נושא לדיון ....

boldjos

New member
נושא לדיון ....

האם לדעתכם עצם זה שאנחנו רוכבים על דו גלגלי הופכת אותנו לנהדים טובים יותר על ארבע גלגלי? או אולי הנהיגה בארבע גלגלי גורמת לנו להשתולל יותר עקב הרגשת הביטחון והופכת אותנו לפזיזים מהירים ומסוכנים?

Big Max

New member
הממממ.....

אתה מדבר על שני דברים, שאמנם קשורים אחד לשני, אבל שונים. נהגי רכב דו"ג, מעצם הפגיעות של רכבם נדרשים להיות נהגים טובים יותר מנהגי מכוניות, עם ראיית כביש טובה יותר, יכולת תפעול כלי-רכב טוב יותר ועם אינסטינקטים טובים יותר, המשתפרים ככל שנמצאים יותר זמן על הכביש, יען כי לנו אין יותר מדי מקום לטעויות. יחד עם זאת, הספורטיביות והזריזות המאפיינת את מרבית כלי הרכב הדו"ג (עד וכולל הונדה גולדוינג) גורמת להם לנסות את גבולות היכולת האישית שלהם יותר מאשר נהג מכונית ממוצע (בין אם ישראלי ובין אם לא), מה שהופכם, בסופו של דבר, לנהגים פגיעים יותר. לכן, אם תעשה ניסוי נהיגה תיאורתי הבוחן את יכולת הנהיגה של נהג דו"ג ונהג מכונית בתנאים זהים, נהג הדו"ג יקבל תוצאה גבוהה יותר (לדעתי). אבל, אם תעשה ניסוי נהיגה תיאורתי הבוחן את יכולת הנהיגה של נהג דו"ג ונהג מכונית, כאשר כל אחד מהם נוהג על כלי הרכב שלו, נהג המכונית יהיה זה שיקבל תוצאה גבוהה יותר (שוב, לדעתי). Big Max

להלן תשובת נושא הדגל

בתור מי שרוכב ונוהג (כשלבת שלי נגמר הדלק היא מרשה לי למלא לה סולר באוטו שלי) ברצוני לתרום שתי נקודות - מצד אחד כשאני נוהג במכונית אני רואה הרבה יותר מהלכים קדימה מאשר נהג ממוצע. מצד שני אני מתוסכל מחוסר היכולת שלי לעבור בין המכוניות אם זה בכביש ובמיוחד בפקק. זה ממש ממש מדכא לעמוד בפקק ולראות את אחי עוקפים אותי מימין ומשמאל.

boldjos

New member
או זאת בדיוק הסיבה שבגללה העלתי

את הנושא הזה לדיון. כשאני "מורכב" ברכב של חברה שלי לדוגמא היא מקבלת לפעמים דיווחים כגון תיזהרי הוא הולך לבלום תזהרי הוא ישבור ימינה בפתאומיות... חברתי חושבת שאני מדיון רואה נסתרות וחוזה עתיד... כשבעצם כל מה שאני עושה זה קורא את הכביש אינסטינקט שבא כאשר החיים שלך בסכנה כרוכב דו"ג אני מסתכל תמיד על הרכב שלפני על הרכב שלפניו על הכביש שלפניו וככה מוכן יותר לכל מצב מצמצם סיכונים... נוריד את הסיכונים הנוספים שאנו לוקחים בתור רוכבי אופנועים שמטרתם כיף ואנדרנלין נטו... (כשאני מאמין שאנחנו מודעים לסיכון) ותקבלו נהגים הרבה יותר טובים עם חושים חדים יותר וידע נרחב בקריאת הנתונים ופירושם מהתנועה הסובבת אותם.

GPZiv

New member
אני לא בטוח

שזה מגיע עצם היותנו רוכבים. האינסטינקט הזה התחיל אצלי עוד לפני שעברתי לדו"ג וכמו כן קריאת הכביש, רואה הנסתרות וחוזה העתיד. אולי בגלל זה היה לי די קל להשתלב בכביש כשעברתי לדו"ג אבל מה שבטוח, לא תמיד זה מגיע בגלל הרכיבה על דו"ג.

Miss Mor

New member
אומנם...

