נושא חדש לשיחה

alpha80

New member
נושא חדש לשיחה

ברחבי הרשת קיים פורום למוסיקת סינטפופ באתר ההייד פארק. פורום מצויין לכשעצמו (בהנהלת ענת DAWN שגם מבקרת פה לפעמים) . התקיים שם לא מזמן דיון בנושא הפיכתה של מוסיקת הסינטפופ למיינסטרים - לטוב או לרע. דיברנו שם על זה שמוסיקת הסינטפופ (דיברנו שם בעיקר על החדשה יותר, של הרכבים שלא כל כך מוכרים למי שלא ממש מעורה ומתעניין) לא מקבלת חשיפה ברדיו, ואם היא כן, אז זה הופך אותה ל"מיינסטרים" וזולה כביכול , ואולי מאבדת מהייחוד שלה למי שאוהב אותה. בתור דוגמא נתנו את FREELOVE של דפשמוד, שהפך ללהיט רדיו ענק ומבוקש, וגרם לתחנות רדיו שלא השמיעו את דפשמוד בכלל להשמיע את השיר, כאילו שזה השיר היחידי שלהם, להתעלם מכל החומר הישן, כאילו שהלהקה לא קיימת כבר 20 שנה. להמחשה, למי שלא מבין על מה אני מדבר, אם אתם אוהבים שיר מסויים של להקה , שיר מיוחד שלא כל אחד מכיר, ויום בהיר אחד הוא מתחיל היות מושמע ברדיו והופך ללהיט גדול. האם זה יבאס אתכם? האם תאהבו את השיר פחות? או שתשמחו שגם אחרים מתוודעים אליו? כמובן שיש שני צדדים למטבע. מצד אחד - אחלה, אני תמיד אשמח לדעת שמה שאני אוהב הופך ללהיט גדול ועוד הרבה אוהבים ומכירים. מצד שני - הוא יפסיק להיות "האהבה הפרטית שלי במוסיקה". לכל ילד יהיה את הדיסק, הוא יושמע בצמוד לאמנים ברמה נמוכה יותר או שפתאום תחנות רדיו שמשמיעות מוסיקה שונה לגמרי , ישלבו בין השירים גם את השיר הכל כך מיוחד שעד לפני כמה חודשים רק אתה ועוד שני אנשים בארץ הכירו... אז... החלטתי להעלות את הנושא מחדש, גם בפורום הסינטפופ וגם פה, כיוון ש....רציתי לשתף אתכם במשהו שגרם לי הרגשה מאוד רעה על הבוקר. הגיע לידי דיסק אוסף חדש של חברה בארץ, ושמו LOVE SUPREME. אוסף של שירי "אהבה" קיטשיים ומעצבנים של האמנים הכי משעממים שקיימים במוסיקת האם טי וי הזולה והדוחה. להזכיר כמה? בריטני ספירס, באקסטריט בוייז, אן-סינק, ריקי מרטין, איי1, מארק אנטוני, ג´ניפר לופז. (אם לא שמעתם על חלק מהאמנים הנ"ל אתם פשוט לא בגיל המתאים, לא נורא.) אז מה, יש שם גם כמה אמנים איכותיים יותר כמו גארבג´ ומייסי גריי. אבל זה לא מצדיק את העובדה לכלול באוסף הזה גם את FREELOVE של דפשמוד. כן כן, אוסף שבו כל האמנים הנ"ל קיימים בו, כמין מובן מאליו למוסיקת אם טי וי זולה, ילדותית, אוסף לילדות בנות 14 שמחפשות את התמונה של הלהקה על העטיפה או את המדבקה להדביק על השולחן בכיתה. זה מרגיז, מעצבן, מקומם, מוריד את הרמה של דפשמוד לרמתה של בריטני שפריץ ובאקסטריט בוייז. כמו שאגיד בנשימה אחת " בריטני, דפשמוד, אן סינק". מי שיגיד שזה טוב - אבין גם אותו, נסיון לקרב את הילדות הצעירות ללהקות איכותיות, אבל.... אני חולק על זה ובז לאוסף. האוסף הזה מתאים להיות כזה לו יצא תחת הכותרת "רדיו בי יו (או לחילופין "רדיוס") מדברים עם גלגלץ מהשטח". כי רשימת השירים בדיסק מזכירה את רשימת השידור של התחנות האלה, שמשמיעות מוסיקת אם טי וי בעיקר, וכמעט ולא נותנים זכות השמעה ללהקות איכותיות או בכלל למוסיקה משנות ה 80. כמובן שיגידו כי המוסיקה הזו "לא מתאימה לקו המוסיקלי של התחנה" , ואין לי כל מחלוקת על זה. אבל השאלה היא , האם אתם תתיחסו למוסיקה שאתה אוהבים בצורה שונה אם היא תהפוך למושמעת יותר? האם שמעתם בתחנות הרדיו בשנה האחרונה שיר של דפשמוד חוץ מ FREELOVE?.... למה? כי הוא הפך למיינסטרים? זה טוב? זה רע? כמובן שהדוגמא של דפשמוד היא להמחשה בלבד, אני בספק אם התחנות האלה , או הרדיו בישראל בכלל, ישמיע מוסיקה איכותית משנות ה 80 או מוסיקת סינטפופ בכלל. ** חשוב לציין שאין בדיון זה , מצידי לפחות, שום דבר שנאמר על מנת לפגוע בתחנת רדיו זו או אחרת. שלא יתעוררו פתאום כאלה שיגידו שאני משמיץ מישהו חס וחלילה. ** אשמח לשמוע תגובות. אורן

