נושא לדיון: לימוד שפה....

פגסוס3

New member
נושא לדיון: לימוד שפה....

אני יודע שאני חדש כאן ואולי היחיד שאינו מבין את השפה אבל בכל זאת... בשנה האחרונה יוצא לי לעבוד עם יוצאי חבר העמים..... וחיי הקהילה, הכנות והלבביות בהחלט מצאו חן בעיניי וכצעד של חברות החלטתי ללמוד את השפה הרוסית.... למרבה הפליאה לאחר כמה שבועות של חיפושים מקיפים לא מצאתי ולו ספר אחד המלמד את השפה הרוסית..... זה נראה לי מצב מאוד לא תקין, אנגלית, גרמנית, צרפתית ואפילו הולנדית, ניתן למצוא בכל חנות ספרים המכבדת את עצמה (הכוונה היא לא למילונים או מדריכים לתייר המזדמן, אלה לספרי לימוד בסיסיים) ואילו את השפה הרוסית שחמישית מאוכלוסיית המדינה דוברת ובכל מקום צצות חנויות ספרים נפלאות המלאות בכל מיטב התוצרת הספרותית, שהיא אינה פחותה מהאמריקאית או האנגלית, אין אפשרות ללמוד. נכון שאני יכול לאלתר, לקנות ספר ילדים פשוט ולשבת עם מילון ולתרגם אותו, אך זאת עבודת נמלים שתגרום לי לתסכול, בקרתי בדיי הרבה חנויות ספרים וישנם ספרים המלמדים את הא' ב' הרוסי אבל זה לאנשים שלידם נמצא מישהו הדובר את השפה ויכול לעזור בדימויים, הגייה ואפילו תרגום המילים לשפה העברית........ אני דובר עברית ואנגלית ולצערי איני מבין ולו אות אחת בכתב הרוסי (קארילי?) וזה ממש מתסכל....... פתחתי קישור לפני כמה ימים בבקשת עזרה וקיבלתי תגובות, אבל עדיין נותרתי עם החלום מבלי יכולת להגשים אותו..... אני חושב שזה נושא שאמור לעניין כל יוצא רוסיה, קיים כאן חוסר שיוויון וחוסר התייחסות מכובדת לתרבות ענפה וגדולה שהביאה לעולם את כמה מהיצירות הגדולות ביותר (בכל תחום הקיים).... אשמח לשמוע תגובות מכל סוג שהוא ואולי.... מישהו ישב ויכתוב סוף סוף ספר בנושא............. תודה

tamarces

New member
שלום לכולם...

שמי תמר ואני בת 18. אני מעוניינת ללמוד רוסית. אני יודעת לקרוא את רוב האותיות ולקרוא מילים אני די מצליחה. הבעייה היא שאני לא מבינה את המשמעויות של המילים. הייתי שמחה אם מישהו יוכל להציע לי דרך בא אוכל ללמוד או איזשהו ספר (למרות שרצוי שהעלויות הכספיות יהיו קטנות ככל שניתן). תודה, תמר. נ.ב- קניתי ספר ללימוד ילדים קטנים אבל זה כתוב רק ברוסית כך שאני צריכה תמיד מישהו לידי שיסביר לי את פירוש המילים ולכן זה לא אפקטיבי...

