נורת אזהרה והודעת check emissions ברנו

נורת אזהרה והודעת check emissions ברנו

שלום למי שאולי יידע לעזור.

ברשותי רכב רנו מגאן. לפני כחודש וחצי בערך נדלקה לי נורת אזהרה של המנוע יחד עם נורת המפתח השוודי (לגשת למוסך), ונרשמה לי הודעה על הצג check emissions.
ניגשתי כבר לכמה מוסכים, ומשום מה נראה שהמוסכניקים לא ממש יודעים איך לאתר את הבעיה. חלקם ניסו טיפול זה או אחר אבל ללא הועיל. בשני מוסכים אמרו לי כבר פשוט לנסוע ככה, שאין בעיה (אחד מהם אמר שככה זה ברנו, יום אחד נדלקת הנורה עם ההודעה הזו ומתישהו אולי תיכבה, אבל אין בעיה לנסוע ככה אפילו 10 שנים.)
יש לציין, שלפני כשבוע נדלקה לי גם ההודעה לעשות טיפול ברכב (service due) אבל לאחר הטיפול עדיין מופיעה ההודעה check emissions.
קצת לא הגיוני לי שתידלק נורת אזהרה אם אין בעיה ברכב. מישהו בעל רנו, או שמכיר טוב, נתקל בעבר בהודעה הזו? אולי יוכל לשפוך לי קצת אור...

תודה!

תתחיל מלקרוא את קוד התקלה

שגרמה לנורה להידלק.
&nbsp
אם המוסך שלך לא יודע לקרוא את זה תחליף מוסך

עברתי כבר שלושה מוסכים...

בראשון אמרו לי שיש לי נזילת שמן ונזל שמן על חיישן החמצן ולכן נדלקת הנורה. יצאתי בהרגשה כללית של חוסר אמינות במוסך הזה ולכן לא עשיתי בסוף את הטיפול.(ניסו לדחוף לי עוד כל מיני דברים בטענה שקשורים כמו החלפת נוזל קרור למשל. סכ"ה רצו על העבודה 3 וחצי אלף שקל.) וטוב שכך עשיתי, בדיעבד אין לי בכלל נזילת שמן.

במוסך השני המוסכניק לא התחבר למחשב של האוטו והוא זה שאמר לי שאני יכול לנסוע כרגיל ואין מה לעשות עם זה. הוא כן ניסה כמה טיפולים כמו החלפת שמן מנוע, החלפת מסנן, וטיפול לפלאגים, ואמר שאולי אחרי כמה ימי נסיעה הנורה תיכבה... כמובן שזה לא קרה.

במוסך השלישי, שבו כבר לקחתי את הרכב גם לטיפול כללי. המוסכניק כן התחבר למחשב, ולמרות שסוכם שיתקשר אליי לפני שיתחיל לעבוד הוא עשה ההפך. בדיעבד חלק מהדברים שעשה זה בדיוק מה שעשה המוסכניק הראשון (החליף שוב את שמן המנוע ואת המסנן והחליף את הפלגים שהקודם טיפל בהם.) גם המוסכניק הזה אגב אמר לי שאני יכול להמשיך ולנסוע ברכב כרגיל ללא חשש למרות שנורת האזהרה דולקת...

יש לציין שאני בדיוק אחרי מעבר דירה בין שני אזורים שונים בארץ, והמוסך שטיפל לי בעבר ברכב נמצא שעות נסיעה ממני. אני בעצם מנסה לאתר מוסך קבוע חדש באזור מגוריי החדשים. כשאני מנסה לחפש באינטרנט על הודעת ה-check emissions אני גם לא מגיע לתשובות ברורות...

אתה צריך מוסך שיודע לקרוא קוד תקלה

שעליו המחשב מתלונן.
&nbsp
אם הרכב לא מקרטע, ההימור שלי זה בעיה בממיר הקטליטי או בחיישן. אבל כמו שכתבתי בהתחלה המחשב מתלונן שמשהו לא בסדר - עם סורק תקלות אפשר להתקדם
&nbsp
באיזה אזור אתה מחפש מוסך?

אם נכתב check emissions

אני לא מאמין שזה בעיה רק בנורה
&nbsp
ואני גם לא בעד לנתק מצבר כדי למחוק את הקוד לפני שקראת אותו

kitt

New member
כנס למורשה של רנו, יקחו לך בערך 200-300 ש"ח על חיבור למחשב

אבל תדע בוודאות מה הבעיה.
מצטער, אבל רנו מגאן זה לא רכב שמתעללים בו עם מוסכים שלא מכירים את הרכב ולא יודעים להתחבר למחשב שלו. ו"אתה יכול לנסוע ככה" זו לא תשובה, מה גם שעם מנורה דלוקה הרכב לא יעבור טסט (עוד לפני בדיקת פליטה,היום הם בודקים אם יש נורות אזהרה דלוקות בלוח השעונים ופוסלים כבר על זה את הרכב.

enigo

New member
לפעמים זו דווקא כן תשובה...

יש מכוניות שבהן הנורה הזו נדלקת ברגע שהמדדים בפליטה סוטים מהאידיאל - למרות שהם עדיין בתחום הסביר ואפשר לעבור כך טסט. בחלק מהמכוניות ההודעה לא מתאפסת מעצמה, גם אם הסיבה לבעיה - למשל דלק לא טוב (הבחור אמר שהוא עבר דירה, אולי תדלק בתחנה חדשה שבה הדלק לא טוב?) - כבר מזמן נעלמה. במכוניות אחרות היא כן מתאפסת אם הבעיה נעלמה.
בכל מקרה, לפני שמתחברים למחשב במוסך ומשלמים כמה מאות שקלים, שווה לקנות מתאם OBDII ולהוריד אפליקציה מתאימה ולבדוק לבד על מה מתלונן הרכב. חלק מהאפליקציות גם מאפשרות לאפס את התקלה. בקסארה פיקסו שהיה לי זה פתר את הבעיה...

מנחם231

New member
יש טריק להעלים את הכתובית

אנסה להיזכר. לא סתם אמרו לך שאתה יכול להמשיך ליסוע בלי בעיה. אני בשלב זה לא הייתי מתייחס. ברכב שלך אם יש תקלה תופיע לך כתובית מפורשת על מהות התקלה.

למעלה