newave

New member
רק מלכלול את Depeche Mode

ברשימת האומנים הבלתי מזוהים האלה (גם בגלל שאני לא בגיל המתאים)שצינת באותה שורה, מקומם. ובענין ההשמעה הבלתי נפסקת של השיר האהוב עלי בכל מקום אז ככה רוב השירים האהובים עלי והמושמעים כל הזמן הופכים לאט אבל בטוח לבלתי ניתנים לשמיעה אחת נוספת לפחות לתקופה מסוימת למעט שירים נדירים באמת או מוסיקה קלאסית.

אוי הנוסטלגיה

עברתי המון תקופות מוזיקליות: פעם חשבתי שככל שהשיר יותר ארוך כך הוא יותר איכותי פעם חשבתי ששיר שמח לא יכול להיות איכותי פעם חשבתי ששיר שהאורך שלו יותר מארבע דקות לא יכול להיות איכותי ופעם גם חשבתי ששיר פופולרי לא יכול להיות איכותי (באותה תקופה ממש לא יכולתי ליישב את הדיסוננס שהיה אצלי כשיצא lets dance של בואי, ופתאום דיוויד "שלי" מצא את מקומו בתחרות עם מייקל ג´קסון על תואר זמר השנה) אבל מה לעשות, היום אני שופט כל שיר לגופו. מצליח? סבבה. ילדות אוהבות אותו? אחלה - גם אני אוהב ילדות. החברה לא תכתיב לי מה לאהוב ומה לא לאהוב (במידת האפשר, כמובן). והאמת? אני ממש לא מבין מדוע אתה מתרעם ששמים את דפש מוד בדיסק קיטשי לילדות. תחשוב שאחת מתוך 1000 תגיד לעצמה: היי, אולי לללהקה החדשה הזו יש עוד שירים טובים? סה"כ גם אני הייתי ילדה אוהבת מצעדים עם פוסטרים של ג´ון טרוולטה על הקיר, ואם גרי ניומן לא היה מסתנן איכשהו למצעד בחיים לא הייתי עובר לגלות שיש מוזיקה מעבר לבי-ג´יז. אז אהבתי את ניומן, וקראתי שניומן הושפע מבואי, אז ניסיתי את בואי, ואז קראתי שבואי הפיק את ריד, אז שמעתי את ריד וכך הלאה וכך הלאה. מגדל שן הוא דבר רע. כמו שאמר לנון, Let´s give the girls a chance.

