נורות להט

פבלנד

New member
נורות להט

לא חשוב כרגע למה, אם כי ניתן בהחלט לפתוח דיון על כן, אני מעדיף נורות להט.
השאלה שלי כרגע היא טכנית: איך לעשות זאת בעולם החדש?

כלומר, אין לי בעיה להשיג את הנורות, אבל על כל בית נורה בבית החדש (אני שוכר) יש מגבלה!

האם באמת יפלו השמיים (או משהו רע אחר) אo אכניס נורת 60W לבית נורה שכתוב עליו E27MAX40W?

מה המגבלה האמיתית? האם גם 75W הולך?
ו-100W במקום שבו המקס׳ שרשום הוא 60W?

תודה למגיבים ושנה טובה,
דניאל

תגובה

את בתי הנורה היום עושים בדר"כ מפלסטיק, בניגוד לפעם שהיו עושים אותם מחרסינה. החומרים והעבודה זולים מאוד, ובית הנורה בכל גו"ת חדש לא יחזיק מעמד זמן רב גם אם תקפיד על מגבלת 60 וואט אבל בנורות להט (ליבון).

נורת ליבון מפיקה חום גבוה שמפורר וממיס את רכיבי הפלסטיק של בית הנורה ושל המוליכים בגוף. במקום להחזיק שנים רבות עם נורות חסכוניות, גו"ת יכול להתחיל להתפורר אחרי שנה או שנתיים. לפעמים גם פחות מזה.
יש למשל מאווררי תקרה של יונדאי שרשום עליהם מקסימום 40 וואט. שמתי בהם פעם נורות של 60 וואט למשך כחצי שעה והנזק היה מיידי: כל המאוורר התעוות ובתי הנורה פשוט נמסו.

מסקנה: וותר על נורות הליבון שאתה אוהב, כמו שאנשים ויתרו על בניית בתים מאזבסט שהם אוהבים או על הזרמת שפכים לים כי זה יותר נוח וזול.

פבלנד

New member
תודה

על החלק הראשון של התגובה.
&nbsp
החלק השני הוא סתמי, כי הוא לא מבוסס על שום דיון ומחקר...
ההשוואה להזרמת שפכים לים היא עלובה.
יש כל כך הרבה דברים על נורות ליבון שלא מדברים עליו מספיק, רק טעימה:
* סתם בתור התחלה - הן לא היו אמורות להגמר תוך 1000 שעות, חבורה של תעשיינים החליטה זאת. זה נראה קרטל.
* הצבע שהן מראות הוא היחיד שמגיע ל-100% מציאות - תבדוק באתר חברת החשמל על סוגי נורות.
* כל זה רק הקדמה לכל נושא אורכי גל (קצרים וארוכים והשפעתם על גוף האדם), נושא תאורה עוצמתית מדי והשפעתה המזהמת - כן, כן מזהמת! - על גופנו ועל העולם...
&nbsp
אני לא בא להגי שזהו - צריך לוותר על האפשרות לחסוך ע"י תאורת כבישים שונה ועוד.
אבל בבית שלי הייתי מעדיף בהחלט נורות להט.
אור שלא מפיץ חום עושה אותי חולה - אבל זה אני...
&nbsp
וזה בלי להכנס לרעלים (כספית, מישהו?) שמשתחררים כשנשברת נורה חסכונית ולרסיסים הזעירים שהיא נשברת אליהם.
&nbsp
בקיצור - אני רק אומר שיש כאן משהו מורכב יותר לזרוק לי שאני מזרים שפכים לים כי נוח לי...

רשר

Well-known member
מנהל
המגבלה היא מגבלת חום של חומר הבידוד

ברמות עד 100W תקצר חיי בית נורה בכ 50% ולכן יחיה פחות מ 20 שנה (תלוי בזמן האמיתי שהנורה דולקת),
לאור המחיר לא נורא להחליף את כולם פעם ב 10-15 שנה
העדף את הצבע השחור על הלבן כי החומר עמיד יותר,
תמיד תוכל לקנות בית נורה מחרסינה שיחיה יותר מ 70 שנה
http://www.shekaveteka.co.il/site/d...ail.asp?detail_id=1607615&iPageNum=1&seaWord=
&nbsp

