נושא חדש לדיון...

eli_19

New member
נושא חדש לדיון...

אז ככה...אההם אההם רציתי לפתוח נושא חדש ואני מקווה שגם מעניין לדיון.. הנושא הוא- חברויות באינטרנט - מציאות או דימיון האם החברויות והקשרים שאנו יוצרים ברשת דרך הצ`טים והפורומים, האם יש להם לדעתכם סיכוי לעמוד במבחן המציאות שמעבר למסך? האם היחסים האלה הם וירוטאלים גרידא או שיש בזה יותר ? אני בטוח שכולכם מכירים את התופעה כמובן שכל נושא השידוכים דרך האינטרנט נכנס פה ובגדול אני אשמח לשמוע את דעותכם המלומדות... תמיד אפשר ללמוד מניסיון של אחרים... אז..תציפו אותי!!!

ויליאם

New member
פשוט חובה לקרא...חובה

היי אלי! אתה פשוט גאון מת עליך לענינין םא מה שאלי העלה כאן מענין אתכם תקראו את הקטע הבא(למרות שהוא ארוך)הכותרת היא: ``שכל מול דמיון`` האדם חייב לדעת לדאוג לנצחון השכל על הדימיון הדמיון ``רץ קדימה``,מדמיין דברים שאינם קיימים במציאות(כגון חברות וירטואלית), מה שיכול להביא לקטסרופה. וכבר קרה שהובילו לקטסטרופה היסטורית איומה. ליפני מלחמת העולם השניה אנשים מאוד רצו שלום דימינושהוא בהשג יד. דמיינו שאפשר לעשות שלום אפילו עם היטלר ימ``ח חשבו שאם יוותרו ויתורים להיטלר יהיה שלום בעולם. צ`מברליין ראש ממשלת אנגליה חשב שזו עסקה כדאית מה רצה היטלר בסה``כ? רק ``קצת`` רק את צ`כוסלובקיה! צפוף לו! הוא צריך מרחב מחיה. לכן דרש שטחים מצ`כוסלוסקיה בהם יותר ממחצית התושבים היו גרמנים. לאחר מלחמת העולם הראשונה העקובה מדם רצו כולם כבר להאמין בסיכויי השלום ``העולם כבר כמעט חרב,ניתן לו קצת מצ`כוסלובקיה ויבוא השלום``, ``די כבר במלחמות``. טענו הצ`כים: ``אם ניסוג, נעמיד את המערך ההגנתי שלנו בסכנה!`` היו להם גבולות מבוצרים להפליא. כל צבא שהיה מנסה לחדור דרכם היה משאיר שם חצי מצבאו. אמרו לצ`כים דברים מרגיעים:``בשביל מה אתם צריכים גבולות מבוצרים והרי יהיה שלום?!`` עשו ועידה בין לאומית נכחו בה מצד אחד הצרפתים והאנגלים המפוחדים, מצד שני הגרמנים והאיטלקים המרושעים. את הצ`כים לא הזמינו אמרו שהם שבגלל שהם נוגעים בדבר. לבסוף הכינו הסכם, וקבעו לצ`כים עובדות- - חלק גדול מארצם יועבר לגרמנים. כמובן, נשיא צ`כיה התנגד לחתום והתפטר. צ`רציל האנגלי אמר:``אסור להכנע ולחתום על הסכם שיביא קטסטרופה. אם נתן לו הוא יבקש עוד ועוד ועוד עד שיהיה אסון!`` שלושה חודשים אח``כ פלש הצורר הגרמני לתוך צ`כיה! אמרו לו: מה עשית? והרי הבטחת! צעקו ונזפו. הוא תירץ מה שתירץ ולבסוף אמרו:``טוב,נו,כבר כ``כ הרבה ויתרנו בשביל השלום, אז עכשיו נהרוס את ``השלום`` בשביל עוד איזה חתיכה מצ`כיה?!`` המשיך היטלר לכבוש. אמרו לו:``באמת! עכשיו דיי!`` חשב היטלר לעצמו:``זה יוצא זול,אני כובש ככל העולה על רוחי ומשלם בנזיפה, זה דווקא משתלם``. והוא המשיך להתפשט ולכבוש, הוא היה שודד והם היו מוחים. עד שכל העולם כבר היה בסכנה. חמישים וששה מליון בני אדם נהרגו!!! והכל: בגלל הדימיון! אז נכון שאולי זה נראה מוגזם ומדמיונות בצ`אט לא יחרב העולם אבל זה בדיוק אותו עקרון דמיון לפי התורה זה ממש לא דבר טוב להפך זה דבר מאוד גרוע זה משלה את השכל ומעוות את ההחלטות של האדם ולכן אני חושב ש... מכייון שצ`אט זה לא מציאות זה לא שכל זה דמיון ווירטואליות כמובן שאפשר להמשיך את הקשר למציאות וזא ייתכן שהוא ימשיך טוב אבל זה לא בטוח יהיה אותו הדבר כמו בצ`אט וסתם עצה שלי אל תכנסו לקשרים ליפני גיל 18 לא סתם כתוב בפרקי אבות גיל 18 אבל זה כבר לא קשור מקווה שהגעתם עד כאן באהבה ויליאם

