נושא שנתי

נושא שנתי

הבנתי שהנושא השנתי הינו בגין ובן גוריון.
האם אתן משלבות אותו עם גילאי 2-3? אם לא, מהו הנושא המוביל השנה אצלכן בגן?
אשמח לרעיונות מאחר והקבוצה שלי השנה היא בעיקר 2 -3 שנים.
תודה רבה ושנה נפלאה לכולכן

לא שמעתי על זה כלל

גם אני לא חושבת שארצה להעביר את משנתם של בגין ובן גוריון בגן. אצלי הם בני 3 ויותר חשוב לי שילמדו כישורי חיים כמו שצריך לפנות שיוכלו לצטט את בן גוריון וילכו ליישב את הנגב.

הנושא השנתי אצלי בגן... אין לי ספציפי, אני פועלת יותר במישור של תיאטרון השנה ויש לי פרוייקט עם משפחות. גם הגן הוא חדש ויעבור מבנה עוד כמה חודשים אז אנחנו בהסתגלות.

susitas

New member
בגין ובן גוריון

אצלנו אמרה המפקחת מפורשות שהנושא לא מותאם לגן ושלעת עתה חושבים על התאמות אפשריות. בקיצור, אנחנו פטורים.

נורא ואיום

לדעתי, הנושא לא מתאים בשום קרטריון לגיל הגן וגם לא לילדי כתה א' ב'.
מעבר לכך אני לא יכולה שלא לתהות על בחירת הנושא, כאשר ערכי היסוד של החברה שלנו נמצאים בהתדרדרות. כאשר יש כל כך הרבה מה ללמד ולכוון , כפי שנאמר כבר, כישורי חיים. ערכים ומוסר ועוד מילים שאיכשהו נעלמות מהשפה למעט בגנים ומעט יותר בבתי הספר.
לי יש תחושה איומה שלפיה מישהו מכוון לשנות את תפיסת העם ואת הזכרון הקולקטיבי באשר להקמת מדינת ישראל. ובתור התחלה, הם באים ואומרים: בואו נטשטש את האבחנה בין בגין לבן גוריון. נצא מנקודת שוויון מוחלטת. זה עיוות של ההסטרויה הקצרה שלנו כעם.
זה רע מאד בעיני ואני מקווה שמשהו יעצור את זה.
כמובן שאצלי בגן לא יהיה לכך מקום.

מסכימה בהחלט,רוחל'ה

הנושא תמוה בעיני וכרגע לא מתכוונת לפעול על פיו.
מעניין מה קורה בגני עירייה מבחינה זו-האם באמת מכריחים לפעול לפי הנושא השנתי כשהוא בעייתי כל כך.

alonagol

New member
מאוד מסכימה איתך

ומהיכרות עם תכניות הלימוד של העל יסודי - בהחלט זו המגמה - לשנות את ההיסטוריה.
הזוי

susitas

New member
ועוד

אנחנו בשטח תמיד יכולות לתת את הטון הנכון בעיננו, למשל לקראת יום העצמאות אני מדברת על האוכלוסיה הערבית (יש שירים של אילאיל שרון) ולקראת יום ירושלים אני מציגה אותה כעיר קדושה לשלוש דתות. ביום הזיכרון לבן גוריון אני משמיעה (לגילאי חובה) את השיר שכתבו עליו כספי וגרוניך, מתוך 'מאחורי הצלילים' ומציגה תמונות שלו, בינהן כמובן זו שהוא עומד על הראש בחוף ת"א.

noaaaa

New member
ממש מסקרן אותי מה בדיוק את אומרת על האוכ'

הערבית ביום העצמאות?

susitas

New member
אני בעיקר מלמדת שירים

למשל:

שרה, שרה, איפה את גרה? / אילאיל שרון

שרה, שרה, איפה את גרה?
אני גרה
בבית שלי
ברחוב התמר
בעיר תל אביב
במדינת ישראל

חליל, חליל
היכן אתה גר?
אני גר
בבית שלי
בכפר קאסם
במדינת ישראל

כינרת, כינרת
היכן את מתגוררת?
אני מתגוררת
בבית שלי
בקיבוץ עין גב
במדינת ישראל

מזמינאו, מזמינאו
היכן אתה גר?
אני גר
בבית שלי
ברחוב השחר
בעיר רעננה
במדינת ישראל

נטייל בארץ ישראל
אני עוצר, פוגש חבר
שלום לך, ומה שלומך?
דרישת שלום למשפחה!
ולביתי אני חוזר

סואד, סואד
איפה את גרה?
אני גרה
בבית שלי
בעיר סחנין
במדינת ישראל

אבנר, אבנר
היכן אתה מתגורר?
אני מתגורר
בבית שלי
במושב צופית
במדינת ישראל

סווטה, סווטה
היכן את מתגוררת?
אני מתגוררת
בבית שלי
ביישוב מיתר
במדינת ישראל

איתמר, איתמר
היכן אתה גר?
אני גר
בבית שלי
בכפר חב"ד
במדינת ישראל

נטייל...

לא אומרים כלום

או אומרים את האמת, שבמדינה שלנו חיים ערבים ישראלים ונוצרים ועוד הרבה דתות ושיש הרבה אנשים שרוצים שנחיה ביחד ושיהיה שלום.
אני ביום העצמאות מתרכזת בסמלים (דגל, המנון, אני עצמאי, צבעי הדגל) הרבה יותר מאשר בסיפור ההיסטורי.

זה מזכיר לי שפעם בעבודה המעשית, חברה שלי הייתה באיזשהו גן שגם היו בו כמה ילדים מוסלמים. הגננת או המורה לריתמוסיקה הכריזה בקול גדול שפעם רצינו מדינה אבל הערבים הרעים ניסו להרוג אותנו אבל אנחנו נצחנו אותם ונמשיך לנצח אותם. היא המשיכה את הנאום ברוח נוער הגבעות וכל זה בזה שהילדים המוסלמים מתכווצים בכיסאם.

הבהרה

הנושא: מורשת בגין ובן גוריון- נבחר עי' שר החינוך-עקב 100 שנה להולדת בגין, ו-40 שנה למותו של בן גוריון.
לכיתות הנמוכות והגנים מציעים במשרד- להתמקד במנהיגות: תכונות המנהיג, אחריות ותפקיד המנהיג, מיהו מנהיג חיובי או שלילי וכו'.
ואין הכרח לעסוק בנושא- אם הגננת לא מוצאת בו עניין! או סבורה שאינו מתאים לקבוצת ילדיה בגן!

האוהבות

New member
כאמא אחרי שתי אסיפות הורים בחטיבה

ובבית ספר יסודי, נאמר לנו שהנושא השנתי השנה הוא מנהיגות.
פעם ראשונה שאני שומעת על בגין ובן גוריון כנושא שנתי.
מצטרפת לדברים של הכותבות מעלי שלפני שמעבירים את מורשתם של השניים יש עוד הרררבה
מה ללמד את ילדי הגן ואת התלמידים בכיתות הנמוכות.
בכל מקרה לא מתכוונת לעסוק בנושא בגן.

שבלולי1

New member
ושוב שר החינוך שלנו מאוד מחובר לשטח ויודע

עד כמה הנושא מתאים לילדי הגן.... נותר לי רק לאחל לו שיהיה בריא..

אני לא מתכוונת לעסוק בנושא הזה אצלי בגן - בהחלט לא מתאים.

למעלה