושא שנתי השנתי

אבל האם יכולה להיות פרקטיקה לגבי

הנושא הזה? אתה לא יכול להגיד שזה לא טוב שאין פרקטיקה בנושא שאי אפשר להפוך אותו לפרקטי.

Tiki Torch

New member
הומ,מוזר שיש ספר אחד גדול על זה

קוראים לו התנ"ך משהו... לא בטוח אם שמעת.. למען האמת אני די בטוח שיש הרבה פרקטיקות לגבי אלוהים כשהוא בעצם ה-נושא שסביבו סובבת היהדות,אם אין פרקטיקה לגביו אז אין יהדות אפשר לומר.

אויש, נו באמת...

אתה יודע למה התכוונתי, אין פרקטיקה שנובעת רק מדיבור על אלוהים, אתה יכול להגיע לפרקטיקה עם נושא של מצוות, הלכה וכד'. אולי כדאי שתתמקד קצת לפני שאתה מציע נושא חסר פרקטיקה כמו "אלוהים" או בהרחבתו נושא כל כך ענק כמו "יהדות".

halleliesh

New member
../images/Emo15.gifנושא שנתי../images/Emo35.gif

יצא לי לדבר עם לא מעט חברי שכב"ג בזמן האחרון, ובכל פעם שאלתי אם הם יודעים מה זה נושא שנתי ואם יש להם אולי רעיונות לנושא החדש.... מכיוון שהשנה התבטלה לנו
המועצה החינוכית יש לנו שכבה שלמה שמעולם לא חוותה מועצה או מליאה, ולכן גם לא מופנם אצל כולנו עד הסוף מה זה בעצם "נושא שנתי"
נושא שנתי נבחר כל שנה ע"י השכבה הבוגרת. צוות מיוחד שמורכב במיוחד בשביל הנושא הזה (צנ"ש-צוות נושא שנתי) יושב ימים ולילות, לומד לעומק, לרוחב ולאורך את הנושא השנתי ומפרק אותו לתהליך חינוכי לשכב"ג. תהליך ששיאו יהיה
במועצה החינוכית בחנוכה. לכן, כשאנחנו חושבים על
רעיונות לנושא שנתי אנחנו צריכים לחשוב מעבר ל "זה מעניין אותי".... אנחנו צריכים לחשוב לאן העיסוק בנושא הזה יכול להוביל אותנו- מבחינת הנושאים שבהם הוא נוגע, מבחינת גיבוש הזהות התנועתית והאישית, וכמובן מבחינה פרקטית
החלטות המועצה שנוכל להחליט בעקבות העיסוק בנושא השנתי ומערכים ופרוייקטים שנוכל לבנות בעקבותיו.
נשמח לשמוע עוד ועוד הצעות, שאלות, הערות והכי כיף דיונים.... שבת שלום
הלל

halleliesh

New member
../images/Emo219.gifנושאים שנתיים קודמים

חברת שכב"ג חכמה הציעה לי לא מזמן לפרוש בפני השכב"ג (ובעיקר בפני שכבת י') את הנושאים שנבחרו בעבר. גם כדי שנוכל לקבל פרספקטיבה יותר רחבה (והיסטורית) על כל העניין, וגם כדי לקבל רעיונות. את הנושא הספציפי של כל מועצה לא הצלחתי למצוא, אבל הנה לפניכם הנושאים סביבם נבחרו כל החלטות המועצה בנוער תל"ם ובצופי תל"ם (בעקרון, כל החלטות המועצה מופיעות במלואן באתר שלנו). מקווה שזה יועיל...
אורח חיים קהילתי
ברכת המזון
היחס ללא-יהודי
הגשמה וקהילה מגשימה
חגים ומועדים
שבת
מעורבות פוליטית ושליחות
סמכויות ונהלים בתנועה
סמלים וטקסים
עם בחירה
שכבה בוגרת
שכבה צעירה