נושא כאוב

צְליל

New member
נושא כאוב ../images/Emo16.gif

הנושא הוא: שבט יוּבל כן, כן - יש כזה שבט, וזה לא בעזרא כמו שהרבה חניכי ומדריכי תנועתנו ה"קדושה" חושבים. הסבר על השבט: שבט שקיים בכ-9-10 סניפים שחניכיו הם ילדים מוגבלים מכל הגילאים ומכל הבעיות (פחות או יותר), לדוג´ תסמונת דאון, פיגור כללי וכן הלאה. הבעיה: א. אין מודעות כללית לשבט. ב. חניכי השבטים האחרים מתנכלים לחניכי השבט וצוחקים עליהם, וגם - כן, כן - יש כאלו שלא רצו להופיע במוצ"ש ארגון אם הם (שבט יובל) יופיעו(!). הפתרון(לענ"ד): א. לשוחח עם חניכים, מדריכים ושאר מרעין בישין על זה ש-י-ש (!!!) כזה שבט, ובבני עקיבא, ואפשר לשוחח גם על ענין ההתנדבות אצל אנשים חריגים בחברה (ראיתי שבאתר של תנועתנו הקדושה מדברים על זה). ב. לדבר, לקיים פעולות עם החניכים שלכם (אם אתם מדריכים) על מהות הענין ולהסביר שגם אנחנו צריכים לכבד את השונה מאתנו ולשתף אותו גם אם זה מפחיד, מגעיל, ושאר מרעין בישין(התלהבתי על הביטוי
). אשמח לקבל עצות ורעיונות, מדריך יוּבל שכואב לו. נ.ב צר לי שכתבתי בצורה כ"כ יבשה...

הצעות?

הלוואי והיו לי. קודם כל, יישר כוח גדול. דבר שני, לכתוב את זה כאן זאת כבר חשיפה לא קטנה של הנושא. איפה השבט הזה קיים? תראה,ינחם אותך לשמוע שבגילאים האלה יש סלידה מהשונה ואם בנות תופסות מרחק מבנים אז אין על מה להתפלא? פשוט צריך עם הסוויץ´ שבא אח"כ ושבעקבותיו מתחילים לאהוב בנים/בנות להחדיר בהם אהבה גם לשונה. אם נטפטף טיפה אחר טיפה אני מניחה שזה כבר לא יהיה קשה.

צְליל

New member
נעים להכיר

השבט, כפי שאמרתי, קיים בכ-9-10 סניפים בארץ למשל רעננה, רמות (חדש), קמ"ש וכן הלאה. נכון, את צודקת בכלליות אבל זה לא צריך להיות כך - לפחות לא בצורה הזאת (כפי שאמרתי שלא רצו לעלות אם אנחנו מופיעים), אבל את די צודקת. לכן דיברתי עם אחד המדריכים של השבט שלא רצה להופיע, והוא לקח את זה מאוד קשה ואמר שהוא יקח את חניכיו ל"שלוה" - ארגון ששם יש ילדים כאלו ומתנדבים שעוזרים להם. ובכלליות - אחרי שיש מודעות אנשים די רוצים לעזור. שבוע טוב ומבורך
.

לויתי פעם טיול של שבט יובל...

בס"ד הם היו מאלקנה וירושלים, הם ממש ממש חמודים... אל תשכח שילדים פוסלים מהר מאוד כל מי שחריג בחברה... צריך לדבר איתם על זה ולהסביר את הנושא הכאוב וכן להבין שהם עדיין ילדים וזה מוטבע בהם.

לפעמים אני בוכה

כשאני שומעת דברים כאלה. חניכים בבני עקיבא לא רוצים לעלות עם שבט יובל מופיעים???? לא הייתי מעלה את החניכים שאמרו את זה על הבמה, או את השבט, אם זו היתה דעה כללית. וכמובן, נותנת להם שמו"ס רציני על זה. אסור למדריכים לתת לזה לעבור בשתיקה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אפרת. קומונרית.

למעלה