נושא חדש!!!

נושא חדש!!!../images/Emo79.gif

בעקבות הערתה של מישהי מחבירינו כאן בפורום. ברצוני לדעת מה דעתכם על פרק שני ללא מגורים משותפים לפני כן!!! הכוונה האם להשאר לגור בנפרד עד לחתונה או בכל זאת לעבור לגור ביחד לתקופה מה לפני כן על מנת לראות מה יוליד היום!!!??? סגול(מאמין שיש לבדוק את כמות הכלור בבריכה לפני ששותים ממנה)

אורלי41

New member
אני איתך בעניין הזה../images/Emo140.gif

לא יאמן... אפשרות ליצור פרק ב´ ללא מגורים משותפים?! ממש לא נראה לי לדעתי בכל אופן בגילאים שלנו... חלק גדול מהגירושין היו נחסכים לולא היינו גרים ביחד לפני הנישואין. בכל אופן אצלי... פרק א´ התחיל אצלי בגיל 23 לאחר חברות של כשנה, אך ללא מגורים משותפים כפי שהתאים לאותה תקופה, לפני 19 שנה... (יווווו אמאלה כמה שאני זקנה
). בטוחני כי אם היינו גרים מגורים משותפים וחולקים אותה קורת גג לא היינו מגיעים לגירושין, כי לא היינו מתחתנים. מהר מאוד התברר עד כמה אנחנו לא מתאימים... אך מה לעשות?! כעת אני אחרי וותיקה בשוק הפרוע.. טוב לי וסבבה לי..... אך....... חייבים לחלוק את אותה קורת גג לתקופת מה כדי שנבדוק התאמה וחוסר התאמה לפני כניסה לפרק ב´ ומה אם הוא נוחר חזק מדי?

אורלי41

New member
יאללה מכבי חיפה.. הלכתי לצפות../images/Emo87.gif

אינשאללה.........כמה רגעי אושר למדינה יאללה מכבי למרות שאני ביתר חה חה חה
מראש.......

שאהיה ראשונה?

סגול , אותה מישהי , נורית אישה דתיה ועל כן מבינה את הצהרתה ומקבלת הרי איש באמונתו יחיה. לגבי עצמי? מה חתונה? למה? את דעתי לגבי הזוגיות שהייתי רוצה , הרי כבר אמרתי והיא אינה כוללת חיים משותפים אבל גם אם יום אחד ישתנה דבר ואחשוק בזוגיות כזו דביקה לא אזדקק לטבעת ,רב ושאר טקסים. אם הייתי רוצה להנשא,על אחת כמה וכמה לא הייתי מוכנה לעשות זאת ללא בחינה משותפת של חיים יחד לפני כן.

אורלי41

New member
אחותי.... גם את כאן?../images/Emo24.gif

נראה לי שרק אנחנו כאן שומרות על החדר כולם שקועים במשחק..... יאללה תוציאי פיצוחים......יש אוזו.....

ש י ר ט ל

New member
וגם תלוי במצב המשפחתי

זה תלוי כמובן בזוג המדובר, אבל נניח שלאישה יש ילדים בחזקתה. אז הכנסת בן זוג לחיים מכניסה אותו גם לחיי ילדיה ומכניסה לחייו את הילדים. אני לא יכולה לתאר לעצמי מצב שבו בני זוג חיים יחד אך בן הזוג נמצא שם רק בשביל האישה ואין לו שום קשר או מחויבות לילדים. כך שלטובת הילדים רצוי לדעתי שהקשר יגיע לשלב של קשר מחייב לפני מעבר לחיים משותפים. אבל חיים משותפים לפני חתונה מטרתם לוודא את הצלחת הקשר. ומה יקרה אם בכל זאת הקשר יתפורר? הילדים כבר עברו את זה פעם אחת, זה לא יתרום ליציבות שלהם ולאושרם לעבור את זה שוב. אז מצד אחד זה מינוס גדול למעבר לחיים משותפים לפני שהוחלט על חתונה. מצד שני, אנחנו לא נהיים צעירים יותר ואנחנו כבר בשלים לחיים משותפים בשלב הרבה יותר מוקדם מפרק ראשון, עוד לפני שההיכרות מספיק ארוכה כדי לקבל החלטה להינשא. כך שללא ספק נוצר כאן קונפליקט. "החיים מלאים בהחלטות קשות" (המכשפה מבת הים הקטנה) שירטל (חזרתי מאסיפת הורים)

