אהלן.
יש לי תמי 4 פמילי, ויש לי מעקף - פילטר חיצוני.
הזמנתי נורת UV חדשה (לא מקורית), אני מבצע את ההחלפה ומופיעה לי תקלה 3.
אני יודע שאפשר לעקוף את הנורה אבל אני מעוניין שהיא תהיה חלק מהמערכת.
מישהו יודע איך פותרים את הבעיה?
תודה לעונים.
לא הבנתי.....
למתקן יש תו תקן למים שהוא מוציא.

כל התחליפים והמעקפים לא עומדים בזה, ולך תדע מה שאתה שותה....וזאת כמובן אני אומר לאחד שרצה מים איכותיים.

במה הפילטר החיצוני שלו שונה מהפילטר מתחת לכיור שלך?
מתי לאחרונה ערכת בדיקות מיקרוביולוגיות למים שאחרי הפילטר שלך אחרי שהוא כבר נמצא שם ארבעה חודשים? "תו תקן למים שהוא מוציא"
בדומה ליצרניות המדפסות, תמי מחייבים שימוש במוצרים שלהם (נורה ופילטרים) וטרחו רבות על מערכת שמזהה וחוסמת שימוש בתחליפים פשוט בגלל הרווח העצום שהם עושים ממכירת המוצרים המשלימים הללו לאורך כל חיי המוצר הרבה אחרי שסיימת לשלם עבור רכישת המוצר עצמו.
השוני פשוט, אין, ולא היו לי ציפיות....
גם לא השקעתי אלפי שקלים ב"פרה" חולבת שמוציאה מים.

אני לרגע לא מזלזל במה שהמתקן של תמי 4 מוציא, ובטח לא בתו התקן. וזה ממש לא דומה למדפסת.

לי בבית מספיק פילטר שהיצרן ממליץ להחליפו פעם בשנה.
ומעבר לצחוק שבעניין, אם תעיין במסמכים שבדף הזה באתר של תמי 4, תראה שהם עומדים בשני תקנים ישראלים הרלוונטיים לאיכות המים: האחד 5452 מתייחס לבטיחות המוצר, כלומר שהוא לא מכניס בעצמו מזהמים למים, והשני 1505 שמתייחס לסינון, כשהסינון הנ"ל בסה"כ אומר שהוא מרחיק לפחות 75% מהכלור שבמים.
אין תו תקן שמבטיח לך איכות מים זו או אחרת, לצורך העניין הוא אפילו לא מבטיח לך סינון מכאני של בוץ.
כי הפילטר עצמו הוא בית גידול לחיידקים, כך שפילטר שלא הוחלף תקופה ארוכה משמעו יותר חיידקים במים מאשר אם הוא לא היה שם בכלל ולא איכות מים זהה לזו שהיתה בלעדיו.
אגב, זאת בדיוק הבעיה שנורת ה UV בתמי 4 באה לפתור.