נורות מתפוצצות

yossi123

New member
נורות מתפוצצות

שלום נורות שונות בביתנו נוטות להתפוצץ לאחר שימוש יחסית ממושך בעיקר נורות קטנות של 60W ניסית להחליף סוג מנורה ועדיין התופעה חוזרת על עצמה האם יש קשר למערכת החשמל? רטיבות? לכל רעיון בנושא אשמח תודה

רז חשמל

New member
נורות מתפוצצות

כמה סיבות : נורות מסידרה עם פגם , אתה לא מבריג את הנורה מספיק , מתח גבוה .

moco10

New member
בנושא קרוב (הפעם באמת קרוב)

(מתנצל ששרשרתי קודם למקום הלא נכון) ברוב החנויות ניתן למצוא נורות קונוס הלוגניות (כמו בתמונה) של 220V, רק עם מכסה שקוף. פעמיים קרה לי שנורה כזו התפוצצה תוך התרסקות המכסה לרסיסים. במזל לא הסתכלתי לכיוון הנורה, אחרת הייתי עלול לחטוף בעיניים. באחת החנויות אמרו לי שזו דרישה בטיחותית (למרבה האירוניה) וקשור לשימוש בחדרי אמבטיה לחים. הייתי צריך להרחיק לדרום ת"א כדי לקנות נורות כאלה בלי מכסה, שמתות מוות שקט (ואף נראה לי שמותם יותר מאוחר). האם מישהו יכול להאיר את עיני למה יש עם ובלי מכסה, למה קשה למצוא את אלה בלי ולמה אלה עם מתפוצצות .

מכסה

לפעמים חייבים מכסה, למשל נורות של קולט אדים שמאירות את הבישול מתחת. מה שמפתיע הוא שהייתי מצפה שנורה עם מכסה תהיה יותר בטוחה כיוון שהמכסה מגן מפני התפוצצות הנורה בפנים? מצטרף לשאר השאלות. פתרון אחד הוא לעבור לנורות פלוורסנטיות EL ו PL שלא עובדות בטמפרטורות גבוהות ולכן הסכנה פחותה, כמו גם ניצולת הנורה גבוהה בהרבה.

Burger4

New member
אם כתוב על נורה 60 ווט, זה נטו?

זאת אומרת זה ההספק שהמנורה תפיק או האם זה ההספק שהיא תקבל ורק חלק ממנו היא תפיק? תודה

moco10

New member
זה ההספק שהיא צורכת

ורק מיעוט ממנו מופק כאור, הרוב מתבזבז כחום.

yossi123

New member
איך בודקים מתח גבוה?

אני שולל את האפשרות שהנורות מסידרה פגומה משום שהשתמשתי בנורות מיצרנים שונים לגבי הברגה - אני די מוודא שהנורות מוברגות כראוי נותרה האופציה של מתח גבוה, איך בודקים? תודה

רז חשמל

New member
מזמינים חשמלאי

ובעזרת מד מתח הוא בודק. במידה והמתח גבוה מדי יש לפנות לחברת חשמל ובנוסף להורדת המתח הם חיבים לפצות אותך על הנזקים שנגרמו לך, כמו תשלום עבור עבודת החשמלאי, נורות שנשרפו ואפילו מכשירים שניזוקו.

למעלה