נושא לדיון - "האמת"

Gilliana

New member
נושא לדיון - "האמת"

מכיוון שבשבת האחרונה, כהכנה לפרק הפיילוט של יום ראשון, ראיתי בפעם הלפחות שלישית את הפרק "האמת", הגעתי למסקנה סופית לגבי עניין שמלווה אותי מאז השידור המקורי של הפרק והעניין הזה הוא תחושת החמצה. אני לפחות מרגישה שמשהו מאד עמוק התפספס בכל מערכת היחסים סקאלי/מאלדר. בואו נתחיל מזה שהם אפילו לא התנשקו בסוף, מה שהיה לפי דעתי צריך להגיע באופן טבעי אבל יותר מכך - העובדה שכל מערכת היחסים חסתה בצללים מפנינו, הצופים, יצרה אצלי איזושהי תחושת פספוס שקשה להסביר אותה במילים. בנושף ישנו גם העניין של גילוי האמת עצמה - נכון שמאלדר גילה את התאריך המדויק של הפלישה, אבל כבר הרבה הרבה לפני כן, היה ידוע לו ולסקאלי כי החייזרים מתכוונים ליישב מחדש את כדור הארץ, כלומר, עניין הפלישה לא היה באמת חידוש כל כך גדול ומשמעותי. אני חושבת שרק אחרי שרואים את "האמת" כמה פעמים, מגלים את "האמת שמאחורי האמת" והאמת הזו היא שכאשר רואים את הפרק בפעם הראשונה, הדעת כל כך מוסחת מההלם של המשפט של מאלדר (שגם זו פרשה די מגוחכת בפני עצמה) עד שקשה מאד להבחין שכריס למעשה סיים את הסדרה בקול ענות חלושה. מה דעתכם?

1Shir

New member
סוף סוף הגעתי לנושא הרציני הזה

הם כן התנשקו, בבית הכלא, וגם בקטע האחרון הם הראו חיבה פיזית.. מה שאת צודקת שהיה בעייתי, זאת ההודאה בדיעבד במערכת היחסים, והתיחסתי לזה גם קודם, כי נוצר מצב שאנחנו בעצם חסרי מושג (להגדרתך בצללים..) מתי השתדרגה מערכת היחסים של מאלדר וסקאלי. אני לא חושבת שזה היה קול ענות חלושה. כנראה מה שמאלדר גילה כן היה משמעותי לעומת מה שידע מקודם. ולמה המשפט הוא פרשה מגוחכת? פרשה נוראית זה בטוח, אבל למה לא ריאלית?

אפילו כריס

סירב לקבל את העובדה שסקאלי ומאלדר קיימו קשר מיני כלשהו. הוא הדחיק את זה ולכן לא סיפר על זה... והוא צודק!

Gilliana

New member
לדעתי כריס פשוט הסתבך

רומן סקאלי/מאלדר לא היה בתכנון המקורי של כריס, בודאי שלא בתחילת הסדרה. אני מניחה שלחץ הקהל כמו גם לדעתי לחץ השחקנים גרמו לשינוי בתכניות אבל מכיוון שכאמור במקור זה לא היה אמור להיות כך - כל העניין הסתבך באופן כזה שכריס לא ממש ידע איך לאכול אותו. ועובדה, שהרבה נושאים נשארו פתוחים ולא מטופלים, ישנן הרבה טעויות לכאורה וסתירות. כל סיפור המיתולוגיה מסובך ומתוסבך והעובדה שאנחנו לא מסוגלים להבין אותו עד הסוף נובעת אך ורק מכך שאפילו כריס לא הבין אותו עד הסוף.

Gilliana

New member
בואי נתחיל עם המשפט...

סיטואציה ריאלית? ממש לא. משפט שדה, מה שנקרא מרשל צבאי - לסוכן FBI??? ממתי רשות פדרלית נתונה לחוקי הצבא? לא היה ולא נברא! כל ההליך הזה היה בלתי חוקי בעליל ובמציאות ניתן היה לבטל אותו כהרף עין. עכשיו, לעניין הגילוי של מאלדר - לא אמרתי שלא משמעותי, אחרי הכל - הוא גילה את תאריך היעד, אבל במהות - הוא לא ממש "גילה את אמריקה". כפי שאמרתי כבר קודם, הרי התכנית ליישוב מחדש של כדור הארץ היתה ידועה כבר מהעונה הראשונה (ע"ע LITTLE GREEN MEN) ועם חלוף הזמן התמונה הלכה והתבהרה כך שמה שמאלדר מצא בהר מזג האוויר (שהוא אגב מתקן אמיתי וכפי הנראה גם מיועד לאותן מטרות ממש גם במציאות) לא גרם לאיזו הארה ו/או הבנה חדשות שלא היו שם קודם לכן. אגב, בהזדמנות אנסה להעלות הנה סוף חליפי של כריס ל-"האמת" שבסופו של דבר הוא החליט שלא להשתמש בו.

1Shir

New member
אפרופו THE TRUTH

אני מעלה לדיון את הקטע בסוף הפרק, שבו מאלדר בסוף השיחה עם סקאלי אוחז בצלב שלה. אני חושבת שיש לכך משמעות שאומרת, שבסופו של דבר יש להיאחז רק באמונה, ולא במדע או בהוכחות או בשום דבר אחר, והאמונה היא זו שתחזיק אותנו. אני חושבת שזה מה שהופך את סקאלי לחזקה יותר ממאלדר, גם בשיחה ההיא ממש - כח האמונה שלה, ולו אין דבר כזה. אני חושבת שהוא הבין את זה בשיחה ההיא, שהוא צריך לאמץ את זה ממנה, ובגלל זה הוא ככה אחז לה בצלב והסתכל עליו.

Gilliana

New member
לא מסכימה!

מאלדר לא נהפך לנו לדתי פתאום!!! לדעתי, הצלב סימל מאז טמתמיד את הקשר בין סקאלי למאלדר - מהיום שבו היא נחטפה והוא מצא את התליון בתוך תא המטען במכונית של דויין ברי. אם את זוכרת, מאלדר ענד את הצלב בעצמו בכל משך זמן העדרותה ושאב ממנו המון כח. אני חושבת שהצלב הוא הסימבול המוחשי לקשר המנטלי-רגשי בין השניים.

1Shir

New member
גם זו דרך לראות את זה..

אבל נראה לי שגם במה שאני אמרתי יש משהו. מאוד מעניין מה אחרים חושבים.

למעלה