נושא ההכרויות

נושא ההכרויות

שלום אני סטודנט בן 24 לכלכלה ומנע''ס שסובל מבעיות קשב וריכוז שגוררות עימן בעיות חוסר בטחון שמשפיעות בשלל תחומי החיים,בחלק אני מתגבר במידה מסויימת אם זה נניח בלימודים אז ע''י לימוד עם חברים,מורים פרטיים וכו. עכשיו מבחינה חברתית השתפרתי בשנים האחרונות אך עדיין הקשרים החברתיים שלי מצומצמים יחסית וזה משליך באופן ישיר או עקיף על תחום ההכרויות. עד היום למעשה לא היה לי כלל קשר זוגי ולמען הסר ספק גם מיני,השיפור שחל בנושא היה למעשה בשנה האחרונה בה יש לי 2 ידידות שאנחנו לומדים לפעמים [אחת לפני כ4 חודשים הזמינה אותי ללמוד ולישון אצלה בטענה שלא תהיה אף אחת וסרבתי מחוסר בטחון,דיי הצטערתי על כך] אני מחפש קשר רציני,שלא יובן אחרת אך הצטערתי כי זה היה עוזר לי לקבל אולי בטחון. עכשיו המראה שלי הוא ממוצע,אני בדיוק קבעתי ללכת לעשות תמונה מקצועית [בסטודיו] ומתכנן לפתוח פרופיל איכותי באתר הכרויות [קראתי ספר בנושא]. וגם מצאתי חבר שנראה שמסכים לקחת אותי ''תחת חסותו'' ולצאת איתי לעשות צעדים ראשונים. אחרי שאפתח פרופיל אני חושב אולי לקחת איזהשהו אימון אצל מישהו שמתמחה בתחום ההכרויות [שירד לחץ מהמבחנים],כשחשוב לי לדעת גם איך הולך התהליך,חשוב לי להגיע למצב שאני גם פועל ''בשטח'' ומקבל בטחון. יש מאמנים שמתמחים בתחום הזה,איך זה עובד בדיוק?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אימון והכרויות

שלום לך סטודנט יקר,
אתה משתף בכנות ובאומץ על מצבך, וטוב שאתה חושב כיצד להתקדם.
הדבר העיקרי שאתה מתמקד בו הוא חוסר הקשר הזוגי. אך קשר זוגי הוא רק צורה אחת של מערכת יחסים, והקושי הוא לפי מה שאתה אומר רחב יותר - בקשרים חברתיים בכלל, ובעיות בבטחון העצמי.
הדרך הנכונה בעיני עבורך הוא להתחיל מההתחלה ולא מהסוף - לעבוד עם מאמן (גם טיפול פסיכולוגי הוא אופציה), שילווה אותך לבנייה של בטחון עצמי, במיוחד בקשרים חברתיים. מתוך בטחון יותר גדול, גם תרגיש מסוגל לפנות לבחורה, לשוחח, להעמיק בקשר. גם הקשר המיני יתאפשר עם הזמן.
מה זה להתחיל מהסוף? לעסוק באימון לדייטים - ללמוד מהלכים, צעדים, משפטים. כאשר זה לא יבוא מתוך הבנה איך לבנות קשר, לא תצמח מזה זוגיות. במיוחד מסוכן בעיני כל מיני "מאמנים" שמלמדים להתמקד בהשגת הסטוצ. ולפעמים מנחים גם להתעלם מרצונותיה של הבחורה ולאכוף את עצמך. לא לשם אתה רוצה להתקדם.
במיוחד עבורך, אם כבר את יוצר קשר, חשוב שיהיה בו משהו אמיתי, שתוכל להרגיש בנוח ולא לשחק תפקיד. למצוא בחורה שיהיה לך כיף איתה, חברות ושותפות.

