נורות חזית ברכב

frankthe2

Active member
שבוע טוב
שלשום קרתה לי תקלה קטנה נשרפה לי המנורה בפנס החזית של המאזדה 2 שלי (2012). לא סיפור כזה גדול היתה לי (בטעות ;-) ) מנורה חליפית, החלפתי ובעקרון הבעיה נפתרה אבל כאן מתחיל הסיפור
גיליתאת המנורה השרופה בתחנת דלק, אז החלפתי בתחנת הדלק. כאשר יצאתי מהתחנה והתחלתי לנסוע בכביש החשוך מייד שמתי לב שהמנורה החדשה לא מאירה כמו שצריך. הבעיה נמשכה כמה מאות מטרים ואז הבעיה התחלפה - המנורה החדשה התחממה והחלה להאיר יותר חזק מהמנורה השנייה שעדיין לא נשרפה. זה קצת מפריע לי בעיניים שאין שיוויון בין שתי המנורות. אינני יודע אם מדובר במנורה מקורית של מאזדה או לא וגם לא מעניין אותי. אני רוצה לרכוש מנורות חדשות 2 יחידות לשני הפנסים מעוניין לקנות משהו באיכות טובה.
התחלתי לבדוק בעלי אקספרס וגיליתי שיש מנורות 4300k, 6000k, 6500k, 8000k, ו- 12000k.
4300 זאת מנורה בצבע צהוב, 6000-6500K זה אור לבן, 8000 ומעלה האור כחול. עכשיו השאלות:
איזה מנורה לקנות ? הלוגן רגילה (סט של 2 מנורות יעלה לי בעלי אקספרס 10 ש"ח כולל משלוח) או מנורת לד (יעלה לי הסט כבר 21 ש"ח. נו באמת.... )
איזו עוצמה לקנות? לפי הבנתי היה לי 6000K, האם לשנות ל 6500K?
האם מנורת לד הן מנורות איכותיות ואמינות?
האם יש למישהו ידע או נסיון לגבי חברות יצרניות של מנורות?
תודה

חן 1111

Active member
מנורות לד יכולות להיות איכותיות ואמינות, אבל לא אלו שקונים בעלי אקספרס ב-20 שקל.
מה שחשוב, תשמור על אותו גוון. אם הגוון יהיה כחול ייתכן שיכשילו אותך בטסט.

למעלה