נושא חשוב קצת...

נושא חשוב קצת...

עד כמה אתם רוצים שהבחורה שהציעו סיימה לימודים, עם עבודה.. או לפחות עם עתיד כזה.. האם הייתם מורידים אחת שהיא רק בכיתה ה`? כמה חשוב לכם שהיא תהיה עם מקצוע..?

כמה

שזה טעות.. אנשים משקיעים שנים בלימודים ובסוף עובדים ב 21 וחצי שח לשעה. ויש ילדות צעירות חברמניות שעושות ימבה כסף מכשרונם האישי.

בחורה ללא מקצוע

זה אומר הרבה. א, בציבור חרדי הבעל לומדת האשה עובדת. צריך אוכל, לא? ב, בחורה שרק עכשיו נכנסה לכיתה ה` עדיין יש חשש שלא בשלה מספיק. ג, אם היא סיימה סמינר ללא מקצוע זה מראה על עצלות? חסר משו... לא?

אתה מדבר כמו הבעל העצלן

אין לי מושג לגבי רמת הרוחניות שלך מה שכן הרבה בחורים יוצאיםלעבוד למה? ככה? אז מוטב שירכשו גם איזה מקצוע לעצם החובה שלהם היא לפרנס.. ובקשר לשאלה כן חשוב מקצוע חשוב עבודה חשוב הכל אבל תכלס הגלגל יכול להסתובב.... והכל מלמעלה.

א, זה עדיין לא פותר אותה.

לא ענית על זה. אמרת שאני עצלן, לכן מותר לה לא ללמוד? ב, אני בעל מקצוע לידיעתך... אמנם כבחור ישיבה זה רק לעיתים אבל, עדיין... גם בעבודות פיזיות אחרות... ג,כל בחור שמקדיש את חייב ללימוד תורה עצלן? עכשיו תני לי גם לקטלג אותך.. אחההמממ את נשמעת כמו הבחורות ללא יראת שמים. שמכריחות את הבעלים לצאת לעבוד בעוד יש לו הרבה מה לתרום באהלה של תורה..

ברור ברור

בעלי הולך ללמוד תורה , אני דווקא מאלה שיעשו הכל כדי להקים בית של תורה אמיתי .. המקצוע שלי מאפשר לי
לשמחתי וכן בתגובה היית נשמע כמו העצלן אבל אמרתי רק כמו כי אותך אני לא מכירה .... ולא אמרתי שמותר לה לא ללמוד בסוף עניתי שחשוב מאוד מקצוע אבל שהכל מלמעלה . את ההשתדלות חייב לעשות .

אז השאלה עדיין עומדת בעינה.

האם היית מוריד שידוך כי היא ללא מקצוע או שעדיין לא סיימה ללמוד..

לא!

בחיים זלא הגורם לפסילה!איזה עולם רדוד!מסתכלים על יר"ש ומידות טובות ומשיכת הלב בלבד!

למעלה