נושא לדיון

rona rona4

New member
נושא לדיון

רציתי לדעת מה אתם חושבים על שימוש בענישה גופנית (להכות) על ילדים (בעד ונגד). ואם אפשר לנמק. תודה רבה

move it

New member
תגובה

שימוש שהענשה גופנית למטרות חינוך (כשהילד לא הקשיב) עבדה בימי קדם - עובדה. אי אפשר להשוות את ההתנהגות של הילדים של פעם לילדים של היום!

רחל5

New member
כלומר?

הילדים של היום הרבה יותר ממושמעים וקשובים, כך שאמצעי ההענשה הגופנית אינו רלוונטי עוד? או להפך - הם פרועים ובלתי ניתנים לריסון, אלא בהענשה גופנית כבדה?

Sun Hello

New member
תגובה

באופן כללי כדאי לך לחפש מידע על עונשים. הרבה מחקרים שנערכו בתחום הראו שלא רק עונשים פיזיים, אלא עונשים בכלל, הם דבר שלא מלמד אלא דבר שגורם לפחד ולעכבות בהתפתחות. זה משהו שגורם לילד התפתחות לקוייה ופחד. הלמידה כביכול מעונשים היא לא באמת למידה שגורמת לילד להיות קשוב למוסר או למה שנכון או לא נכון בעיניו, אלא הוא פשוט לא עושה את זה מכיוון שהוא מפחד מהעונש שאמור לנחות עליו אם הוא יעשה מעשה מסויים. ובליל ועם קשר,האם את באמת חושבת שזה נעים לך מצפונית להעניש ולכפות רצונות על ילדים בגלל שהם ילדים רצונות של מישהו מבוגר?

Sun Hello

New member
או לא רק פחד מפני הפעם הבאה

אלא עוד כל מיני דברים ותגובות שיכולות לבוא מילדים בעקבות ענישה

rona rona4

New member
הבהרה

עשיתי את הסקר לצורך עבודה. אני אישית מאמינה שבשום אופן אסור. רציתי להביא דעה של אנשים שונים בהיביטים שונים (בפרט שהנושא מאוד מעניין אותי) כנראה שהייתי צריכה להגיד את זה בהודעה הראשונה. תודה לכם

פלגיה

New member
אילו ההודעה היתה יותר מפורטת

התגובות אליה היו יותר רציניות.

לב אם

New member
נגד מוחלט

כמובן זה גם בניגוד לחוק היום, אבל מעבר לכך מכות אינן מחנכות אלא מאלפות. אני מאמינה שהאקט הפיזי צריך להכנס במקרים של סכנת חיים, ביום יום צריך לזכור שהמטרה שלנו היא לגדל אדם עצמאי עם יכולת חשיבה ובחירה אישית, והדרך היא בהבנה

ימימה

New member
בפורום "חינוך לגיל הרך"

היו על כך הרבה דיונים בזמנו, תנסי לעשות שם חיפוש.

למעלה