היי תודה על תגובתך

בכל אופן תראי,בגדול את צודקת אבל לגבי העניין החברתי זה עניין שאני וההורים שלי מודעים אליו שנים רבות [רוב חיי למעשה],הייתי בטיפולים שונים כולל פסיכולוגי ארוך,ועם הזמן השתפרתי ויצרתי קשרים חברתיים והיום אני מתקשר בצורה הרבה יותר אפקטיבית,אך מה לעשות בשורה התחתונה בואי תסכימי איתי שאין ''פתרונות קסם'' והבעיה לא נעלמה כלא הייתה אך קיימת בצורה מתונה מבעבר. חשוב לי לעבוד על הפן החברתי בהקשר של תקשורת עם בחורה שהוא גם סוג של כישורים חברתיים,מסכים איתך לחלוטין שכל מיני מאמנים שמאמנים אותך איך לגרום לבחורה להגיע אליך למיטה הם שטחיים ובאים בגישה לאנשים שמטרתם העיקרית היא סקס,מה לעשות כל אחד ומה שחשוב לו בחיים מה שנקרא. העניין שכרגע אני נחשב למצב שאיכשהו אפשר להחליק אותו,אך עוד 5 שנים זאת כבר תיחשב לסוג של נכות למעשה.

הכרויות וביטחון עצמי

שלום לך יקר,
נשמע שיש לך בעיה כלשהי בבטחון עצמי שמשליכה על הקשרים הזוגיים שלך.
לדעתי כדאי שתעבוד על הביטחון העצמי ושיפור הערכה עצמית.
השאר כבר יהיה תוצאה של זה.
לדעתי כדאי לך לקחת מאמן מתחום ה-NLP בגלל שהמתודולוגיה של ה-NLP מצויינת במענה לצרכים שלך.
בהצלחה.

ommerl

New member
שלום רב

אני לא יכול להגיד לך איך זה עובד אצל אחרים כי אני לא יודע. אני יכול להגיד לך רק מה שאני יודע:

בגיל 16 התחלתי לקרוא על תחום שאתה בטח מכיר שנקרא "פיק אפ" או "אומנות הפיתוי".
הרבה מכירים את הצדדים היותר "אפלים" ומניפולטיביים של התחום (אם שואלים אותי זה בעיקר גישות שלא עובדות אבל קל למכור אותן) וזו באמת הגישה ששלטה אז (היו גם גישות אחרות של פיתוח ביטחון עצמי אבל זה היה בחיתוליו).

שום דבר לא "עבד" לי בתקופה הזאת. שום דבר לא הצליח. את המניפולציות בכלל לא הצלחתי לעשות בגלל שזה יצר אצלי קונפליקט מוסרי ובלי קשר- פחדתי פחד מוות לגשת לנשים ולדבר איתן. הגעתי לגיל 19 בלי שהיה לי מגע מיני עם אישה. בהסתכלות לאחור זה לא כזה מאוחר אבל באותה תקופה זה הרגיש לי כאילו זה סוג של נכות. משהו שאני לעולם לא אצליח לעשות.

ההצלחה שלי עם נשים באה רק בעקבות עבודה עמוקה על הפאן הנפשי שלי. רק אחרי שהשתחררתי מפחדים ופיתחתי ביטחון עצמי ודימוי עצמי.

אני עשיתי את זה בעזרת NLP והתפתחות אישית. אני מוצא שהצלחה עם נשים מורכבת מ- 80 אחוז מיינדסט (כלומר הפסיכולוגיה שלך, הדימוי העצמי שלך, המוטיבציה והפוקוס, ומערכת האמונות שלך ומצבי הסטייט שאתה שרוי בהם כשאתה מתחיל עם נשים) ורק 20 אחוז מכאניקה (הכוונה במכניקה זה ה-"איך". להיות ערוך למצבים שונים שיכולים להתרחש, לגשת בפועל לנשים ולהכיר אותן ולצאת מאיזור הנוחות שלך ועוד..).

למעלה