SupermanZW

Well-known member
שלום

את נמצאת במצב בו אני הייתי לפני זמן לא רב, אני יודע שזה נשמע נדוש, אבל הדרך האפקטיבית ביותר ללמוד רוסית במצב שלך הוא דרך שיחה וניסיון להבין מילים מהקשרן, אם את נמצאת בקרבת דוברי רוסית סבלנים שאלי משמעויות של מילים שאת נתקלת בהן, קני מילון רוסי עברי או רוסי אנגלי כדי להיעזר בו מדי פעם, למדי דקדוק רוסי דרך האינטרנט וכאשר תרגישי שאת מסוגלת לשלוט בשפה בסיסית נסי לשוחח ברוסית גם אם חסרות לך מילים וגם אם את יודעת שתעשי טעויות, את המילים החסרות או על הטעויות שעשית תוכלי לשאול את המאזין, יש גם אתר טוב שאני מכיר לתרגום מאנגלית לרוסית ולהיפך, אך לעיתים יש בו טעויות תחביריות קלות (שעם הניסיון לומדים להבחין בהן ולתקן מתוך הניסיון), הדבר נובע מכך שברוסית קיימות מיליות קישור (בעיקר סיומות, לפעמים גם תחיליות) אשר אינן קיימות באנגלית (משום המבנים השונים מאוד של שפות אלו), אבל זה באמת יכול לעזור לך ללמוד, הצבת משפט ברוסית בחלון באתר זה תתרגם אותו לאנגלית (גם כן עם טעויות תחביריות קלות אבל קלות להבחנה ולא מבלבלות במשמעות) וזה יכול לעזור לך להבין משפטים שנאמרו או פסקאות בספרים, השיטה פעלה (ועדיין פועלת) עבורי ואני בטוח שזה יכול לעזור גם לך.

Angel lips

New member
אני ממליצה כמו שקודם לראות סרטים

בשפה הרוסית ביס או בתבל עם כתוביות בעיברית.. :)

vk3

New member
../images/Emo91.gif

אני ממליץ לך שתעברי על הספרים ב- ibooks וכמובן את עזרת הפורום הבלתי נידלת... שאלי אותנו מילים ואנו נפרש לך אותן...

Angel lips

New member
שלום למתוסכל../images/Emo8.gif

אז ככה את השפה הרוסית אפשר ללמוד בדרכים רבות ללא כל ספר. לדוגמא אתה יכול לצפות בסרטים בייס או בתבל ופשוט לעשות שהדוברות יהיה ברוסית והכתוביות בעיברית, עם תתרגל לזה אז ככה לאט לאט תלמד תשפה וכבר אמרתי פעם שיש לי ספר שנקרא"אזבוקה" שזה ספר ללימוד רוסית זו סדרה המכילה כמה ספרים עם שלבים שם לומדים לימוד השפה באופן בסיסי ולקרוא ולכתוב לא יודעת היכן אפשר למצוא תספרים...

רעיון ../images/Emo70.gif

אני לא בטוחה שזה קיים אבל תנסה בכל מיני חנויות ספרים רוסיות. אולי יש ספר בשפה האנגלית שמלמד רוסית, אני משערת שזה יהיה לך יותר קל מללמוד אותו בשפה הרוסית :)

vk3

New member
קירילי... אני מבקש ../images/Emo70.gif ../images/Emo8.gif

אמממ... אני מבין ל
ך
בדקת ב- ibooks
נראה לי שפירסמתי ( עמוד ראשי של הפורום) כמה ספרים שמלמדים את השפה
כול מה שאני יכול לאמר לך הוא שלא תרים ידיים ואני עובד על זה ( על מציאת סיוע, לא הספר
)...

vk3

New member
ישר כוח ../images/Emo70.gif

הסברתי לך שאירעה שגיאה טכנית...

Evil Gremlin

New member
אני לא יודע לגבי ספרים

אבל אני יודע שזה בטוח אפשרי.. הכרתי אדם אחד שלמד את השפה עכשיוהוא מדבר במבטא ישראלי אבל מדבר נורמלי

odar

New member
יש ספר מצוין בעברית ללימוד רוסית

"השפה הרוסית"-ספר לימוד לדוברי עברית-מרצ'לה זלוצ'יבר-סטנצ'יו ספר זה משמש כספר הלימוד בקורס רוסית למתחילים בחוג ללימודים רוסיים וסלאביים באוניברסיטה העברית בירושלים. אפשר לרכוש אותו בדיונון באוניברסיטת תל אביב ובאקדמון באוניברסיטת חיפה ובקמפוס הר הצופים.

למעלה