וחוץ מזה, מדהים איך דברים משתנים

שירים שהיו פעם מושמעים רק בתוכניות ה"אוונגרד" של גל"צ (ניב, קוטנר, מולדבי) פתאום נהפכים להמנוני עם. דוגמא היא perfect day של לו ריד. מה איכפת לי שכולם אוהבים אותו? להיפך, זה דווקא נחמד (פרט למקרים בהם משמיעים אותו בתור שיר חתונה, ואז אני מתפלץ וכמעט מחרב את הטקס. תקשיבו למילים, טמבלים. כן כן, גם של the one i love של rem. בסה"כ להקשיב לעוד שורה). והנה, פעם היה קטע ממש "מוזר" ו"מתקדם" ו"אוונגרדי" שקוטנר השמיע המון עמוק עמוק בלילה: persion love של הולגר צוקי (מלהקת קאן). אף אחד לא חשב להשמיע אותו במסגרת אחרת. ופתאום לפני חודשיים אני שומע אותו בתוכנית של יוסי סייס, וזה נשמע טבעי, ואף אחד לא מתנצל, וזה יופי!

alpha80

New member
הערת ביניים.......

מצדיק הרבה ממה שכתבת, נכון שאם אחת מתוך 1000 ילדות שתקנה את הדיסק תחליט לשמוע דברים אחרים של דפשמוד זה מצויין, וככה יהיו להם יותר אוהדים בארץ ויותר דיסקים שלהם יימכרו ותהיה יותר מודעות להם וכו וכו וכו... אבל אתה הזכרת את "דיוויד בואי שלי" שפתאום הפך מיוצר אוונגרד איכותי ושוליים (לטובה כמובן) הוציא את LETS DANCE והפך למיינסטרים, או לו ריד שמושמע בכניסה לחופה. זה מקומם... לא?.... מצד שני - איזה כייף! הופיע אוסף לסיכום שנות ה 90 ויש שם שיר של דפשמוד! יש להם ייצוג בסיכום עשור, אחלה . מצד שני - למה ENJOY THE SILENCE - בגלל שהוא הכי "לעוס"? ודאי גם ONE CARESS תסכים איתי שזו לא יצירת המופת שלהם בשנות ה 90. שוב אני אומר - יש בזה יתרונות, יש בזה חסרונות, ומעניין לשמוע את התגובות שלכם. אחרי שיהיו עוד איזה 100 תגובות אני אכתוב מילות סיכום.....

מקומם? משעשע!

אני בטוח שלו ריד בטח מת מצחוק ככל פעם ש perfect day מושמע בחופה (בעצם, אולי לא. חוש הומור הוא לא הצד החזק שלו). סה"כ - כולה מוזיקה, לא דת (פרובוקציה מודעת...). ה"סכנה" היא דווקא במה קרה לבואי: אמן שוליים (ולמרבה הצער, עם כל הכבוד לבואי - מבחינת מכירות הוא לא היה כוכב עליון אז) שמתחיל להצליח עלול לאבד את הראש ולוותר על איכות לטובת נסיון לפניה לטעם הקהל ("לאבד את הראש"? סתם רצון לגיטימי להצלחה כלכלית. הלוואי עלי). אבל חשוב להגיד ש"התמסחרות" ו"פניה לטעם הקהל" הן לא בהכרח רעות. להיפך, יש לא מעט אומנים שלדעתי השתפרו פלאים מרגע שהחליטו ליצור עבור חוג שהוא קצת רחב יותר מקהל השוליים.

turrican

New member
Lou reed

בחיי שאף פעם לא התלהבתי מהזמר ומהשיר הזה (שלדעתי החידוש של דוראן דוראן עולה המקור..טוב אולי בגלל שאני שומר להם חסד נעורים) האם המלך עירום ??

