נושא המתאזרחים

סלים וארזה

New member
מנהל
נושא המתאזרחים מנהלת הליגה תדון כבר כעת לגבי העונה הבאה בנושא הגבלת מספר המתאזרחים שכל קבוצה יכולה להחתים. מוזר שהדיון שמוגדר "דחוף" מגיע עכשיו. אפשר לחכות עד לסיום העונה הנוכחית כדי להחליט. אני מבין את הבאאז כאשר זה נראה קצת לא מחובר שקבוצות כמו מכבי ת"א, מ.כ. חיפה ואשדוד מחזיקות כל אחת שלושה מתאזרחים בסגל.

אנחנו רואים איך קבוצות שונות פונות למשרד הפנים עם כל מיני תעודות על מנת להוציא תעודת זהות כחולה עבור שחקניהן. זה מגיע למצב שבמכבי ת"א (לדוגמא) אין בחמישיה צבר ויש יותר מתאזרחים שמקבלים דקות (פארמר, רוצ'סטי ולנדסברג) מאשר ישראלים (אוחיון, פניני ואולי יבזורי יגרד קצת דקות בליגה).

מצד אחד זה נראה לא טוב ברמת הכדורסל הישראלי כשמי שנולד כאן לא ממש מקבל דקות, אבל מצד שני אין יותר מדי שחקנים ישראלים ברמה סבירה פלוס על מנת למלא את הסגלים ושיהיו פקטור אמיתי במשחקים. בשרשור אחר בפורום כבר כתבתי איך שחקנים ישראלים עוברים בין קבוצות שונות ובאף קבוצה לא מצליחים לפרוץ. ברגע שמגבילים את המתאזרחים, בעצם מורידים את רמת הליגה למטה עבור השחקן ה"צבר".

ועוד נקודה עקרונית: באמת אנחנו רוצים ליצור הבדל בין עולים חדשים שמגיעים לאחר גיל 18 לעומת כאלה שנולדו כאן? חלק מהעולים שנחשבים כמתאזרחים אכן יחזרו לחו"ל בסיום הקריירה בארץ, אבל יש גם כאלה שיישארו בישראל ויהפכו לתושבי קבע. לא כולם דיוויד בלו, אבל מספיק ג'ו דאוסן, מארק בריסקר ודיוויד בלאט כמתאזרחים שהפכו לתושבי קבע כשאנחנו נהנים מהדור הבא שנחשבים כישראלים.

בקיצור, הנושא הזה ראוי לבחינה מהרבה אספקטים.

בוביץ

New member
מעניין מה היה אומרים אם המצב היה בחול
ועושים חוקים כאלה בחול
גם שחקנים ישראלים נהנים מאזרחויות ודרכונים אירופאיים כמו בר טימור
אם שם היו עושים כאלה חוקים מה התקשורת הישראלית הייתה אומרת..

סלים וארזה

New member
מנהל
היה בעבר חוק בוסמן
שבו הוגבלו מספר הזרים מאמריקה/אפריקה, אבל אפשר היה להביא שחקן עם אזרחות אירופאית.
&nbsp
גם בנבחרות אפשר להביא רק מתאזרח אחד, כך שלא מדובר במשהו שלא ראינו קודם. אם בליגה כלשהי באירופה היה אפשר להביא בנוסף לזרים רק שחקן זר עם אזרחות אירופאית, אז בר טימור היה מתחרה מול כל כדורסלן אירופאי אחר. לתקשורת הישראלית לא היה מה לומר כי אין כאן משהו שיוצא נגד הישראלים.
&nbsp
אני מסכים שקבוצות בארץ עושות כל מיני תרגילים כדי להוכיח מתחת לאדמה ששחקן כלשהו זכאי לאזרחות. זה גם קרה בעבר. ברד ליף, ארל ויליאמס, לבאן מרסר והרבה אחרים זכו לאזרחות מכל מיני סיבות כולל גיור מזורז, חתונות פיקטיביות ומסמכים שהוקרצו. ההבדל הוא שביחד עם 5 זרים, הקהל לא ממש מבדיל בין מתאזרח לבין זר, ולכן המושג "קבוצה ישראלית" מאבד הרבה מהמשמעות.

בוביץ

New member
יש הבדל בין נבחרת לבין מדינה
הבעיה פה היא לא בתהליךל אלא בחוק..
אי אפשר להפוף את המאזרחים כאזרחים סוג ב
אם המדינה קבה שהם אזרחים שלה . אז הם אזרחים שלה
אי אפשר להפוך אותם כסוג ב בליגה.

סלים וארזה

New member
מנהל
אין קשר בין הנושאים
מתאזרח ברמה של מדינה רשאי לעשות הכל כמו כל אזרח. אבל אם ברמה של נבחרת מגבילים את מספר המתאזרחים, אז אפשר להחיל את אותה הגבלה גם על קבוצות בליגה. יש מנהלת ליגה שקובעת את הכללים כמו, למשל, החוק הרוסי או חוק הצעירים או כמה זרים יכולים להירשם בטופס. אותה מנהלת רשאית גם להטיל מגבלה על מספר המתאזרחים פר קבוצה.

מראש לא לאפשר מתאזרחים?
הם הגיעו לעבוד כאן וזה בסדר- למה הם אמורים להתאזרח? יש חוקים בארץ לקבלת אזרחות, עובדה שכל העובדים הזרים פה לא מקבלים אזרחות, לעיתים גם לא כאלה שנישאו לישראלים צברים ויש להם ילדים משותפים....
במה בדיוק שונים שחקני הכדורסל?
שכל קבוצה תחזיק כמה ישראלים, מתאזרחים וזרים שהיא רוצה, אבל תקציבים יהיו רק לקבוצות ישראליות (היום בעיקר בלאומית) לא מהספורט לא מההימורים ומיסוי גבוה כמו כל חברה פרטית.

סלים וארזה

New member
מנהל
פארמאר זכאי לאזרחות במסגרת חוק השבות
עקב היותו יהודי. לגבי רוצ'סטי אני לא יודע מה הביאו לפני משרד הפנים, אבל איכשהו נראה לי שלו היה מדובר באדם רגיל מן השורה, אז ההליכים היו נמשכים הרבה יותר זמן. ד'אור פישר מקבל אזרחות עקב היותו נשוי לישראלית ויש עוד ועוד מקרים. מצד שני אנחנו שומעים בתקשורת על לא מעט אנשים שנשואים לישראליות ומגורשים מהארץ, כך שמשרד הפנים נראה לי מתנהג שונה כשמדובר בספורטאים לעומת מי שאין לו לובי.

למעלה