ronitfin

New member
מציאות ודימיון

אסור לערבב מציאות ודימיון. לדמיון חלק חשוב אומנם בחיים. כל תוכנית גדולה מתחילה בראשו של האדם כדמיון, ואחר כך הוא מעבד אותה למציאות. אבל חיבים להבדיל בן דברים משמעותיים, והגיוניים, לבין כאלו נטולי היגיון. ולא כל אחד שיודע להתבטא יפה וחלקלק, הוא אכן כזה, יתכן שרק הדף והנייר, והיום גם המקלדת, הם כשרונותיו הטובים ביותר. בכל מקרה צריך לבדוק. ואם כבר נגענו בצאט, הייתי רוצה לחלוק איתכם כמה דברים שלא מתישבים לי כל כך בהיגיון. עד לפני כחודש, בכלל לא התעסקתי עם הצא`ט כשרק ניסיתי זה פשוט הגלעיל אותי,אבל כשגיליתי את הגלאט צאט, הרשתי לעצמי. אני נשואה ולא מחפשת אהבות חדשות, הכרתי כמה חברות לשיחה נחמדות, ואנו חוזרות ומדברות. אני עובדת עם מחשבים, ויש לי הרבה שעות משעממות, כך אני מפיגה את השיעמום בדרך נחמדה. שמנה שעות ליד מחשבש זה הרבה זמן, ולפעמים אני מרגישה צורך לדבר. חשבתי שעדיף לדבר באינטרנט, מאשר לדבר עם איזו מזכיר, או פקידה דבר שעלול להיגרר ללשון הרע. כך אני מגיעה לצאט. לפעמים החברות שלי לא מגעיות ולי פשוט משעמם. כל מני בחורים כתבים הודעות, אני מודיעה מיד שאני נשאוה ובעל כבר יש לי ואני לא מחפשת אחד אחר, אבל הם שואלים כל מני שאלות כלליות, ואני שמשועממת עונה, ואז גיליתי המון בחורים, צעירים, חרדים או דתיים לאומיים שמחשפים אהבות מזדמנות למרות שהם נשואים, ולמרות שאני מודיעה שאני נשואה. זה לא מובן לי, אני מוכיחה אותם בדרך נעמה, גלוי עריות, יהרג ואל יעובור, אתה הרי דתי, וכבר נשוי, למה? יש שמודים בפני שנתתי להם חומר למחשבה, ויש שמתעקשים. מה יהי בעולם הבא? אני שאולת. ``יהיי טוב`` הם עונים. איך? אני לא מבינה. זה הרי האיסור החמור ביותר בתורה, והם הרי דתיים, רואים על פי דבריהם שהם דתיים ויודעי ספר. אז איך?! אני פשוט המומה, לא מצליחה להבין!

zipihersko

New member
רונית מתוקה...