מילא לרדת על זיקו, אבל

של מעליך מעל רגליך (ותחבוש כומתה!) כשאתה מדבר על לו ריד. עם כל הכבוד לד"ד, אין אין אין מה להשוות בין הביצוע שלהם לביצוע המקורי המופלא. והמלך לחלוטין לא עירום (תגיד לי, אתה מנסה לעשות ממני אימפוטנט דווקא ביום שאני יוצא בערב? לדמיין את לו ריד עירום על הבוקר? איכסה!). לדעתי הוא אחד מאומני הרוק הבודדים שזקנתם לא רק שאינה מביישת את נעוריהם, אלא במובנים מסויימים אפילו עולה עליה. ההופעה שלו נתן בארץ לפני כשנתיים הייתה מהמעולות והאנרגטיות שראיתי.

turrican

New member
מודה ומתוודה.. ../images/Emo52.gif

אם אתה אומר אז אני מאמין לך.. האמת ?? חוץ מלהיט אחד או שתיים לא יצא לי לשמוע חומרים ממנו. אני יודע שהרבה זמרים ולהקות הושפעו ממנו. ברגע שיצא לי לשמוע ממנו אני אחווה דעה יותר קונקרטית . עמך הסליחה המפקד. ולזיקו האגדי אומר : "לא אמרתי כלום"

turrican

New member
אחלה דיון - תגובתי הראשונה

יופי אורן אני שמח שאתה פותח כאן דיונים מעמיקים בזמן שאני לא כאן וזה ממש טוב
. ובכלל זה דיון חשוב ומעמיק שלא ממש דיברנו עליו. כמה דברים יש לי להגיד - ברדיו הישראלי במיוחד , זה יותר בולט בשנות ה-90 חייבים להודות כמעט שאין השמעות של מוסיקה סינט פופ כי לדעתם המוסיקה הזו אף פעם לא הייתה מיינסטרים ואף פעם לא הפילה את קובעי הפלייליסט (שמה לעשות קובעים לנו למאזינים מה לשמוע) לא הייתה העדפה כזו או אחרת למוסיקה כזו ואני מדבר על להקות כמו: יאזו,סופט סל דפש מוד בימים העליזים , פלוק אוף שגלס , הווארד ג´ונס , אחי תומפסון וכדומה (הרשימה עוד ארוכה ,זה רק תמצית) זה מרגיז מאד מצד אחד אבל אפשר להבין מצד שני .הנה דוגמא קטנה למה שאני אומר ובואו נשכח שאנו בשנות ה-2000 נניח שאנו עכשיו בשנות ה-90 ואנו שומעים רדיו ישראלי. כמה פעמים שמעתם בחייכם שירים של סופטסל חוץ מ-Tainyed love או יאזו חוץ מ- Don´t go ו-Situation ממש ממש בקושי . ז"א שהשדרנים תמיד יעדיפו לשים את הלהיטים הגדולים בגלל שהם להיטים ולא בגלל שהם סינט פופ ולא בגלל שהם אוהבים את הלהקה כי בינינו זה תמיד הייתה שאלה של טעם וקשה להתווכח עם מישהו שמאמין שהמוזיקה הזו היא לא כוס התה שלו . המסקנה שלי מהעניין אף פעם לא הייתה "אהבה" יתרה למוסיקת הסינטפופ שהרבה ראו בה שמוצר לוואי ,סינטטי (בגלל תכנות התופים והלופים) והסינטיסייזר שאני מודה שהוא לא "חם" כמו לייב אבל מה לעשות שאני התאהבתי בזה ? אולי בגלל הראשוניות שבו יצק את היסודות למוסיקה הניו רומנטית (אני מעדיף לקרא לזה אלקטרונית) זה המסקנה שלי למוסיקת הסינט פופ , עכשיו לשאלה הקונקרטית האם זה טוב להכליל את דפש מוד עם "זבלים" (בכל ה- הידיעה) כמו בריטני שפריץ ,ג´ניפר לופז ושות´ אותי זה מרגיז ומעצבן אבל לא יותר מזה. מעצבן כי פתאום "נזכרו" בדפש מוד , ודבר שני בא לתת מכות למי שהעז לשים להקה רצינית,ממוסדת שהיא שם דבר במוסיקה כבר 20 שנה עם ילדות טיפשות שמונעות ע"י מפיקים תאבי בצע , אבל לא הופתעתי מהמהלך הזה כי הכול זה כסף וכן , מה אכפת לשפוך עוד כמה בוחטות על להיט נוסף? ובכלל מה יכול להפתיע אותכם אחרי ששים במצעד העשור (בגל"צ-נדמה לי) למבדה כשיר העשור??? ומתעלמים טוטאלית מלהקות "אדירות" כמו ´קווין,פוליס,ג´נסיס (ולא כתבתי דפש שתדעו שאני לא משוחד) . דברים טובים מעטים אני יכול למצא בלהכליל את דפש מוד עם שאר המזיקים זה אולי מישהו "יתלהב" מהמוסיקה של דפש , יחקור בעצמו ויגלה שיש עוד עשרות שירים "נפלאים" של הלהקה . כי אנחנו בהתחלה תמיד זכרנו להיט או שניים של להקה מסויימת ולאט לאט גילינו שיש עוד להיטים . וחוץ מזה משהו באמת חשוב הרי כל אחד אוהב את השירים "שלו" כלומר שהוא קניינו שלו והשיר לא זוכה להשמעות רבות זה רק הופך את השיר ליותר "פרטי" כי הוא תמיד (אם זה אצלו..) יוכל לשמוע אותו לבד או עם חברים וזה תמיד עושה לו משהו. השיר שאני תמיד אהבתי זה See you בגלל האפקטים של החמת חלילים בהתחלה ובסוף ואולי פעם אחת בחיי הצלחתי לשמוע את זה ברדיו , אבל ממש לא הזיז שלא משמיעים את השיר הזה כי זה רק הופך את השיר ליותר מיוחד ,ומקבל משמעות נוספת.

