בוודאי
הדבר הראשון שאנו ממליצים למי ששואל על טיפול או מטפל, הוא שישאל מסביבו ויקשיב להמלצות, ולא יחפש בדפי זהב או על לוחות מודעות. ברור שהעובדה שמישהו מכנה את עצמו "מטפל מקצועי", ואפילו אם יש לו איזושהי תעודה, לא אומרת כלום.
פשוט הפרופסור הזה מעורר בי כזה אנטגוניזם שלא משנה איזה משפט הוא אומר, אני לא אקשיב. וכמו שהאל אמר, לא כל אדם יכול להיות רופא, ובטח שלא כל אדם יכול להיות מטפל. בשביל להיות רופא חייבים להיות מסוגלים ללמוד המון. אבל מטפל צריך איכויות נוספות ופחות קלות להשגה.
אני אקח את מה שכתבת למקום אחר.
בשנת אלפיים סיימתי ארבע שנים של לימודים במחזור הלימודים הגדול ביותר במכללת מדיסין תל-אביב ז"ל. הרוב המוחלט של חברי לספסל הלימודים לא עסק מאז ברפואה משלימה. מדובר באלפי אנשים. זה מאוד העציב אותי, כי לכמה מהם היו כוונות טובות וכישרון. (אני לא מדברת על אלה שגילגלו ג'וינטים בשעור). המסקנה המתבקשת מבחינתי היתה שמאוד קשה להיות מטפל, כי אנחנו לומדים לטפל באנשים אבל כדי שזה יהיה מקצוע, צריכים לדעת לנהל קליניקה, לשווק את עצמנו ועוד, ולא כל מטפל בנוי לכך.
היום אני חושבת אחרת. אני קודם כל חושבת, שלא ייתכן שכזה מספר עצום של אנשים נועד לטפל, במיוחד לא בארץ כל כך קטנה.
אני חושבת שחשוב שאנשים יתחברו לצד הרוחני שלהם, יחפשו דרך נעימה יותר לחיות, פילוסופית חיים והדרכה. ולימודי רפואה משלימה הם ממש לא הדרך היחידה לעשות את זה.
לסיום, אצטט את מורתי הסינית האהובה: "כשמישהו נמצא במקום שבו הנשמה שלו רוצה להיות, הוא לא מרוויח כסף ולא צריך לרדוף אחרי הכסף. הכסף מגיע אליו".