נושא לדיון

נושא לדיון

מה המהות של האדם בעולם?למה בכלל נברא העולם הרי עד שהעולם נברא היו רק מלאכים לא היו חטאים...... למה? בשבת היה לנו דיון מישפחתי על זה וממש נהנתי....מעניין מה אתם חושבים

את חרדית? בטוח? יש לכם בחורי ישיבה בבית?

בזה עוסק ספר מסילת ישרים. וכל בחור ישיבה קלאסי יודע את התשובה

המהות הוא

לעשות את רצון הבורא..נכון שיש חטאים בדרך אבל השאיפה צריכה להיות טהורה.

בועz

New member
לא במדויק

הרי אלוקים הוא כל יכול, אז למה הוא צריך שנקבל את הציווים?‏ הוא צריך אותנו?‏ התשובה - אלוקים רוצה לתת טוב, הרי צריך שיהיה מבלי ההטבה, אך אי אפשר שיהיה הטבה על חינם אז הוא מביא לנו טוב על בסיס מה שאנו נעשה

קליט

New member
הקב"ה הוא טוב

ודרך הטוב להיטיב, ויש לנשמה תכונה שהיא לא תרגיש טוב מזה אם יתנו לה טובה בחינם, אי לכך הקב"ה יצר מצב שנקבל שכר כפי המאמץ שלנו בעולם הזה .

שםאנילא

New member
יש איזה כלל ביהדות שאומר...לא להתעסק בלפני

ובאחרי... גמרתם חומש? משנה? הלכות? הבריאה זה מצב נתון וההתעסקות בו לא תשנה מצב קיים ועכשווי... הבנת? זה רק מביא לכפירה...

התשובה:

לשאול למה השם בכלל ברא את העולם, אין זו שאלה כלל וכלל (וכדברי ר' ירוחם ממיר, שזו שאלה שטותית) כמו שלא תשאלי למה השם ברא את הידיים למעלה ואת הרגלים למטה ולא להפך, כמו שלא תשאלי למה הנגר עושה את השולחן עם רגלים למטה ופלטה למעלה ולא להפך... ומעוד סיבה פשוטה, שלא שייך לשאול על הבורא מה הייתה הכוונה לפני הבריאה, כי בשביל זה את צריכה להיות בורא ולא נברא. מקסימום אפשר לשאול, מה תכלית הבריאה, ומה תכלית ומטרת האדם. ועל כך יש מקרא מפורש: "כל הנברא לכבודי בראתיו, יצרתיו אף עשיתיו" (ישעיה מ"ג) במילים שלנו, מטרת הבריאה היא "כבוד שמיים" איך עושים כבוד שמיים? ע"י שעושים את רצון הבורא, ומהו רצון הבורא? לזה יש תרי"ג מצוות... זה ממש תמצית, תמצית העניין.

ממש ממש אבל ממש לא מתחברת למב שכתבת

אגב אני יודעת את התשובה עניין אותי רק כמה מאנשי הפורום באמת עמקנים כמו שהם מציגים את עצמם. ולתשובתך.כבוד שמיים היה גם לפני בריאת האדם .....היו מלאכים.... למה היה צריך לברוא את האדם?

את

לא אמורה להתחבר לתשובה.. את אמורה לקבל את האמת... רק שהנקודה פה היא , שלא באת לשמוע.. אלא לומר.. לסקר... אני תמכתי את דברי על מקורות וסברות הגיוניות.. את לא ענית לי בשום הוכחה או היגיון.. לגבי שאלתך, למלאכים אין בחירה בשונה מהאדם! כבוד שמיים מתקיים בכך שהשם הוא מלך, והכבוד הכי גדול למלך, שעושים את רצונו, ובכך שאנחנו מקיימים מצוות שזה בעצם רצון השם, אין לך כבוד גדול מכך, בשונה מהמלאכים שאין להם בחירה.. ושוב... לא שייך לשאול על דברים לפני הבריאה.. כמו שלא תשאלי למה השולחן הוא עם רגלים למטה ולא למעלה.. את יכולה לשאול על דברים לאחר שנבראו.. או מה התכלית של בריאתם..

כל החכמה היא שיש לך את.....

זכות הבחירה ואז לעשות מצוות! לכן הקב"ה הוריד אותנו לעולם! בדיוק ע"ז אמרו חז"ל גדול המצווה ועושה!

שםאנילא

New member
יש לך טעות מאוד מאוד ענקית...כשהקב"ה ברא

את העולם לא היה בחירה...אלא רק כשאדם חטא...ולכן כתוב "וּמֵעֵץ, הַדַּעַת טוֹב וָרָע--לֹא תֹאכַל"... עד שדפקתם אותנו עם התפוח... לאחר מכן באה מיתה ואפשרות הבחירה העולם נברא להיטיב.... ושוב, לא לנו להתעסק בזה....

תוספת..

עבודת המידות לפי הרמח``ל. חוץ מזה זה לקדש שם שמיים ויש עוד עניין של לחם בושה שה` רוצה להיטיב עימנו לחלק מחסדו ולכן ברא אותנו שנעשה מצוות ונקבל גמול טוב בלי בושה וכלימה

למעלה