נוריות Led

אק 2015

New member
נוריות Led

מה השוני (אם בכלל יש שוני) מבחינת איכות / התאמה לשימוש ימי בין הנוריות היקרות הנמכרות בחנויות לציוד ימי ובין הנוריות הזולות באופן משמעותי הנמכרות בחנויות לצורכי חשמל כללי ואו ציוד חשמל לרכב. השאלה היא עקב הכוונה להחליף את כל נורות אורות הניווט והתאורה הפנימית. תודה למביני עניין.

zina71955

New member
אברהם, נוריות ה LED מקורן בתעשיית

הרכב ולא נראה לי (אך ייתכן שאני טועה) שיש תעשייה ימית מיוחדת בנושא זה. כך שלמעשה זה עניין של אריזה ושיווק. תקנו אותי אם אני טועה. בשבוע החולף מיתקנתי את כל תאורת הסירה בנוריות/מנורות LED שמשתייכות לתעשיית הרכב. לא זול (הכל יחד 1000 ש"ח). התוצאה החזותית/תאורתית מצויינת. אגב, מה היה לנו קודם? נוריות שבאו מתעשיית הרכב. ה - MARINE התבטא בגוף המנורה/פנס טוב יותר או טוב פחות.

gb228

Active member
נקודות לתשומת לב

אם מחליפים גם אורות נווט יש צורך להשתמש ב"נורות" שמבוססות על לדים ירוקים ואדומים מכיוון שבלדים הלבנים המרכיב הספקטראלי של האדום והירוק נמוך מאוד. ירוק הוא לא צבע נפוץ בתעשיית הרכב כך שאם קונים נורת לדים מוכנה יתכן ותאלץ לשלם את המחיר הגבוה יותר שגובים על "מוצרים ימיים" ללדים זוית תאורה צרה יחסית (משתנה בין הסוגים, צריך לבדוק נתוני יצרן) ולכן בתאורת תאים צריך לבחור כאלו עם זוית תאורה רחבה ביותר או לבנות מערך של לדים כשכל אחת בזוית מעט שונה מזו שלידה. אם קונים גוף מסחרי מוכן אז נושא זה בד"כ טופל כבר ע"י היצרן.

me1982

New member
איך יודעים איזה נורות לד לבחור?

אני מעוניין להחליף את תאורת הפנים ביאכטה שכיום מבוססת על אותן נורות שבשימוש באורות ניווט ובשימוש בתאורת פנים ברכבים. היום מותקנות נורות דומות לאלו כמו זו שבקישור רק לא לד. אני מעונין להבין את כל הנתונים שמגיעים עם הנורות. יש כמות אדירה של נורות לד למכירה באינטרנט. איך אפשר לדעת את עוצמת התאורה הנדרשת? את הזרם שכל נורה צורכת? כאשר הכוונה היא לא למספרים שמפורטים, לעתים כן ולעתים לא, אלא למדד השוואה - ביחס לנורות שקיימות היום. כמה חזק זה 10candella? האם 2A נחשב לצריכה גבוהה לנורה כזאת? מה עוצמת התאורה המינימלית שאני אחפש לנורת לד? אני יודע שקצת קשה לתת תשובה מדויקת בייחוד לאור השוני בצרכים ביאכטות שונות, אבל אם מישהו יכול לספר מניסיונו על הנורות שהוא קנה, המפרט שלהן וכמה חזק הם מאירות. תודה.

zina71955

New member
זו אכן בעיה קטנה משום שכל חלל דורש

תאורה מתאימה וקנייה "עיוורת" יכולה בקלות להחטיא את המטרה. אני נקטתי בשיטה פשוטה. האיש שאצלו קניתי את המוצרים היקר בסירה עם מעגוון של נוריות שונות ופשוט בחרנו על ידי בדיקה במקום את המתאימות ביותר. התוצאה מצדיקה את מה שעשיתי.

אק 2015

New member
נוריות LED . סטנדרטי לעומת ימי יעודי.

מתוך עיון נוסף בנושא למדתי ש:- הנורית הסטנדרטית אימה מתאימה לשימוש בפנסי אורות הניווט עקב היותה בעלת זוית אלומת אור קטנה שאינה " ממלאת " את עדשת הפנס בצורה שווה. כמו כן (כך טוען מחבר המאמר) אין זה מומלץ וגם מנוגד לתקן הבינלאומי להשתמש בנורת LED המפיקה אור לבן בפנסים בעלי עדשה צבעונית אדום / ירוק ויש להשתמש בנורת LED צבעוניות מקוריות. מאחר ואתה עפ"י הפורום עברת לשימוש בנוריות LED ,האם אתה יכול לתאר את הנוריות ואם אפשר את המקור שבו רכשת את הציוד . תודה אברהם.

1שריל

New member
אני בזמנו בניתי יחידה כזו של אורות ניווט

"טרי קולור" - השתמשתי בלדים צבעוניים היכן שנידרש (בעלי אור חזק) ולבנים לאחורי - נדמה לי שהם קראו ללדים האלה "ג"מבו " או מקסי - לא זוכר - קניתי אצל אהריאב בנורדיה ממש בגרושים - היה לו מבחר גדול יחסית - יש לו שם גם יחידת פיקודית ל 12 וולט עם שלטים שיכולה לשמש להרבה פונקציות -כמו למשל אזעקה לסירה מפני כניסה - או מה שעולה בדעתך בהצלחה איל

zina71955

New member
באורות הניווט so far לא נגעתי

בפשטות, אם אגע אחליף רק בטריקולור ובאור העגינה. מערכת האורות התחתונה ואור התורן פעילים כאשר אני במנוע ומפרשים (הראשי תמיד בחוץ) ואז אין בעייה עם נורות ליבון רגילות. אור העגינה אצלי מחובר לבימיני מעל הקוקפיט ועוד לא מצאתי נורת לד מתאימה. ובכלל אני משתמש בזמן עגינה בעשית פראפין. אז נשאר בינתיים רק הטריקולור. כשאמצא את הפיתרון המתאים אשתמש בו

אק 2015

New member
אורות ניווט LED.