את ממש צודקת בדברים שאמרת, וגם אני נתקלת לפעמים בכאלו שיש להם חבר, או בכאלה שבכלל נשואים, ונורא לשמוע מה הם מחפשיפ.. ואני כמו רבים אחרים מטיפה להם קצת מוסר, וזה לא יפה מה שהם עושים... זהו דרכו של עולם, לא כולנו טובים, ולא כולנו עושים מעשים טובים... חבל מאד שיש כאלו שלא לומדים להעריך את זה, שיש להם אהבה, שהם זכו לה שהצד השני אוהב אותם, והם ככה מזלזלים והולכים מאחורי הגב, ממש חבל... יהיה טוב כמו שאומרים... תהיו מאושרים רונית... מקווה לפגוש אותך... לימונית

ronitfin

New member
ללימונית

לימונית היקרה אני מצטערת שאיכזבתי אותך בצאט, פשוט היה נושא הייתי חייבת ללבן אותו מאתמול. ואחר כך הייתה לי עובדה. ארתי לך בזמן עבודה אני יכולה להיות רק בפרום, לא בצ`ט. לכן לא חזרתי. אבל מה שמשגע אותי שהם דתיים, ומודעים לחומרת האיסור, את מבינה, זה לא מסתדר לי יחד, פשוט לא!

מיקי*

New member
רבותי (וגבירותי) ההיסתוריה חוזרת

והפעם אנחנו השחקנים . . . האם נשכיל?

ronitfin

New member
מה אתה תורם למשחק

ראיתי את ``תרומתך`` בקשר למ השכתבתה ללחמונית אבל זה לא מספיק.

zipihersko

New member
בקשר לנושא לדיון... אלי שים לב...

מציאות ו.. דימיון... חשבתי הרבה אם לענות על זה או לא, ובסוף החלטתי שכן... יש הבדל גדול מאד, בין המציאות לדמיון, הבדל רב. יוצא לי , ויוצא לכולנו להכיר המון אנשים בצא`טים, לפעמים השיחה מתפתחת ונהיית יותר רצינית, ואז חושבים הלאה, או חושבים על קשר... ואז בא קודם כל שיחת הטלפון... יכול להיות שלשתי הצדדים כיף לדבר וחושבים שזהו זה, הנה האביר חלומותי שחיכיתי לו כל כך הרבה שנים הנה הוא הגיע סוף סוף... אבל......... טלפון ומציאות זהו שני דברים שונים לגמרי, ואי אפשר לדעת מי נמצא מאחורי המסך, גם אם הבנאדם אמיתי והכל ולא עובד עליך, בכל מקרה , אי אפשר לדעת איך הבנאדם, אפילו אם רואים תמונה לפעמים... כי הבנאדם בטלפון הוא ככה, ובמציאות הוא ככה, יש לבנאדם שפת גוף וכ`ו אני לא יודעת איך להסביר זאת , אבל אני כל כך רוצה שתבינו מה אני רוצה להגיד,כי זה מאד חשוב לי... לא רציתי לשתף אותכם אבל אניכן אשתף .... פעם הכרתי מישהו מצ`ט אחד ודיברנו ודיברנו וחשבתי שהוא זה הוא בטוח... ובאמת נפגשנו וזה לא היה זה בכלל בכלל, לא ארחיב בדיבור עליו... ועכשיו, הכרתי גם מישהו בצאט אחד,(פקק...) ונורא קשה לי עם זה, וזה רודף אותי מאד מאד, כל יום ויום, כי אני לא יודעת מה לעשות עם זה, דיברנו בטלפון והיה מאד מאד נחמד, אבל בכל זאת זה מפחיד אותי ואני לא יודעת מה לעשות אני מאד מקווה שהצד השני... לא כועס עלי... מאד מקווה... יש לי בלגן בראש בקשר לזה, עוד לא החלטתי כלום, אני לא יודעת אם אפגש איתו או לא, לא יודעת, מה שאני כן יודעת שזה כן בראשי הענין... אז כמו שאני רוצה לומר לכם ידידי... מציאות היא לא דמיון, אתה יכול לתאר בנאדם , אבל לא לדעת לבטח איך הוא בדיוק, אין לדעת, אפילו לא ע``י תמונות... מקווה שאני לא אתאכזב שכתבתי את מה שכתבתי כי אני יודעת שלא כתבתי מספיק, את זה אני כן יודעת אז... סליחה...באמת סליחה לימונית

