נושא לדיון - מזווה....

מצב
הנושא נעול.

fireman

New member
נושא לדיון - מזווה....

נושא לדיון - מזווה....
אותו מטבחון חנוק וקטן שבו חלקנו נוהגים לענות את עצמנו בבישולים. מתי הפך המטבח בבית לפריט מוזיאוני? לדבר שהוא "לראותו בלבד"? אותי בכל אופן מוציא מדעתי שאנשים מתכננים בית עם מטבח ועם "בוטקה" צמוד אליו שבתוכו הם מענים את עצמם בבישולים ובשאר עבודות המטבח.... אני לא מבין את ההגיון להשקיע 50 אלף ש"ח במטבח (ואפילו יותר) לצייד אותו במיטב הפרזולים, מיטב משטחי העבודה, הכיריים הטובים ביותר, תנורים HI-END ובסופו של דבר לבשל באיזה בוטקה, ספק מטבחון של מטר וחצי על מטר וחצי כשיד אחת בתוך הכירים והמרפק של היד השניה נותן מכות לתנור בכל סיבוב? אני בכל אופן מאוד נגד....מה דעתכם בעניין?
 

גולי מ

New member
פיירמן, יש לי שאלה

נושא לדיון - מזווה....
אותו מטבחון חנוק וקטן שבו חלקנו נוהגים לענות את עצמנו בבישולים. מתי הפך המטבח בבית לפריט מוזיאוני? לדבר שהוא "לראותו בלבד"? אותי בכל אופן מוציא מדעתי שאנשים מתכננים בית עם מטבח ועם "בוטקה" צמוד אליו שבתוכו הם מענים את עצמם בבישולים ובשאר עבודות המטבח.... אני לא מבין את ההגיון להשקיע 50 אלף ש"ח במטבח (ואפילו יותר) לצייד אותו במיטב הפרזולים, מיטב משטחי העבודה, הכיריים הטובים ביותר, תנורים HI-END ובסופו של דבר לבשל באיזה בוטקה, ספק מטבחון של מטר וחצי על מטר וחצי כשיד אחת בתוך הכירים והמרפק של היד השניה נותן מכות לתנור בכל סיבוב? אני בכל אופן מאוד נגד....מה דעתכם בעניין?
פיירמן, יש לי שאלה
האם יצא לך פעם לנקות מטבח שעשוי כולו, המממ למשל, מתכת ניקל (הכוונה למראה מתכתי מראתי, שכל כתם רואים עליו)? אני מנחשת שלא. ולמה, למה, למה, אני נועלת נעלי עקב 10 ס"מ. נח זה לא. כי עם כל חוסר הנוחות, הן גורמות לי להרגיש יותר טוב. לגישתי, עלינו, כנשות מקצוע, להפנות את תשומת לב הקליינט כי הבקשה שלו איננה פונקציונאלית, אבל את המחיר רק הוא יכולה להחליט שהוא כן או לא משלם.
 

fireman

New member
ציפיתי לעורר כאן דיון

פיירמן, יש לי שאלה
האם יצא לך פעם לנקות מטבח שעשוי כולו, המממ למשל, מתכת ניקל (הכוונה למראה מתכתי מראתי, שכל כתם רואים עליו)? אני מנחשת שלא. ולמה, למה, למה, אני נועלת נעלי עקב 10 ס"מ. נח זה לא. כי עם כל חוסר הנוחות, הן גורמות לי להרגיש יותר טוב. לגישתי, עלינו, כנשות מקצוע, להפנות את תשומת לב הקליינט כי הבקשה שלו איננה פונקציונאלית, אבל את המחיר רק הוא יכולה להחליט שהוא כן או לא משלם.
ציפיתי לעורר כאן דיון
ולא לחטוף חקירת ניקיון..... חבל מאוד שהפורום לא מתגלגל כמו שהוא צריך להתגלגל.... קיוותי לשמוע דעות של אדריכלים כאדריכלים לעניין תוך כדי שמתעלמים לרגע מהלקוח.... מה אתם חושבים ולמה?
 
קח מספר תשובות :