מצטער; טעות שלי בהבנת הנקרא בהודעתך הרלבנטית. אברהם.

lunatick

New member
אורות ניווט

זה המודל השני שבניתי לטרי כולור (בראשון מלפני 10 שנים הירוק לא היה ירוק והלדים החדשים מלפני 4 שנים עוצמתם שולשה) 12 לדים מכל צבע. הבעיה היא חפיפה בין הצבעים וממולץ לדעתי להוסיף מחיצה פיזית. מעל שורת הלדים הצבעונים הוספתי עוד 24 לבנים לאורות עגינה. צריכת החשמל של כל מערכת 0.16 אמפר. יואב

gal yami

New member
בתשובה קצרה ומהירה

צבע-התאמת הצבעים (ולא רק לבן,וגם ללבן יש גוונים/ספקטרום) עוצמה- לא לשכוח, שלכל קטגורית כלי שייט (עפ"י החוקה) יש את עוצמת הנראות למרחק מסויים, בכל פנס ניווט. זווית - לפנס יש מגבלי ניראות (כמפורט בחוקה העולמית) אבל בתוך הפנס הנורה צריכה לתת כיסוי של לא פחות מזווית הנראות. *לכל תעשיית נורות הLED יש מספר רמות איכות החומרים מהם הנורות מיוצרות צריכות לעמוד סביבה רטובה/לחה ומליחה!!!!!! ועדין לתפקד לא פחות מזמן שעות עבודה שהנורה אמורה לעבוד (50000שעות עבודה לפחות)

JustSailing

New member
אני החלפתי לאחרונה לנוריות LED

החלפתי את כל התאורה הפנימית לרצועות דקות של LED, הבעיה היא שהרצועות הללו נמכרות בארץ בעלות של 100 ש"ח ומעלה למטר בעוד שמצאתי באינטרנט ב-35 ש"ח למטר. לאחר קבלת המוצר השוותי ויצא כי זה בדיוק אותו מוצר שחשמלאי ימי התקין לחבר אחר ביאכטה. הנורות עצמן באות במספר גוונים, יש לבן, לבן צהוב וצהוב, אני התקנתי לבן צהוב בכל היאכטה וזה נראה מדהים. בנוגע לנורות ניווט, התקנתי כעת נורות LED חזקות אך הן אכן לא באמת מותאמות לסביבה הימית ואינני יודע כיצד יתפקדו לאורך זמן, לשם כך יש לי מלאי בצד של נורות ימיות סטנדרטיות למקרה ויקרה משהו. אך לעת עתה נראה כי הן מחזיקות.

mensohn19

New member
תאורה באמצעות לדים

אכן, רעיון מוצלח, ונראה שהמחיר נמוך ואפילו לא מגיע לסכום של 75 דולר אמריקאי המחייב באי אלה מיסים. אבל , קצת מרגיז כאשר אתה מוצא כתוב בהדגשה כי אינם שולחים לישראל, זה מדיף ריח

JustSailing

New member
זהו סתם מוכר ספציפי

אני הזמנתי ממוכר שמכר בעלות של 9$ למטר וכשהזמנתי כמה מטרים טובים בעלות של 120$ הוא פיצל את זה למספר חבילות ועל כל אחת רשם מחיר נמוך כדי שיעבור חלק במכס.

zina71955

New member
הרצועות הן פסים גמישים שעליהם

מותקנות נורות לד ברצף של 3 - 3 - 3 . את הרצועות מדביקים לפי המיקום והצורך ומחברים למקור המתח. יש רצועות מוגנות ויש חשופות. המחיר של 100 ש"ח למטר רץ באמת מוגזם. אפשר להשיג אותן בפחות בחנויות לחומרי חשמל.

pre sario

New member
לד

בנוסף לפסי לד פנימיים, (לא ימיים) התקנו אורות ניווט יעודיים שנרכשו בארה"ב. תאורת קוקפיט: מאוד מוזר בעיני שבספינה שעלות רבה, לא מצאו או לא חפשו פתרון לתאורה בקוקפיט, שם בעצם חיים לא? מצאנו פס לד מוגן מים שחובר לקשת הבימיני, מתחת לריצ'רץ'. בעת הצורך פותחים את הריצ'רץ' והתאורה הצהובה נהדרת. בעת הפלגה ניתן להדליק את הפס מבלי לפתוח את הריצ'רץ' ואז מתקבלת תאורה מאוד חלשה. פס הלד מותקן כבר שנתיים ועמד בכל מבחני וסוגי הרטיבות. עלות כ 150 ש"ח למטר. הפס מוגן המים אינו מוצר ימי. דני

JustSailing

New member
פתרון להגנה מפני רטיבות

כיוון שנורית הLED איננה מתחממת ניתן לעטוף אותו בshrink שקוף שלאחר חימום הופך לשכבת מגן, במידה ועושים עבודה זו בצורה מסודרת לא שמים לב כלל לכך ורצועות הנורות מוגנת לחלוטין. אני גם כעת מתכנן להתקין רצועה כזו וזה נשמע רעיון מעולה להתקינה מתחת לריצ'רץ'.

למעלה