נושא לדיון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

נושא לדיון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

יש לכם בעיות ברכיבה? אתם רוכבים טוב ומתקדמים ובא לכם לעזור? כתבו כאן ה-כ-ל שאלות בעיות סוס שלא מבצע את התגיל נכון(או שאתם לא מבקשים ממנו נכון) ראיתם שאלה שאתם יודעים לענות עליה .....וכו´....

שאלה

יש לנו סוסה מה זה מפגרת בחווה שרצה כל הזמן מהר לא משנה מה אנחנו עושים ניסינו הכל אם למישהו יש עצה שיגיד!!

אמממ גומי?

טוב את האמת אני רוכבת המון על קיפי ויש לו צעדי ענק אז אנחנו בדרך כלל שמים לו גומי בשיעורים....
ויש לי שאלה- קיפי הזה... משום מה תמיד בועט לאחור כשאני מדרבנת אותו, המדריכה שלי אומרת לי להמשיך ולא לשים לב לשטויות שלו (ושלא תבינו לא נכון אני מתה על הקפיצות+בעיטות של קיפ!) אבל יש איתי עוד בנות בקבוצה והם ליפעמים מתקרבות עלי מאוד מאוד, ככה שעם אני רוצה לעבור לקאנטר או אפילו רק לטרוט הוא בועט ואני מפחדת שהסוסים האחרים יקבלו בעיטות... מה לעשות...?

ננסה לעזור

לסוס שרץ צריך לעצור בעזרת איתותים חלשים בפה והשענות אחורה משיכה חזקה לא עוזרת ואפילו מגבירה,רצוי לשים גומיה ולבדוק החלפת מתג. סוס בועט זה לרוב הרגל מגונה של רגישות בגב ובמקום הבעיטה לראות אם זה קורה באזור מסוים שהרגל נותנת בו בעיטה ואם כן עדיף להתיעץ עם וטרינר. יכול להיות שהסוס סתם מעוצבן על הסוסים שמאחוריו הוא שפשוט יש לו אופי חרא.. אין כל כך מה לעשות עם האופי ועם הסוסים פשוט לקחת מרחק. ועכשיו לי יש שאלה: לסוס יש נטיה ימינה עם הראש וזה ממש מפריע בדרסז´ מה לעשות כאשר אני רוצה שהלחץ במושכות יהיה שווה?

Bla©k ¢At

New member
אני לא יודעת אם זה הסבר ../images/Emo15.gif

מדוייק- גומי- בדרך כלל שמים לסוס גומי, להוררדת הראש. הגומי עובר מארוי האוזניים של הסוס, דרך הטבעות(של המתג) ולבסוף לרצועת הבטן. לגומי יש את אותה עבודה כמו של הטידאון, אבל הגומי קצת יותר חזק. באלט

פששש... יפהֱ הסבר נחמד!

הסבר נחמד מאוד... זה גם מקצר את הצעד של הסוס עם אני לא טועה...
אני שונאת גומי!!!!! הכי כיף שהסוס רץ... ממהר.... באקינג!!!!!!

הגומי עוזר מאוד מאוד לסוס

לעשות באקינגים, כי באקינגים זה בעיטות עם האחוריות והגומי שם את המשקל על הקדמיות ולסוס יותר קל להרים את האחרויות. אבל לפי דעתי הגומי מרמה כי הסוס לא עבד מרגל אל יד כמו שהוא צריך והרוכב לא לומד! ויש עוד סוג של גומיה: פשוט גומיה מהחגורת בטן למתג(מחובר למתג על ידי חבל מיוחד)

