נורמל אגיין

thinman

New member
נורמל אגיין

אני בטח פותח כאן דיון שהתנהל כבר כמה פעמים לפני. ראיתי את הפרק עכשיו בפעם הראשונה, מעבר לעובדה שהפרק נהדר, קראתי גם חלק מהדברים שנכתבו כאן בפורום לפני כן. אני חושב שהפרק הוא סוג של מחווה לאחד הציטוטים האהובים עלי ביותר Have you ever had a dream, Neo, that you were so sure was real? What if you were unable to wake from that dream? How would you know the difference between the dream world and the real world? אני חושב שכל המטרה של הכניסה של באפי להלוסינציות זה כדי שהיא תשמע מאימא שלה את התשובה למה שהיא צריכה היתה לשמוע בעולם של סאנידייל, ושם היא כבר מתה ולא יכלה לייעץ לה. אני חושב שזו דלת מסתובבת, רוב האנשים התייחסו לצורך של באפי במרפאה להמציא את העולם של סאנידייל. אני חשבתי שאני מבין טוב למה באפי של סאנידייל היתה צריכה להמציא דווקא את המציאות השנייה, באפי של סאנידייל שבמשך רוב הסדרה שאפה להיות נערה רגילה, שהושפעה רבות מהגירושים של ההורים, הפעם האחרונה שהכול היה בסדר בשבילה זה בדיוק בנקודה שזימנו אותה להיות הקוטלת והיא היתה במרפאה אחר כך הכול נהיה כמו שהוא עכשיו. נראה לי שהמוח שלה בהשפעת החומר לקח אותה לצומת האחרונה שהיא יכלה להיות בה ולהפוך את הכול חזרה. צריך לזכור שבאפי נכנסה למרפאה בפעם הראשונה לאחר שהיא ראתה ערפדים בפעם הראשונה, אם כך אכן הוא אז למה במציאות ההיא היה לבאפי צורך להמציא את עולם הערפדים מלכחילה? הרי בהתחלה היא לא היתה בסאנידייל מוקפת חברים וגיבורת על, הטענה היתה שהיא ראתה ערפדים בפעם הראשונה ונבהלה כל כך שהיא גילתה להורים? איזו סיבה היתה לבאפי של לוס אנג'לס להמציא עולם חדש? הרי כל המשברים (ההתנהגות שלה בבית הספר והגירושים של ההורים) היו כתוצאה מזה, ואחרי זה. צריך לזכור באיזה רצף של פרקים מגיע הפרק הזה - משבר אישי גדול מאוד, רגשות מבלבלים מאוד כלפי מישהו, קצת אחרי היקיצה מהעולם שאחרי, הרגשה שמשהו בה לא בסדר, ברורו שבסיטואציה כזו, סם הזיות יוביל אותה למציאות שיש ממנה מפלט מכל מה שקורה לה. אני רוצה לשאול את כולכם, לא קרה שהייתם פעם בתקופה ממש רעה בחיים ואמרתם לעצמכם/ן "איזה סרט רע, זה כמו חלום בלהות, שמישהו יעיר אותי" מה קורה אתם חושבים אם באותו הזמן הייתם מתחילים להזות משהו? מה הייתם הוזים? ברורו שמציאות חלופית עם מפלט מכל מה שעבר עליכם עד עכשיו. אני רוצה לחזור ולהדגיש שבעיניי הכול היה כדי להביא את באפי לקבל עיצה מאמא, מה שלא יכל לקרות בסאנידייל והסצינה שאמא שלה אומרת לה שהיא מוקפת באנשים שאוהביםאותה ובתוך תוכה היא צריכה למצוא את הכוח להמשיך מהאהבה שלהם, אצלי משך אותי לא אל ג'ויס ואב של באפי במציאות של המרפאה אלא לכל החברים ודון במציאות של סאנידייל שכבר כמה זמן מחכים שבאפי תעבור את מה שקורה לה ותהיה באפי שהם מכירים שוב. ככה אני ראיתי את זה. אני מאמין שזה היה פרק שבו ג'וס סתם ניסה קצת "טו פאק ויז אוור הדס" תוך קידום העלילה ומתן העזרה לבאפי לחזור לעצמה. מאחר ולא ראיתי עדיין את פרקי ההמשך (ומי שיגיב כאן - בבקשה בלי ספויילרים) אנילא יודע אם היא אכן השתמשה בעזרה שאמא שלה נתנה לה. אבל זה מה שאני הרגשתי כשראיתי את הפרק. וואוו זה היה ארוך, מקווה שלא התשתי אף אחד. יום טוב

באפי לא חוזרת לעצמה באמת בסוף הפרק.