פבלנד

New member
תודה

רק שכל גופי התאורה הם נתון בבית שאני שוכר...
&nbsp
פשוט לבחון כל מקרה מבחינת החומרים שמהם עשוי גוף התאורה ומכאן להגיע להחלטה כמה שיותר מושכלת לגבי המחיר?
&nbsp
ברור לי שגוף שמוקף כולו פלסטיק יימס בקלות...
הדוגמה שנתתי היא בחדר אמבטיה והחיפוי הוא זכוכית, ועדיין כתוב עד 40W

רשר

Well-known member
מנהל
אתה מערבב מושגים ודעות שאין לך באמת ידע עליהם

לגבי החומר, כתבתי אך ורק על בית הנורה ולא על גוף התאורה או כסוי שלו, (יש בשוק גוף לאמבטיה שכולוו חרסינה וזכוכית עמיד לכל חום שנורת ליבון תיצור אך החום יהרוס את הנורה עצמה)
לגבי צבע האור - נכון במגוון הגלים בליבון קרוב יחסית ל"טבעי" אך טמפרטורת הצבע שלה קרוב יותר לצהוב כמו האבק שהיה מאשר לאור יום טבעי שמוציאה כל נורת פלור' או לד ב 6500K, ואל יבל-בלו אותך כותבי פוסטים שאין להם מושג קלוש בטכנולוגיה, ( לא סתם נבחר הגוון הזה הגוון ראשי בצילום, מבזק, נורה קבועה, מגרשי ספורט,,,)

פבלנד

New member
המממ

שום דבר שכתבתי לא התבסס על כותבי פוסטים,
זה על פי מסמך על נורות שמצאתי באתר חברת החשמל.
&nbsp
יתכן שלא הבנתי נכון את הכתוב שם בנוגע לראת ה״אמיתיות״ של הצבעים הנראים,
אבלכמו שאמרתי הסיבות שאני מעדיף ךיבון הן רבות ואפשר לדון בכך בעת אחרת...
&nbsp
אני הבנתי שאתה כותב רק על בית הנורה,
ועדיין מנסה להבין אם מה שיש לי (שוב - זה נתון! אני לא אחליף את גופי התאורה שבעל הבית התקין בדירה חדשה לגמרי) יעמוד בחריגה מהכתוב על המדבקה.
&nbsp
בנתיים אני מבין ממך שהרעיון הוא שהחומר בכיסוי זה לפי שיקול דעת הגיוני - למשל פלסטיק זול לא יעמוד בחום, זכוכית כן וכן הלאה,
והפרט החשוב יותר הוא בית הנורה עצמו?
וחשוב המבנה של גוף התאורה מבחינת הנזק לנורה, נכון?
&nbsp
נראה לי שאנסה להעלות 3-4 תמונות מחר כדי שנוכל לדבר קונקרטי,
רק רציתי לדעת אם המדבקה דוברת אמת תמיד או שלפעמית זו המלצה שניתן לחרוג ממנה מעט...

רשר

Well-known member
מנהל
וואלה, ממש משעמם לך, שים נורות כרצונך

ובעתיד כשישרף בית נורה תזמין חשמלאי בתאום עם בעל הבית על חשבונו,

פבלנד

New member
תודה על הציניות, יחס מדהים ממנהל הפורום.

ביקשתי עזרה מקצועית כדי לא להגיע למצב שאני גורם נזק.
זה הכל.

רשר

Well-known member
מנהל
מה עניין ציניות לכאן?

היכן חסרה מקצועיות?
&nbsp

YigalB1

New member
פבלנד: אני מזדהה איתך. גם אני שאלתי שאלה והתשובה הייתה:

התשובה לשאלתי הייתה: תזמין חשמלאי.
הבנתי שמפורום זה לא תבוא לי הישועה ולא עצה טובה וידידותית, ונעזרתי במקומות אחרים. אחרי שהבנתי את המשימה ותיכננתי אותה הזמנתי חשמלאי מוסמך מאוד שיעשה את העבודה.

יש פורומים אחרים בהם מנהלי הפורום לא עונים ב "משעמם לך" ואפילו עונים לעניין בנימוס.
ייתכן ויש מקום לערב את הנהלת תפוז - אני חושב שהם מבינים שזה פורום שצריך להתנהל בצורה מכובדת.

רשר

Well-known member
מנהל
אכן זכותכם לפנות להנהלה ולדרוש כרצונכם

תשובה הם יתנו רק אחרי שיקראו את הדיון ואת כל מהלכו ועל-פי זה יפעלו,
בכבוד ובנימוס (לא חלילה זלזול) רשר

למעלה