מממם לא כל כך

גרמניות זה מין מושכות, רוכבים עם זה כמו עם מושכות רגילות פשוט התפקיד של זה זה להוריד לסוס את הראש. הגרמניות מחוברות מהצוואר לתוך הטבעות של המתג אל החגורת בטן ואם מקצרים זה מכריח את הסוס להיות מכונס, עבודה עם גרמניות היא הרבה יותר קלה וטובה ללימוד סוסים צעירים להתכנס ולפתח שרירי צוואר. מרטינגל זה רצועת עור שהולכת בחגורת בטן על הנוזבנד או אל המושכות עם רצועת עור נוספת שמחברת אל הצוואר, למרטינגל יש שתי צורות: מרטניגל נייח ונייד. הנייח הוא כמו גומיה מחובר לנוזבנד ולצוואר. הנייד הוא יותר מסובך, הוא גם מחובר לחגורת בטן ולצוואר אבל הוא גם מתחבר למושכות, מטרתו היא למנוע מהסוס להרים את הראש גבוה מדי. אני מצרפת תמונה של דיזל עובד עם גרמניות

taos

New member
זה לא 4 מושכות בכלל

האדום זה הגרמניות זה מוריד לסוס את הראש למטה המושכות נמצאות כדי להזיז את הסוס ולתת פקודות אפשר להגיד שהגרמניות רק יושבות ולא עושות כלום חוץ מלמשוך את הראש למטה זה הכל זה לא 4 זה 2 משכות ועוד 2 גרמניות אחת לכל צד שיהיה איזון

פרסה

New member
לזה באמת אפשר לקרוא עינוי

הסוס צריל להייות שעה שלמה אם ראש למטה תנסו אתם

זה ממש לא עינוי

הסוס מוריד את הראש למטה ובכך הוא מכניס את הרגליים האחוריות שלו מתחת לגוף וזה גורם לגב שלו להיות קמור כזה וזה הרבה יותר נוח לסוס אולןי בהתחלה זה קצת לא נעים לסוס אבל ברגע שעובדים איתו הרבה על זה אתה תראה שהסוס מוריד את הראש בלי שמבקשים ממנו!!!!

נכון יאיר צודק,

זה הרבה יותר נוח לסוס ולרוכב אבל יותר קשה להגיע למצב כזה אבל זו עבודה נכונה עם הסוס

נוח לסוס?

לא ממש. סוסים מטבעם לא מכניסים את המשקל מתחת לחלק האחורי, להפך - רוב הסוסים בקאנטר כבדים יותר ונשענים על החלק הקידמי שלהם. זה גם תלוי במבנה הסוס, ובמסה שלו מלפנים ומאחור - אבל אצל רוב הסוסים, מרכז הכובד הוא לא באמצע, אלא קצת יותר מקדימה. גוף של סוסי קווטר מאפשר עבודה חזקה על החלק האחורי, לעומת סוסים ערביים למשל שהמגבלות הפיסיות שלהם פשוט לא יאפשרו להם לבצע כינוס/איסוף ברמה שכזו, אלא רק כיפוף. הכוונה באיסוף היא להביא את הסוס להעביר את רוב המשקל שלו לחלק האחורי, לעבוד "מתחת לרוכב" או בפשטות - הנעה אחורית. הרבה יותר חזק מהנעה קידמית, אבל גם יותר קשה לסוס. בשביל לקבל את זה, הסוס צריך להעביר את מרכז הכובד (נקודת איזון) שלו אחורה, וזה מתאפשר רק כאשר הוא מוריד את הראש (כיפוף). המושכות הגרמניות עוזרות בזה, מכופפות את הסוס והרוכב צריך לאסוף אותו לתוך היד עם הרגליים. סוס אסוף מתאמץ הרבה יותר, וזה נכון גם לגבי הבאקינג - להפך, יותר קשה לסוס לעשות באקינג כשהראש שלו נמוך, מהסיבה הפשוטה שהוא צריך להפעיל הרבה יותר כוח כדי לזרוק את הרגליים האחוריות למעלה, ובכלל - סוס שהמוח שלו למטה, לא מועד לבאקינג. עבודה כדי להגיע למצב של איסוף וכו´, זה פשוט אימון. סוס אסוף יהיה קל מקדימה ומכווץ מאחורה - בקאנטר, כאילו הוא מטפס במדרגות. זה דורש הפעלה של שרירים מסוימים בישבן, ולכן האימון צריך להיות הדרגתי. לא מומלץ לסוסות בהריון. שאלות?

למעלה