לימונית יקרה

תדעי לך שבנושא זה אין כללים. אני לא אוהבת לדבר הרבה בטלפון עם מישהו שאני לא מכירה כי אני יודעת שבטלפון זה יכול להשמע להיט אבל במציאות פוגשים משהו מאפן כבר קרה לי שיצאתי עם מישהו ולפני כן דיברנו שעה בטלפון שזה יחסית לא הרבה אבל הייתי בטוחה שהוא משהו ואז איך שראיתי אותו למחרת לא רציתי אפילו להגיד לו מילה אחת פשוט- מה הקשר????????? אבל יש לי חברה שדיברה כמה ימים או שבועות עם מישהו ואז הם יצאו והיה מעולה גם והם התחתנו. לפעמים זה מצטלב כנראה ולפעמים לא. אני דרך אגב מדמיינת המון אני ממש מודעת לזה. אני מדמיינת המון בן זוג וירטואלי ולא שאני חולת נפש או משהו כזה חס וחלילה אלא, סתם עם עצמי אני אוהבת לדמיין איך זה יהיה כשיהיה ותדעו לכם שאולי זה מה שגורם לי לא להיות לחוצה ומתוחה כי אני מדמיינת דברים טובים. אני יודעת שיש כאלה שחושבים שזה ממש מטופש אבל תדעו לכם שאני בחורה מציאותית מאוד מאוד בכלל לא מעופפת זה הדבר האחרון שיגידו עלי אני כנראה יודעת להיות בחיים מציאותית ובקטעים מסוימים לדמיין לי ולי זה עושה טוב. ביייי.

מיקי*

New member
למה מטופש?

אני יודע שאולי לא לזה התכוונת, אבל - האם יש מישהו מאיתנו שלא מדמיין לעצמו איך נראה זה שיושב מצידו השני של המסך/טלפון? זה דבר טבעי למדי. אנחנו מדברים עם מישהו והמוח מטייל לו למחוזות אחרים, ומצייר דמות מסויימת שנראית לנו על פי התנהלות השיחה. מה לעשות שהרבה מאד פעמים אנחנו מייפים את הדברים בדמיוננו ואז כשנפגשים מתאכזבים; זה לא אומר שנפסיק לעשות את זה. רק אנחנו צריכים לזכור שהמציאות והדמיון אכן כפי שאמרת לא תמיד מצטלבים, אבל אבוי לנו אם נאבד אחד מהם . . .

שוב לחזק

לחזק שוב את מה שאמרתי ואת מה שאתה חיזקת אותי- באמת לדעתי צריך להיות מציאותי אבל יחד עם זה לא פחות חשוב לדעת לדמיין... זה יכול לגרום לאושר פנימי שמחזק ודוחף קדימה יותר מכל מציאות. אבל בסוף לא לשכול לחזור למציאות.

