נורות פלורסצנט

RandomSurfer

New member
נורות פלורסצנט

שלום רב לכולם, שאלת הבסיס שלי היא אם מישהו יודע מהו האורך המכסימלי של נורת פלורסצנט שניתן להשיג. ביתר פרוט - אני מעוניין ליצור אצלי בסלון "תקרה צפה" (תקרת גבס המרוחקת כ- 20 סמ' מקירות הדירה, וממנה בוקע אור נסתר אל הקיר). התאורה תהיה באמצעות נורות פלורסצנט. בכדי לחסוך בנקודות חשמל אני מבקש לחבר נורות ארוכות ככל שניתן. האם מישהו יכול להוסיף ולציין כמה אמורה לעלות כל "נקודה" מסוג זה (הרי מדובר בנורות רבות המחוברות בטור, כאשר החווט בתקרת הגבס, ולכולן מפסק אחד)? כמו כן, איזו עצמת הארה נדרשת לכל נורה בכדי ליצור אפקט של "תקרה מאירה"? תודה מראש. הפורום מרתק.

RandomSurfer

New member
"צינור" נאון

ועוד משהו... אני יודע שקיימים ניאונים גמישים (בדומה לאלה שבשלטים מאירים). זה יכול אולי להוות תחליף להארה ב"צינורות" פלורסצנט רגילים. כמה עולים ניאונים כאלה? האם הם נמכרים "לפי מטר רץ"? בקיצור... למי ישי רעיונות - אודה מאד.

רשר

Well-known member
מנהל
נורת פלור' הארוכה ביותר 2,44 מטר

אבל לבית פרטי זו נורה בעיתית: יקרה גוף תאורה כבד וגדול אורך הנורה לא מאפשר הובלה בטוחה ללא סכנת שבירה. כשנשרפת נורה נוצר רווח גדול ללא תאורה לכן חשוב על הסטנדרט 1,22 מטר לפני השקעה כל-כך גדולה כדאי להתיעץ עם יועץ תאורה/מעצב,,,

RandomSurfer

New member
המון תודה. תשובות לשאר חלקי השאלה?

תודה על התשובה המהירה. אין כמו הפורום. נורת 2.44 פשוט מקטינה את מספר נקודות החשמל בחצי (כי חשמלאי סופר כל נורה כנקודה), ויש לזה משמעות כספית עצומה. האם זה עדיין לא כדאי? האם יש תשובות גם לשאר חלקי השאלה (מחיר "נקודת חשמל" בנסיבות אלה, עצמת הארה נדרשת לנורות, ובמיוחד נושא הניאון המאיר שנשאל בנפרד)? התייעצתי עם האדריכל שתכנן לי את זה, אבל אין לו את הפרטים המדוייקים ששאלתי. הוא טוען שהניאון הרציף ("צינור ניאון") הוא פתרון מעולה עבורי, אבל אין לו פרטים טכניים על זה (כמו מגבלת אורך, עצמת הארה, יתרונות/חסרונות), וגם לא מחיר...

רשר

Well-known member
מנהל
נסה את "פס אורון"

רח' לה' גוארדיה (5) בית פינתי ליד הגשר מצדו המערבי. מחיר, נראה לי שלא יהיה חיסכון בענין כי זה פחות נקודות אבל גוף יותר יקר (ביצעתי פעם תקרת גבס עם נורות 2.44 ללא גופי תאורה אלא רק פינות לבתי נורה, בגלל המחיר של הגופים)

למעלה