ט ו ר ה

New member
מה אגיד לכם..

קראתי מה שכתבתם כולכם, שזה שילוב ממש מגעיל הדיסק הזה, כי זה פשוט ככה דפש מוד הם לא ´שוק בשר´ ואני בתור ילדה בת 14 מעריצה של ווסטלייף הכפרות, לא הייתי טורחת לדעת ולהכיר עוד שירים של דפשמוד בגלל שהם הופיעו בדיסק הזהץ. אומנם שיר גדול, אבל לא חודר לתובנה של "הפנים של מאחורי הקול" , לפי העולם של הילדות... בקיצור... תשמרו על זה בשקט שמרטין לא ישמע. ועוד דבר....אם כבר מדובר בפלייליסט של תחנות, והם משמיעות מהדיסק הזה, כדאי שישמיעו את כולו, ואם לא את כולו, לפחות את רובו, שזה *כולל* פרילאב. שאותו בקושי שומעים ברדיו, גם אם הוא מהדיסק. תרוץ עלוב לדיסק.

turrican

New member
המגיבים המקצועיים מעלמו..

אורן אל תהיה מופתע כל כך . לצערנו אין כל כך חברים בפורום ,ואנשים לפעמים נרתעים מנושאים "כבדים" ומעדיפים נושאים קלילים וכיפיים.

alpha80

New member
אז בואו נדבר על....

הבגד הקליל שעוטה קיילי מינו לגופה בקליפ החדש כמה תגובות יהיו לזה....