לא הרכיבה עצמה על האופנוע גורמת לזה אבל היא בהחלט מחדדת את זה! וכמו בכל דבר בחיים יש דברים שאתה טוב בהם ויש כאלה שלא...גם בנהיגה זה כך. הרכיבה על האופנוע גורמת לרוכב, בגלל הנסיבות, ללמוד לקרוא את הכביש בכמה רמות מעל הנהג הממוצע. ואין לנו הרבה ברירות, אנחנו חייבים לראות קדימה. וכמו שאמרו פה - זאת מלחמה! וגם כשאני על רכב, תמיד אומרים לי שרואים שאני אופנוענית יש לי יותר בטחון על הכביש, אתה צופה את הבאות ואתה מגיב בזמן וזה רק בגלל הנסיון על הדו"ג שתורם לכך רבות

GPZiv

New member
אז הנה עוד סיבה לעבור לדו"ג

אפשר להוסיף זאת לרשימת יתרונות הדו"ג שעושים לרפורמה בביטוח.

סקניה

New member
קטוננו.....

למה אתה שואל אותנו?? הבט על הגדולים באמת... מייקל שומכר-דוקאטי מונסטר600. קולין מקריי-הונדה CBR900. רוכב אופנוע,מעצם הגדרתו,חייב כלים להישרדות שאינם חיוניים לנהג מכונית. מדובר על רוכב\נהג ממוצע. בין הכלים תמצא:קריאת הכביש(מי נמצא לפני,מאחורי או מצדדי),צפי לצעד או שניים קדימה(יחתוך או לא יחתוך אותי),שקולים בבחירת קו נסיעה והתאמת מהירות לתנאי הדרך(רק שלא ייגמר לי הסיבוב לפני שייגמר לי הסליידר),רגישות ללובשי המדים(זו "עין כחולה" אצלי במראה?),אדיבות(מה,הפיאט עושה איתי רייסים?אני נותן גז ונעלם),וכד´. כלים שכאלה נפוצים הרבה יותר אצל אופנוענים בגלל תנאים אובייקטיבים: שדה ראייה טוב הרבה יותר,הם חשופים לרוח ולאספלט הרבה יותר,הם חייבים להיות מרוכזים בנסיעה...הרבה יותר,וכד´. כלים שכאלה נפוצים הרבה פחות אצל נהגי אוטובוסים ומשאיות: מקסימום תהיה תאונה-סביר להניח שהוא לא ייפגע.
הסקניה שכמעט מקבל התקף-כל פעם שהוא נכנס לקופסיתא....

Cody

New member
כן אבל....

בנהיגה לא מדובר רק על ראיית כביש והתנהגות בו, מדובר גם על ניסיון תכלס על הכלי עצמו, ורכב אופנוע שמבלה 90 אחוז מהזמן על הכביש על אופנוע,ורק לעיתים מזדמנות נוהג על מכונית יש לו פחות ניסיון בנהיגה על מכונית מאשר נהג מכונית שנוסע יום יום, ככה שזה מתאזן,ראיית כביש וניסיון.....

קודי.....

לא מדובר על נהיגת מסלול.... אלא על אינסטינקטים בסיסיים, ראיית כביש, ניתוחים מהירים של מצבים על הכביש.... ויכולת החלטה, ותמרון מהירים... אין כאן מדובר על בלימה מאוחרת, זריקות זנב, היגוי מדוייק.... מבחינת נהגים ברכבים בכביש הציבורי.... כן, לדעתי הרוכבים נוהגים טוב יותר...
השדון

boldjos

New member
אתה צודק מאד בקשר לרכבים גדולים

התאוריה שלי אומרת שככל שהרכב שלך גדול יותר ו"ממוגן" יותר ככה אתה "זורק" על אמצעי הזהירות. ולכן נהגי משאיות ואוטובוסים (לא אתה מיצו) פחות אחראים על הכביש ורצוי להתרחק מהם כמו מכתם שמן על הכביש לפני פנייה ביום בהיר. וזה נכון גם לגבי... על האופנוע אני חד מרוכז מדוייק... על המגנום אני רדום יותר שקוע במחשבות ופחות דרוך.. שאנן משהו. על הקליאו אני משהו באמצע... רמת הריכוז שלנו ורמת הזהירות על הכביש הינה ביחס שווה לגודל הכלי ... משוואה מעניינת לא?

