נורות??

א ביבה

New member
נורות??

חפשתי נורות חסכוניות הנותנות אור צהוב אחרי כמה קניות והחלפות לא מוצלחות יש בידי 3 נורות ( י ק ר ו ת ) RUSSEL ENERGY SAVER 2700K- אור צהוב RUSSEL ENERGY SAVER 6500K - אור לבן SPIRAMAX WARM WHITE - אור לבן אני מעונינת באור צהוב בלבד צי יכול להדריך אותי מה לחפש -היות מהמוכרים בחנויות החשמל פשוט לא יודעים תודה

מאגר

New member
על המנורה יש מספר בן שתי ספרות

המספר הזה מציין את סוג הנורה לפחות באוסרם בתחליפים הסינים כתוב בדרך כלל DL דיי לייט WW וורם וויט CL כול וויט DS דיי סאן. חג שמח ושנה טובה דורון ט

א ביבה

New member
תודה לכם. לא מצאתי באתר של אוסרם

אבל אולי צריך להתעמק יותר. בכל אופן בחנויות יש נורות של יצרנים שונים - האם אני צריכה DS ?. האם זה דומה לאור צהוב מנורת ליבון רגילה?-

רז חשמל

New member
לדעתי...

לדעתי, ותתקן אותי Doram44 הצבע שאת מחפשת נקרא Interna Lumilux של אוסרם.

27

חפשי 27 (2700) בקוד של הנורה. לאוסרם יש נורות צהובות תחת הקוד 827. אם לחלופין את רואה 40 או 50 או 65 (4000 או 5000 או 6500) אז זה לבן ולא צהוב. אם המוכרים בחנות לא יודעים אז תלכי לחנות אחרת.

doram44

New member
צודק.

קבוצת הלומילוקס דה לוקס היא קבוצת נורות של אוסראם שתואמות הצבע שלה גבוהה = סביבות 90% מה שאומר שהמבנה הספקטראלי להן מתקרב לזה של נורות הליבון... אבל את הגוון שוב קובעת טמפרטורת הצבע ואז אנחנו מדברים על עולם הצהובים ורדרדים בטמפרטורה של סביבות 2700K. על לבן חם =3000K על daylight מ3200K ועל COOL WHITE בסביבות 4500K *מאחר והשאלות האלה חוזרות כול שבועיים בערך אולי כדאי לשמור את ההסבר בלינקים.. זהו בעיניין. ולשנה טובה תחתמו ... חברה'

doram44

New member
הגדרת קבוצות באוסראם.

נורות הפלואריניות נצדדות בשני פרמטרים. * טמפרטורת צבע במעלון קלווין=K מה שיותר גבוה יותר כחול. לפי 2600-2700K = צהבהב/ורדרד 3000-3200K = לבן לבן חם= מקביל להאלוגן 4000-3600K לבן מתקרר ( daylight) 4000-4500K ומעלה לבן כחלחל (coolwhaite) המבנה הספקטראלי= כמה שלמה קשת הצבעים... = כמה "טיבעי" הפלואוריניות הרגיליות אסורות כבר בשימוש התקן הארופאי אצלנו נמכרות במחיר הרגיל תואמות בסביבות 75% תחושה של חסר ופגיעה יחסית בתחושות הצבע. OSRAM מיותר לציין שיש חלוקה מקבילה גם בנורות של GE וPHILIPS קבוצת הLUMILUX של = תואמות 80-85% קבוצת הLUMILUX DE LUX תואמות בסביבות 90-93% אינטרנה היא נורת פלורוסנט מועשרת באדומים פותחה במיוחד להארת לחמים בדים ואוכל...כאילו "טיבעית".. זהו ובא לציון גואל... חגים שמחים חברים. מצרפת לכם מהדואר הנכנס שלי. במוצאי יום הכיפור מתכוננת קבוצת תלמידים שלי(11) לנסוע לסדנת תאורה בשבדיה אני מצטרפת לשם שינוי כצופה בלבד.. מצרפת לכם לינק.

doram44

New member
מה שמציין את הנורות הצהבהבות

הוא טמפרטורת הצבע הנמוכה שלהן שנמדדת במעלות קלווין 2700K בסביבות 3000K זהו לבן חם ו3200K מקביל להלוגן.. כול מה שיותר גבוה הולך ומכחיל..

Ohad18

New member
לא הבנתי...

ל - Interna Lumilux יש צבע של נורת ליבון
Interna Lumilux זה צבע כתום ממש מחריד לעין.

למעלה