נושא הדבורה

נושא הדבורה

היי לכולן!
אני סטודנטית שנה א' במסלול הגיל הרך בהתמחות חינוך מיוחד.
אני עומדת לפני שבוע התנסות מעשית הראשון בחיי, בגן של חינוך רגיל גילאי 2.5-3.5 בשבוע זה גם תהיה בעצם התצפית הראשונה של המדריכה הפדגוגית.
התבקשנו לבחור נושא אחד לכל השבוע..
חשבתי על נושא הדבורה מאחר ואפשר לצאת ממנו להסבר על הדבש, הכוורת, תקשורת וכו'
מאוד קשה לי לפשט לצוציקים את ההסברים כך שיוכלו להבין כמה שיותר.
אשמח לקבל עצות , דוגמאות למערכים, רעיונות לפעילויות, שירים , דיקלומים, ספרים - אני אשמח אם תוכלו להסביר מפורט (ואם לא אז גם טוב)
בגלל שזאת רק ההתחלה שלי, אני עדיין לא יורדת לסוף דעתכן כשאתן מסבירות ב"קודים" חיחיחי :)
אני ממש ממש ממש ממש ממש
מודה לכן!!

מציעה לך

בגדול חשוב שהפעילות תהיה פעילות התנסותית וחוויתית.
לא מציעה לך להרבות בהסברים מילוליים אלא להשתמש בכלים כמו מוסיקה, אביזרים, סיפורים, המחשות.
שהילדים יהיו פעילים ומתוך ההתנסות שלהם תתקיים למידה.
כדאי לבנות מס' מערכים שיהיו מדורגים שיהיה להם פתיח, אמצע וסיום.
עלייך לבחור נושא.
עלייך להגדיר את המטרות שאת רוצה להשיג בכל פעילות.
לחשוב איך את משיגה את המטרות שלך, באילו אמצעים?
תחשבי גם על מס' הילדים בקבוצה שאיתה את עובדת: מליאה/קב' קטנות.

טיפ: ילדים הם לרוב סקרנים, שואלים שאלות וכו' ולכן כדאי להיות איתם, להקשיב להם, לענות לשאלותיהם במטרה שהם יהיו פנויים ללמידה, פנויים להקשיב לך ולשתף איתך פעולה.

מאחלת לך המון הצלחה :)

דעתי בלבד

לדעתי נושא הדבורה לבני שנתיים שלש אינו מתאים, אלא אם מדובר בילדי כפר החשופים לכוורות ולרדייה של הדבש.
הייתי מחפשת תוכן קרוב יותר לעולמם של הילדים.

כבר..

עשיתי שני מערכים על זה..והמדריכה אמרה שזה רעיון טוב.
אשמח לשמוע אילו רעיונות יש לך..
כי אם ארד מהרעיון הזה..אני אעביר יום בחיפוש אחר רעיון אחר..ואת יודעת איך זה..מירוץ אחרי הזמן..

אפשר לרקוד לצלילי

"זמזום הדבורה"ולהשתמש במטפחות צהובות להמחשת תנועותיה,אפשר לפזר פרחים ולהמחיז את איסוף הצוף מהפרחים, באמצעות קשיות, (יש דיסק עם שירים בנושא, שאני לא זוכרת את שמו, יש שם שיר שהולך בערך כך:"זום זום זום הקשיבו לזמזום..."זה כל מה שאני זוכרת, סורי...), אפשר לתת לילדים לטעום דבש בסוף המפגש(יש שיר שנקרא"כפית של דבש" נדמה לי ששייך לאריאלה סביר).זה לא מפגש שלם, סתם רעיונות שעלו בדעתי מקווה שיעזרו...

עוד רעיון:

להביא תמונות מוגדלות של דבורה זבוב ופרפר ונמלה ולהסביר שכולם שיכים לאותה משפחה- משפחת החרקים. לבדוק במה הם דומים ובמה הם שונים. לראות שלנמלה אין כנפיים, אך ליתר יש וכו'...(למרות שלמלכת הנמלים יש כנפיים)

למעלה