Miss Mor

New member
יש בזה משהו

בגלל זה תמיד חוזרים מנסיעה על אופנוע תפוסים ועייפים כי מוצאים הרבה אנרגיה וזה מאמץ גדול כל הגוף דרוך, אתה חייב להיות מרוכז וכל הגוף פעיל (לא כמו ישיבה ברכב) באופנוע - שניה אחת של חוסר ריכוז... והלך עלייך ולכן - סעו בזהירות!!!

ranfin

New member
תלוי מאוד ברוכב\נהג

אני שיש בעברי דו"ג מרגיש שרכיבה על דו"ג שיפרה את האינסטינקטים שלי. בדו"ג מעצם הסיכון לפגיעה ע"י גורמים שלא כלכך תלויים בי העלתה את רמת הריכוז שלי ואת האינסטינקטים. אבל זה אישי כל אחד וההתנהגות שלו. הרבה דרכי נהיגה עברו מהרכב לדו"ג והחשוב ביותר הוא לפני צומת להסתכל לנהג השני בעניים, אם הוא רואה אותי או לא (בדו"ג זה הרבה יותר חשוב). לא היתי אומר ששליח על טוסטוס או כל דו"ג אחר יהיה נהג יותר טוב על 4, נהפוכו הם גם על 2 וגם על 4 נוהגים כמו קמיקזות. כמו שיש רוכבים עם עודף בטחון כך גם יש נהגים עם עודף בטחון ושניהם מסוכנים ומסכנים באותה צורה את הסובבים אותם. עוד דבר ששיפר את הנהיגה שלי זה ההעסקות שלי בספורט מוטורי ובמקרה שלי קארטינג. אחרי שמתאמנים הרבה על קארט (ולא משנה 2 פעימות 4 פעימות) השליטה ברכב עלתה פלאים. וכמובן לעשות איזה שהוא קורס לנהיגה מתקדמת או מסלול החלקה, הדרך הטובה ביותר לראות איך נתנהג במצב חרום.

ערן-S

New member
דו נגד ארבע...

לדעתי (נסיון קצר על דו-גלגלי,לא קטנוע) מעצם הרכיבה על האופנוע הישיבה החשיפה הגדולה לכביש וכן גם המהירות החושים יותר מחודדים והנטיה לקרוא את מהלכים מראש יותר מחודדת. כהכללה אני חושב שאם ניקח את רוכב האופנוע הממוצע (לא כולל שליחים) והנהג הממוצע רוכב האופנוע יהיה הנהג היותר טוב ואכן כאשר הוא ינהג על ארבע גלגלים אותם תכונות ישארו איתו

מעצם זה שאנחנו רוכבי דו"ג

אנחנו הרבה יותר מחפשים מי יכנס בנו. ואנחנו גם הרבה פחות מסוכנים לרוכבי דו"גים אחרים. כמה פעמים כבר עמדתם בפקק עם רכב (כמה הייתם משלמים בביל לא לעמוד עכשיו בפקק?) וראיתם אופנוע שמנסה לעבור ולקחתם קדימה/ ימינה/ שמאלה וכו´ כדי לתת לו יותר מקום לעבור? בכל אופן אנחנו פשוט יותר "קשובים" לתנאי הכביש... הנמרחת מעריצה את יכולות הנהיגה של חברי הפורום..

JonnyBoy

New member
אם בנהיגת שליחים עסקינן...

יתרונות: קריאת כביש מעולה- בחירת נתיב בפקק, צפיית התנהגות רכבים... תפעול כלי ברמה גבוהה- שליח בד"כ מוציא מהעגלה שלו או המקסימום אינסטינקטים של
- הכרחי כשאתה הכי פופולארי בכביש כסף טוב ורכב מהעבודה (לא בכל המקרים) חסרונות: זלזול בחוקי תנועה (אין כניסה, נסיעה על מדרכות, XXXXXX, XXXXXXXXXX (הנאשם שמר על זכות השתיקה)) מה לעשות, מסוכן (הרי גם
נדרסים...
נהגתי לא מזמן ממרכז ת"א לב"ש אחרי הרבה מאוד זמן שלא ההיתי באוטו (אפילו כנוסע). ההרגשה הראשונית היתה תחושת קלסטרופוביה קלה (חגורה, גג). עד היציאה מת"א הפריע הרוחב העצום של הדבר הזה ובפקקים זה הלך משהו כזה: XT, DR, DUKE, ER, מה אני עושה פה ?!?! אבל בסופו של דבר (אחרי צ. בית קמה) כשהכביש נפתח והתפתל, האוטו למד כמה דברים שהוא לא האמין על עצמו
(רכב מהעבודה של חבר שלי, אני מ´כפת לי אני...)

המטיייל

New member
לא ,אבל...

לא בהכרח אבל אצלי יש בעיה אחרת: נשברת לי כל הזמן משענת היד באוטו מהבעיטות. אתה מבין, אני רגיל שכאשר כמעט הורגים אותי להוריד מראה. ההרגל נשאר ואז כשזה קורה באוטו....

למעלה