נושא לפעם בשבוע

roniti9

New member
נושא לפעם בשבוע

אני גננת בגן שיש בו 2 כתות . כל השבוע אני נמצאת בגן שלי, עם הילדים שלי, ופעם בשבוע אני גננת מחליפה בכיתה השניה . הגילאים שם הם 4 - 3 , ויש לי בעיה . אני רוצה לעבוד איתם על איזשהו נושא, אך אני לא יכולה להתחיל נושאים קיימים ומרכזים כמו : חנוכה, סתיו, חורף וכו´ מכיוון שהגננת הקבועה עובדת איתם על נושאים אלו . הייתי רוצה לשמוע רעיונות לנושאים מסוימים שאני יכולה להתחיל לעבוד עם הילדים האלה, פעם בשבוע . כלומר, כל שבוע לעבוד איתם על אותו נושא, וכך הם יהיו מוכנים וידעו כי כאשר אני מגיעה לגן שלהם פעם בשבוע, יש נושא מסוים שאנחנו עובדים עליו . אשמח לתגובות מהירות, מכיוון שמחר אני צריכה להיות בכיתת גן הזו.

זה מזכיר לי את הסמינר.. ../images/Emo9.gif

שהיינו צריכים לבחור נושא להעביר בגן לפרוייקט סוף שנה.
סתם רעיונות:
התמצאות במרחב. [די דומה למה שעושה המורה לתנועה]
מושגים מתמטיים
אמנות - מושגים בסיסיים והכרת אמנים
טבע
ריקודי עם... [זה לא רעיון שלי]
בהצלחה

דובדבן 1

New member
לגננות משלימות יש תפקיד כזה-רעיונות

כגננת של יום אחד אפשר להתעמק: 1. זהירות בדרכים. 2.תקשורת בין אישית. לפי תכנית 3. מיומנויות לשון העברית-אוריינות-מתחברים לכל נושא. 4.תנועה-בהתאם לנושא הנלמד. 5. להביא חיות כמו המפעילות החיצוניות מהכל חי וכו´ 6. אני הכי אהבתי את סופרים ומשוררים.-גם נושא חשוב. גם מתחבר לכל נושא, גם זמין, ואמין. תתחברי לתחום שהכי מלהיב אותך. שאת עושה הכי בכיף בגן שלך, ותשביחי אותו ע"י ההתנסות של אותה הפעילות בשני הגנים.

קדן

New member
roniti שלום!

תחום שהילדים אוהבים לדעתי זה הספרים .אני מציעה לך לבחור בכל שבוע סיפור ולהכין לך פעילות בעיקבות הסיפור (ייצירה , תנועה או תאטרון בובות) בהצלחה!

אלהלה

New member
פעם בשבוע../images/Emo20.gif

בשנה שעברה הגננת המחליפה אצלי בגן היתה מלמדת ביום העבודה בגן ריקודי עם. נחמד מאוד והילדים מאוד אהבו. אפשרות נוספת היא לאמץ את פינת הספר ולמשל כל שבוע לספר סיפור חדש עם עבודת יצירה מתאימה... כל חודש להחליף את סופר החודש וכו´...

טלגל

New member
בתור חובבת טבע, הייתי לוקחת

נושא קרוב לטבע כציפורים, חרקים וכו´ ואזי אפשר גם לפגוש אותם בטיולים בחוץ. אבל שאלה? אתן גננות צמודות, הגננת שם מעבירה נושאים בדרך שלה ואת תעבירי נושא בדרך שלך, מקסימום הילדים ישמעו את אותו סיפור פעמיים אבל בשני אופנים שונים הם רק ירויחו......אני בעד שיתוף פעולה עם הגננת שם.

למעלה