הפרק מדגיש לנו את הבעייה הקשה שבאפי היא לא מי שהיא בעונה 6 בעקבות כל החוויות הקשות שהיא עברה, השיבה לחיים, ספייק, הסיפור עם ווילו, ההבנה שאין לה שליטה על דון גרמו לבאפי לאבד את עצמה, ובפרק "נורמלית שוב"
בין אם זה מפני שהשד דקר אותה או כל סיבה אחרת שראויה לדיון
היא בורחת מהמציאות הקשה והבלתי נתפסת שהיא נקלעה אליה. באפי לא מתמודדת, היא בורחת. - זו התנהגות שבאפי נוקטת מספר פעמים בסדרה (סוף עונה 2) ברגעים קשים מאוד. ולעניין - בסוף הפרק, באפי "מתפכחת", מבינה את המציאות הקשה שהיא נקלעה אליה ומנסה לתקן אותה. אבל היא לא חזרה לעצמה. היא חזרה למציאות שהיא קיימת בה, למציאות האמיתית והיא בוחרת להישאר בה ולא לברוח, לנסות לתקן אותה. כבר בפרק שלאחר מכן - Entropy - אנחנו רואים שבאפי היא פשוט לא באפי. הדרך שהיא מנסה לעזור לדון מגוחכת ובאמת לא אופיינית לגיבורה הזו, אפילו שהיא דרך אימהית ואנושית.. לי היא נדמית סנטמינטלית-מגוחכת-שברירית. וכמובן, ההשפעה שיש לסקס של ספייק ואניה על באפי מבהירה לנו שלבאפי יש עוד דרך לעבור. ובהמשך לכך, לדעתי באפי לא חוזרת לעצמה עד סוף הסדרה.. הבאפי של עונות 6-7 היא לא הבאפי של 5X22.
חפרתי.

k R I P s

New member
נכון, באפי מתבגרת.

באפי עד סוף עונה 5 עדיין סוג של נערה מתבגרת... לומדת על החיים, אהבות, כסף, אבדון, חברים וכו'. ואז מגיעה המוות שלה שהוא השיא. כל החיים של באפי מתערערים והם מקבלים משמעות חדשה. בעצם המוות שלה לדעתי זה מה שגרם לה ל"ניעור" כזה על החיים והקפיץ אותה כמה שנים קדימה. עבודה, מחויבות, משפחה, כסף ועוד קצת כסף. אין לה כח לשטויות הקטנות האלה שקורים לאנשים כי היא טעמה כבר מהשיא. בכל אופן, כל ההיבט על העולם מתערער אצלה מה שגורם לה להתבגר ולצאת מהבועה. לדעתי לפחות.

מסכים איתך, ובמילים אחרות -

המוות הביא אותה לחיים, רק אחרי המוות היא נחשפת לחיים האמיתיים.

Aspen

New member
ההתבגרות הפתאומית שלה

לפי דעתי הגיעה כבר לפני המוות שלה. נראה לי שהגיע כשבאפי גילתה שדון לא אחותה ושהיא צריכה לשחק את האחות הבוגרת וגם שומרת המפתח. ואז המוות של אמא שלה, שאילץ אותה לא סתם להיות אחות בוגרת, אלא גם האמא. מותה של אמה ביגר אותה מאוד. המוות של באפי הוכיח שהיא התבגרה. היא הקריבה את עצמה. אבל חוץ מזה, גם אחריי שבאפי ברחה מהבית ומסאנידייל לאחר שהרגה את אנג'ל, היא עשתה החלטה של לגור לבד בעיר הגדולה, לעבוד, לשכור דירה ולטפל בעצמה. כשהיא חזרה הביתה הבגרות טיפה נעלמה. אבל יש הרבה רגעים בסידרה שנראה שהיא בוגרת בהם, ולא סתם בת טיפש-עשרה.

thinman

New member
אני לא חושב שאנחנו סותרים

קשה לראות איך מישהו עובר מה שהיא עברה ונשאר אותו דבר, ברור שצריכה להיות השפעה כלשהי על הדמות אחרת לא היתה פרוגרסיה של הדמות וזה לא הגיוני. מה שאני אומר זה שלקחתי מהפרק בעיקר את הקטע שהיא מסתכלת על ג'ויס ואומרת לה - תודה על העצה ולהתראות, כי בעיניי, ההזיות נתנו לה את האופציה לקחת עצת אמא שהיא לא יכלה לקבל בעולם האמיתי. אני רוצה לציין משהו שלא שמתי עליו את הדגש כל כך בהודעה הראשונה - הפרק יוצא מהכלל! כתוב נהדר ומשוחק ענק.

WillowFreak

New member
דעתי..../images/Emo3.gif

אני חושבת שהדבר הכי חשוב שקרה בפרק הזה הוא שבאפי - בחרה להתמודד עם החיים שלה. בכל הבאפיוורס כל הזמן מדגשים בפנינו את החשיבות של העובדה שיש בחירה וכל אחד עושה את בחירתו שלו הוא. שלא כמו לאחר מות אמא והקמתה לחיים של באפי - כאן היא לא אולצה להתמודד, ההיפך הוא הנכון. הכי קל היה לברוח לעולם הזה שבו היא משוגעת ורק אם תבחר תכל להתעלם מהטירוף ולחזור להיות ילדה טובה אל-איי. בפרק הזה באפי בחרה להתמודד עם החיים שניתנו לה בחזרה ע"י חבריה. במידה והפרק הזה, על כל המשתמע ממנו לא היה קיים - סביר להניח, שכמה פרקים אחר כך בסוף העונה השישית, במקום לנסות למנוע את חורבן העולם היא היתה עושה ההיפך ואם לא עוזרת, אז לפחות לא מונעת את חורבנו - כי היי!! גן עדן.

למעלה