turrican

New member
טיפים ,תקלות טכניות + כללים בפורום

קצת מאוחר אבל עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא. כיצד לשחזר הודעות שלא נקלטו בגלל תקלה טכנית ? לעיתים, לאחר שליחת הודעה, מופיע מסך המציין תקלה, וההודעה עליה טרחנו אינה נקלטת.. מה לעשות? 1. מראש, לפני שליחת הודעה (ובעיקר אם היא ארוכה ומושקעת), כדאי להעתיק אותה על ידי <קונטרול>V. 2. אם לא העתקנו וכעת אנחנו עם "המסך הלבן", כדאי לבצע Back על ידי האייקון המתאים בראש המסך או קליק ימני ובחירה באפשרות Back. כעת נקבל את המסך הקודם ונוכל להעתיק את ההודעה. 3. לעיתים ניתן למצוא הודעה שלא נקלטה בכרטיס האישי.. כל הודעה נשמרת פעמיים- לתצוגה שוטפת ובארכיון, ויתכן שבארכיון היא נשמרה (בכרטיס האישי או כשמבצעים חיפוש- מופיעות ההודעות מהארכיון). למשל, כדאי לשים לב שאם משנים את החתימה, היא משתנית בכל ההודעות בפורום למפרע; אך אם נשלוף הודעות מהארכיון- הן יופיעו עם החתימה שהיתה בתוקף בזמן שליחתן. עיצוב הודעות 1. כדי לוודא שהודעה מעוצבת נכון, ניתן להשתמש באופציית "לתצוגה מקדימה" שבתחתית הדף. 2. אם ההודעה כבר נשלחה, אפשר לתקן את העיצוב ולשלוח מחדש. אנחנו כבר נבין ונמחק את ההודעה הראשונה. 3. טקסט באנגלית ניתן ליישר לשמאל על ידי הכנסת הסימון | הקוד | לפני הטקסט ו-| סקוד | אחרי הטקסט (בדוגמה כאן הוספתי רווחים מיותרים לפני ואחרי הקו האנכי (|) כדי לא להפעיל את זה בהודעה זו). 4. תפוז משנה מדי פעם את האמוטיקונים. רוב האמוטיקונים קבועים, אך יש גם זמניים שלא ניתן להפעילם לאחר שיצאו מתוקף (תפוח בדבש של ראש השנה, כדורגל בזמן המונדיאל..). שונות 1. כדי ליצור קישור להודעה ספציפית בעמוד, יש לעשות קליק ימני על הנקודה הכחולה שמימין לה, לבחור באפשרות Copy shortcut, ולבצע Paste במקום המתאים. לחיצה כפולה על הנקודה הכחולה תפתח את ההודעה במסך נפרד. 2. כשמנסים לצרף קובץ להודעה, יש להיות ערים לעובדה שיש מגבלה על גודל הקבצים ועל סוג הקבצים. בכל מקרה ניתן להתייעץ איתי מה כן ניתן לעשות כדי להעלות קבצים חריגים. 3. כשנכנסים לפורום, בראש הדף מופיע כתובת ה-URL שלו שבסופה כתוב 347. מספר זה הוא מספר הפורום, וניתן לעבור בקלות מפורום לפורום על ידי שינוי המספר בכתובת. למשל, אם נשנה את המספר ל-372, נגיע לפורום "תרבות עברית" שזה מספרו. כללי התנהגות בפורום 1. אנחנו ממליצים ומעודדים את כולם להקדיש כמה דקות לעדכון הכרטיס האישי שלהם. תמיד נשמח לדעת מי האדם שמאחורי הכינוי! כמובן שמי שיבחר לשמור על אנונימיות- נכבד זאת. 2. השתדלו עד כמה שאפשר לשרשר הודעות בעצמכם. אנחנו משקיעים בכך המון עבודה, ואם אפשר מעט לעזור- מה טוב.. כעקרון ניתן לשרשר רק שרשורים שלמים ולא חלק משרשור, לא ניתן לבטל שרשור בדיעבד, ואם נמחקת הודעה על ידי הנהלת הפורום- גם כל ההודעות המשורשרות לה נמחקות. 3. אנחנו איננו מאפשרים לעסוק בפורום בצריבות של דיסקים, בהעברת קבצי קול וכו´, גם אם זה נראה למישהו תקין או אפילו חוקי. הדבר נאסר על ידי הנהלת תפוז, ופוגע באופיו של הפורום. הודעות כאלו נמחקות וגורמות טרדה רבה לכולנו. 4. בקשות ושאלות שונות המופנות לגולשים בפורום, לא תמיד נענות באופן מיידי: לא כולם מחוברים כל הזמן לפורום, ולא כולם יודעים הכל.. אם עברו כמה שעות ללא תגובה- יש להיאזר בסבלנות ולהמתין, ואם עבר יום או יומיים- יתכן ואיש אינו יודע את התשובה. קורה.. תודה לגרי מפורום עברית חדשה וישנה על הכללים . בשלכם, אלכסיס .

למעלה