נושא לדיון - מזווה....
אותו מטבחון חנוק וקטן שבו חלקנו נוהגים לענות את עצמנו בבישולים. מתי הפך המטבח בבית לפריט מוזיאוני? לדבר שהוא "לראותו בלבד"? אותי בכל אופן מוציא מדעתי שאנשים מתכננים בית עם מטבח ועם "בוטקה" צמוד אליו שבתוכו הם מענים את עצמם בבישולים ובשאר עבודות המטבח.... אני לא מבין את ההגיון להשקיע 50 אלף ש"ח במטבח (ואפילו יותר) לצייד אותו במיטב הפרזולים, מיטב משטחי העבודה, הכיריים הטובים ביותר, תנורים HI-END ובסופו של דבר לבשל באיזה בוטקה, ספק מטבחון של מטר וחצי על מטר וחצי כשיד אחת בתוך הכירים והמרפק של היד השניה נותן מכות לתנור בכל סיבוב? אני בכל אופן מאוד נגד....מה דעתכם בעניין?
קח מספר תשובות :
דבר ראשון לא ניתן להפריד בין תחום התמחותו של אדם לבין היותו בן אדם, גבר או אשה. המטבחים של היום ממוקמים בדרך כלל צמוד לסלון בחלל פתוח אם לא יושבים ממש על הקיר הרביעי של המלבן המגדיר את הסלון. המטבח הפך לתצוגת הבית כמו מערכת הישיבה, המזנון וטלויזית הפלזמה, ובעלי הבית הישראליים רוצים להביט על חלל הסלון ולראותו מסוגנן, מאורגן ומסודר. המטבח ורצפתו הם היחידה המלוכלכת והמבולגנת ביותר בבית, משום שהיא מספקת צורך יום-יומי לכל בני המשפחה, והניסיונות לשמרו נקי דורשים התמודדות רציפה. אלא התשובות הברורות והרגילות, וביניהן גם תשובתה של גולי - אנו מוכנים להתאמץ ולוותר על הנוחות והפרקטיקה בכדי לספק מאווים שונים (אשר אין בינם לעבודת המטבח דבר) - יופי, יוקרה, מעמד, "הדשא של השכן" וכו.. רוב הדירות בקושי מכילות מטבח יחיד שלא לדבר על מטבחים כפולים. והערת אגב, אם תבדוק את תפקוד מטבחך הפרטי, תגלה שלמעשה אתה ומשפחתך אוכלים באותן 4-5 צלחות, משתמשים באותו סכו"ם, מבשלים באותם שני סירים ומחבתות, ועובדים על משטח העבודה בין הכיריים לכיור בשטח של 50 ס"מ.
 

fireman

New member
אם אצלי בבית היו עובדים

קח מספר תשובות :
דבר ראשון לא ניתן להפריד בין תחום התמחותו של אדם לבין היותו בן אדם, גבר או אשה. המטבחים של היום ממוקמים בדרך כלל צמוד לסלון בחלל פתוח אם לא יושבים ממש על הקיר הרביעי של המלבן המגדיר את הסלון. המטבח הפך לתצוגת הבית כמו מערכת הישיבה, המזנון וטלויזית הפלזמה, ובעלי הבית הישראליים רוצים להביט על חלל הסלון ולראותו מסוגנן, מאורגן ומסודר. המטבח ורצפתו הם היחידה המלוכלכת והמבולגנת ביותר בבית, משום שהיא מספקת צורך יום-יומי לכל בני המשפחה, והניסיונות לשמרו נקי דורשים התמודדות רציפה. אלא התשובות הברורות והרגילות, וביניהן גם תשובתה של גולי - אנו מוכנים להתאמץ ולוותר על הנוחות והפרקטיקה בכדי לספק מאווים שונים (אשר אין בינם לעבודת המטבח דבר) - יופי, יוקרה, מעמד, "הדשא של השכן" וכו.. רוב הדירות בקושי מכילות מטבח יחיד שלא לדבר על מטבחים כפולים. והערת אגב, אם תבדוק את תפקוד מטבחך הפרטי, תגלה שלמעשה אתה ומשפחתך אוכלים באותן 4-5 צלחות, משתמשים באותו סכו"ם, מבשלים באותם שני סירים ומחבתות, ועובדים על משטח העבודה בין הכיריים לכיור בשטח של 50 ס"מ.
אם אצלי בבית היו עובדים
על משטח של 50 ס"מ.....לא היינו צריכים לקחת עוד משכנתא בשביל משטחים.... אם הייתי מכניס את בעלת הבית לבשל על משטח של 50 ס"מ היא הייתה זורקת אותי מהבית.... כשאצלי בבית מבשלים, (ומבשלים המון) מבשלים ובגדול.... אם היו כיריים של 8 להבות ואפשרות להוסיף עוד קומה של משטח עבודה במטבח....הייתי מוסיף.... אם הפרופיל שאת מתארת כאן הוא לגבי תפקוד של מטבח ממוצע....אני רחוק מאוד מהממוצע... אצלנו כל יום מפעילים מדיח רחב כשהוא מלא עד לטיפת הנפח האחרונה שיש בו, בימי שישי הוא עושה אפילו סיבוב שני. בבית הקודם שלי היה משטח שיש של 3 מטרים בלי הכירים והכיור ובימי שישי הדוחק על המשטח היה איום ונורא.... היום יש פי 2 משטחים ועדיין יש זליגה אל השולחן של הפינת ישיבה שבמטבח. אצלי בבית מזווה לא היה עובד בחיים! אחרי יומיים הייתי מוצא את עצמי עם הקונגו בידים שובר קירות ומוסיף אותו למטבח המרכזי.
 