ronitfin

New member
לימונית היקרה

אפילו שלא כתבת הרבה, הבנתי אותך גם חברה שלי, רווקה, נפגשה מהצ`ט. מה שחשוב זה כללי זהירות. וכמובן לא לתת לדמיון להרחיק לכת. אני חושבת שאם הייתי רווקה, הייתי מוכנה לנסות סוג כזה של הרפתקאות. אבל חיבים להזהר, מאוד להזהר. את יודעת, מגיל 12 אפילו לפני אני חרדית, אבל ממש חרדית, תמיד אהבתי הרפתקאות, וכמובן שהשתדלתי רק בתחום המותר. אלב יש אנשים ``כלבים`` אבל ממש כך, והם נשאים כל כך תמימים. אני לא יודעת אם את מכירה מה שהח``ח אומר על כלב שוטה, אבל זה ממש כך, וחייבים להיות כל כך זהירים,מאוד זהירם. כבדהו וחשדהו. זה הכלל הפותח וכייף לי לפגוש אותך בצ`ט כך שתי בנות לשוחח יחד, זה לא מדאיג לא בעיתי, וכייף. את חברה מקסימה ואני מקווה שהדואר שלי יסתדר. בwalla לא הייתי הרבה זמן, אני מקווה שאצליח להכנס. אוהבת אותך ואת מקסימה בברכה רונית נב מה שטוב כאן, זה שזה ורטואלי, ואפשר לכתוב הכל פתוח, מה שאין במציאות וזה מש נפלא! תנצלו את זה

shlomit18

New member
טוב אז ככה....

לדעתי האישית (אצלי לפחות) הקשרים האלה הם לא קשרים אמיתיים. כי בנאדם הוא לא רק איך שהוא מציג את עצמו דרך צ`טים וכו, אלא מורכב מהרבה יותר מעבר לזה! הקשרים האלה לא יחזיקו מעמד (ושוב אני חוזרת ואומרת- בדרך כלל) במבחן המציאות!

madar87

New member
אוי, כולנו מכירים את זה....

חמודה, אני ממש לא הרבה זמן נמצאת בפורמים האלה, והאמת שאני אפילו לא מכירה כאן את האנשים, אבל אני כן נכנסת לצ`טים ואוהבת לגלוש. קראתי את מה שרשמת ותאמיני לי שרוב האנשים שמכירים את האינטרנט עוברים את הדילמות והחמשבות שהעלת פה, גם אני הייתי בקשרים עם בחורים מהאינטרנט דמיינתי ופינטזתי וקרה שניפגשנו וזה פשוט לא זרם כמו בטלפון, אבל אני תמיד אומרת עכשיו זה הזמן שלנו להתרגש לנסות לא כשניהי נשואים עם ילדים כמובן לקחת הכול גבולי ובפרופורציות נכונות, אבל גם לקחת את זה קליל אפשר לפתח את הדימיון זה נחמד,זה מרגש וזה מחדש אל תתייאשי חמודה, האהבה מחכה לכולנו בפינה, ובעזר``ה כולנו נגיע לפינה שלנו.

chaya

New member
תנצלו את פלאי הטכנולוגיה.

שלום לכם, שמי חיה ואני בת 67. כשאני הייתי צעירה בגיל (ברוח אני כזו גם עכשיו), אפילו לא חלמתי על הכרויות דרך האינטרנט. אני, אחיותי וחברותי נשואות לאנשים שהכרנו לבד בסביבה הקרובה, או שמכרים שידכו לנו. דבר שצמצם את כמות האנשים וממילא את ההתאמה, בחלק מן המיקרים. למזלי, האיש הכי חמוד בעולם, במקרה גר במרחק לא רב מבית הורי, כך שבאופן אישי לא נאלצתי לוותר. אבל אני לא רואה כל רע בלהרחיב את האפשרויות להכרות למעגל גדול כמה שיותר. לדעתי, אתם צריכים לנצל את פלאי הטכנולוגיה ולהשתמש בהם בצורה בוגרת, חכמה ואחראית לצרכים שונים, בין אם להכרות ובין על-מנת להגדיל את חוג הידידים. רק שימו לב למה שאתם עושים, אל תסחפו, למרות שזה מאד מפתה... תפעילו גם מוח, אל תסמכו רק על האינטואיציה ותזכרו תמיד שגם ביער הכי קסום מסתובבים זאבים רעבים. תשמרו על עצמכם ידידי הצעירים. יום טוב. שלכם בכבוד ובברכה, חיה.

למעלה