שוב פעם ו.....הפעם

בכלל לא קראתי את בתגובות (עיפה מידי כרגע) אך שוב אומר את דבריי... שאלה טובה יש לציין, ולמה? כי כולנו הרי פוחדים מזה לא? אני כן למרות שכבר הייתי בפרק ב´ מסוים בחיי וחייתי תקופה עם חבר שהצטרף אליי, היום מרגישה שוב אותו דבר, את אותם הפחדים מפני .... אני אוהבת את החופש שלי אוהבת את הלבד שלי, ורוצה ביחד כמו שכולם רוצים אבל....אני יודעת שיבוא יום ולא חשוב מתי, אם בעוד כמה חודשים או בעוד כמה שנים, ושם בטח ארצה את היחד האמיתי, נכון לעכשו לא שווה לי להפסיד את מה שהרווחתי, בשום אופן. אבל לגור ביחד זה חשוב כשמגיעים למצב שבו יודעים שהצד השני הוא חלק בלב בחיים ובכל דבר שרוצים לעשות ולעשות רק יחד, לרצות אותו ליד תמיד להתמזג בחייו בכל חלק וככה מהצד השני, זה בדרך כלל בא בדרך לחתונה (ולא חשוב מאיזה סוג), כי אם אנחנו רוצים חברות טובה אהבה טובה...מי אמר שצריך לגור יחד? כדי לכבס לו? לבשל לו? (עדיף שאני לא אמשיך, יש לי המון מה להפסיד במצבי העכשוי).

נורית30

New member
נכון,ש..

זה גם בגלל שאני דתיה,ניצת, בנושא הזה אני די מיושנת (לא בכל הדברים), אבל זה לא רק בגלל זה. מה, אם הייתי חיה עם הגרוש שלי לפני הנישואים לא היינו מתגרשים? או שלא היינו מתחתנים אפילו? כמו שנאמר פה? אנשים נשואים 10, 20 שנה ומתגרשים, חיים ביחד חצי שנה לפני הנישואים זה מה שיעשה את ההבדל? ובשביל לדעת אם הוא נוחר בלילה, לא צריך לגור ביחד... בכל אופן, מגורים ביחד זה צעד שצריך לעשות אותו כשהקשר ממש ממש רציני, ובעיקר בעיקר בשביל הילדים. אף אחד לא רוצה לגרום לילדים שלו את הטראומה של פרידה נוספת, וזה צריך להיות שיקול כבד ביותר לפני צעד כזה. טוב, לא התכוונתי להיות כזאת רצינית, אז קחו
.

r e d head

New member
אני מצטערת שאני לא יכולה בשלב זה

לדמיין וקצת התבלבתי כאן כי זכור לי שלא הגענו להחלטה משותפת מה ההגדרה לפרק שני. אבל ברור שפרק שני זה לא רק חתונה, גם ללא חתונה זה פרק שני. אבל אם כבר הגענו לחתונה אז מעניין אם הייתם רוצים בהחתונה השניה שלכם שמלה לבנה ורבע עוף או משהו יותר צנוע

שמלה לבנה?

ואוווווווו אולי כדאי בכלזאת ליתחתן שובפ´ם? (ניצת לובשת שמלות לבנות קולזמן )

נורית30

New member
לא יודעת לגבי רבע עוף...

אבל שמלה, בטח. ומדהימה... אם כבר - אז עד הסוף...

למעלה