זו לא שאלה באדריכלות

נושא לדיון - מזווה....
אותו מטבחון חנוק וקטן שבו חלקנו נוהגים לענות את עצמנו בבישולים. מתי הפך המטבח בבית לפריט מוזיאוני? לדבר שהוא "לראותו בלבד"? אותי בכל אופן מוציא מדעתי שאנשים מתכננים בית עם מטבח ועם "בוטקה" צמוד אליו שבתוכו הם מענים את עצמם בבישולים ובשאר עבודות המטבח.... אני לא מבין את ההגיון להשקיע 50 אלף ש"ח במטבח (ואפילו יותר) לצייד אותו במיטב הפרזולים, מיטב משטחי העבודה, הכיריים הטובים ביותר, תנורים HI-END ובסופו של דבר לבשל באיזה בוטקה, ספק מטבחון של מטר וחצי על מטר וחצי כשיד אחת בתוך הכירים והמרפק של היד השניה נותן מכות לתנור בכל סיבוב? אני בכל אופן מאוד נגד....מה דעתכם בעניין?
זו לא שאלה באדריכלות
זו שאלה תרבותית. זה קצת כמו לקנות ג'יפ בשביל להוציא לשכנים את העיניים. אישית, אין לי צורך בשום דבר שאני לא משתמש בו, אני מתיחס לדירתי כמו מכשיר למגורים... [אני לא מקורי, אני יודע] אבל כאדריכל? אם לקוח מבקש... אתיחס לזה כמו לכל מרכיב בפרוגרמה. [אני אציין את הדברים שכתבת, אבל ממש לא אתעקש] ... מי אני שאגיד למישהו איך לחיות?
 

magg1

New member
מזווה מטבחון

זו לא שאלה באדריכלות
זו שאלה תרבותית. זה קצת כמו לקנות ג'יפ בשביל להוציא לשכנים את העיניים. אישית, אין לי צורך בשום דבר שאני לא משתמש בו, אני מתיחס לדירתי כמו מכשיר למגורים... [אני לא מקורי, אני יודע] אבל כאדריכל? אם לקוח מבקש... אתיחס לזה כמו לכל מרכיב בפרוגרמה. [אני אציין את הדברים שכתבת, אבל ממש לא אתעקש] ... מי אני שאגיד למישהו איך לחיות?
מזווה מטבחון
לדעתי היום זו מעין אופנה לכל בית שנכנסתי להתרשם וכל שלד ראיתי שלא פסחו על המזווה הזה ואני היום בשלב לפני קבלת היתר בניה וגם אני מתכננת מטבחון-מחסן אפילו עם דלת יציאה לחניה והרבה המליצו לנו שכך קל יותר להכניס קניות לבית אפילו האדריכלית בס"כ כמעט 6 מר' ושם יהיו כריים רכיור נוסף ולדעתי עיקר העבודה תתבצע שם עם דלת פתוחה אפילו לאיוורור וחצר קטנה צמודה שאפשר לשבת שם בין סיר לסיר... אתם יכולים לראות את התוכנית בשירשורים קודמים ובכלל לעתיד חשבנו שאם נרצה למכור את הבית אז מה נגיד שאין לנו מטבחון? כיום אני גרה בבית ללא מחבחון ולא רע לי בכלל אבל כשבונים חשוב לא להצטער אחר כך...
 

fireman

New member
אני בניתי בלי מטבחון

מזווה מטבחון
לדעתי היום זו מעין אופנה לכל בית שנכנסתי להתרשם וכל שלד ראיתי שלא פסחו על המזווה הזה ואני היום בשלב לפני קבלת היתר בניה וגם אני מתכננת מטבחון-מחסן אפילו עם דלת יציאה לחניה והרבה המליצו לנו שכך קל יותר להכניס קניות לבית אפילו האדריכלית בס"כ כמעט 6 מר' ושם יהיו כריים רכיור נוסף ולדעתי עיקר העבודה תתבצע שם עם דלת פתוחה אפילו לאיוורור וחצר קטנה צמודה שאפשר לשבת שם בין סיר לסיר... אתם יכולים לראות את התוכנית בשירשורים קודמים ובכלל לעתיד חשבנו שאם נרצה למכור את הבית אז מה נגיד שאין לנו מטבחון? כיום אני גרה בבית ללא מחבחון ולא רע לי בכלל אבל כשבונים חשוב לא להצטער אחר כך...
אני בניתי בלי מטבחון
ואני לא מצטער לרגע.... את השטח שהיה גוזל המטבחון הוספתי למטבח. היום אני גר בוילה וסוחב את הקניות 10 מטר מהחניה של האוטו עד למטבח.... בבית הקודם הייתי סוחב את הקניות 30 מטר ועוד מטפס מדרגות של קומה אחת... לאן את שואפת להגיע? עם הבגאז' לתוך המטבחון?
 
מצב
הנושא נעול.
למעלה